Minerale esentiale power mins

11 minerale esentiale de care organismul tau are nevoie zilnic

Descopera care sunt cele 11 minerale esentiale de care corpul nostru are nevoie zilnic pentru o mai buna functionare a celulelor si a organelor interne.

Foarte multi oameni cred ca elementele nutritive si vitaminele se suprapun perfect, nu este chiar asa. Sunt sase categorii de elemente nutritive importante de care are nevoie organismul nostru. Acestea sunt:

  1. Carbohidratii, proteinele (constituite din aminoacizi), grasimile, mineralele, vitaminele si apa — toate sunt elemente nutritive, componenti ai hranei necesari pentru sanatatea organismului.
  2. Nutrientii au un rol foarte important fiind indispensabili in functionarea organelor interne, in prelucrarea alimentelor, generarea energiei vitale si procesul de evolutie a celulelor.
  3. Micronutrientii, precum vitaminele si mineralele, nu pot furniza ei insisi energie.
  4. Macronutrientii — carbohidrati, grasimi si proteine — da, dar numai in prezenta unor cantitati suficiente de micronutrienti capabili sa elibereze aceasta energie.
  5. Mineralele active in corpul nostru sunt: calciul, clorul cromul, cobaltul, cuprul, fierul, fluorul, fosforul, iodul, magneziul manganul, molibdenul, potasiul, seleniul, sodiul, sulful, vanadiul si zincul.
  6. Oligoelemente ca borul, siliciul, nichelul si arsenicul sunt de asemenea necesare pentru optimizarea procesului de crestere si a celui de osmoza.

Desi pentru buna functionare a organismului uman sunt necesare in jur de optsprezece minerale, specialistii considera un numar de sapte ca fiind indispensabile, si anume: calciul, iodul, fierul, fosforul, magneziul, seleniu si zincul. 

Singure, vitaminele nu sunt suficiente

In lipsa sarurilor minerale, vitaminele nu pot fi asimilate si nu-si mai pot exercita efectul benefic. Si, cu toate ca organismul uman este capabil sa sintetizeze cateva vitamine, el nu poate fabrica nici macar un singur mineral. Pentru functionarea norma­la a pro­ceselor noastre vita­le, prezen­ta mineralelor este absolut indispensabila.

Mineralele pot fi grupate in functie de mai multe criterii, si anume:Minerale esentiale * Power Mins CaliVita

Conform masei, mineralele se gru­pea­za in macroelemente (Ca, P, K, Na, Cl) si microelemente (Cu, Zn, Mo, Co etc.).

  • Macroelementele minerale se gasesc in organism intr-o concentratie de circa 100 mg/kg greutate corporala, pe cand microelementele, in compa­ra­tie cu acestea, sunt prezente intr-o con­centratie mai mica.

Conform functiei, mineralele pot fi esentiale, semiesentiale sau toxice. In lipsa mineralelor esentiale, organis­mele vii nu pot supravietui.

  • In cazul a­por­tului scazut, pe termen lung, de mi­nerale esentiale, pot aparea simp­tomele caracteristice deficientei de minerale, pe care le putem combate cu ajutorul unei suplimentari adecvate cu oligoelemente.
  • Zincul, cuprul si cromul apartin acestei grupe.
  • Mineralele semi­esentiale (de exemplu, bromul) sunt asemanatoare celor precedente, dar nu au toate caracteristicile acestora.
  • Mine­ralele toxice (cadmiu, mercur etc.) — asa cum le-o arata si numele — intr-o anumita concentratie sunt nocive pen­tru functiile vitale.

Suplimentul nutritiv Power Mins de la CaliVita contine 10 din cele 11 minerale esentiale de care organismul nostru are nevoie zilnic pentru o mai buna functionare a celulelor.

  • Exista multe situatii in viata in care su­plimentarea cu minerale se dove­deste a fi necesara. Astfel de situatii sunt curele de slabire foarte stricte sau prelungite ori postul. De asemenea, poti avea nevoie de suplimentare cu minerale pe timp de canicula, de exemplu vara, sau in cazul folosirii frecvente a saunei.
  • In plus, toate acti­vitatile sportive necesita, pe langa o hidratare adecvata, si suplimentarea cu electroliti si minerale.
  • Necesarul de minerale poate creste si in caz de stres prelungit, activitati fizice sau pe peri­oa­da sarcinii.

Modul ideal de suplimentare este o alimentatie echilibrata si variata, insa, in cazul in care acest lucru nu este posibil, produsele complexe cu minerale, cum ar fi, de exemplu, Power Mins CaliVita, pot fi de mare aju­tor, contribuind la furnizarea unei can­titati adecvate de minerale organis­mu­lui nostru.

Stiai ca cei 2,5 l de apa pe care ii pierdem zilnic ne reduc rezervele de minerale esentiale din organism? Prin urmare, este important sa inlocuim atat apa, cat si mineralele pierdute.[

Descopera 11 minerale esentiale: functii biologice si beneficii pentru organism

Fiecare mineral indeplineste anumite functii biologice si aduce beneficii organismului, din aceasta cauza nu voi face o clasificare dupa importanta. Mineralele sunt esentiale pentru functionarea corecta a organismului, majoritatea fiind implicate in metabolizare, echilibrul apei din organism si sanatatea sistemului osos.

11 minerale esentiale Calivita
Descopera care sunt cele 11 minerale esentiale de care are nevoie zilnic organismul tau pentru o mai buna functionare a celulelor si a organelor interne.

01. Calciul

… este necesar pentru menti­ne­rea structurii normale a dintilor si oa­se­lor. Acest mineral are o importanta deo­sebita pentru fumatori, iar aportul cres­cut poate fi benefic si pentru cei care consuma in mod regulat cafea si alco­ol. Pe langa aceasta, calciul spri­jina si functionarea normala a siste­mu­lui ner­vos si a muschilor, jucand un rol impor­tant in mentinerea unei tensiuni arte­riale normale si a coagularii sanguine. Calciul contribuie la absorbtia fierului si are rol in transmiterea excitatiilor nervoase.

02. Magneziul

… este necesar, in primul rand, pentru mentinerea structurii nor­male a dintilor si oaselor. De asemenea, este esential pentru un sistem ner­vos sanatos, pentru sinteza pro­tei­ne­lor si diviziunea celulara, precum si pentru functionarea in parametri nor­mali a musculaturii si sistemului cardiac. Magneziul are un rol important in procesul metabolic prin care glucoza de transforma in sange.

03. Zincul

… contribuie la functionarea sa­natoasa a sistemului imunitar, blocand, datorita efectului sau antioxidativ, procesele oxidative nocive. In plus, mentine structura sanatoasa a pielii, unghiilor si parului. Pe langa aceasta, participa la diviziunea celulara normala si la mentinerea sanatatii oaselor si sistemului nervos.

04. Iodul

… este vital pentru producerea de hormoni tiroidieni si functionarea glandei tiroide. Iodul poate afecta aproape orice, incepand cu cauzarea unei proaste dispozitii si incheind cu slabirea intregului metabolism sau aparitia unor modificari serioase la nivelul acestuia. Mai mult, copiii care nu primesc destul iod ca urmare a alimentatiei proaste, pot avea probleme grave de dezvoltare la nivel mental.

05. Fierul

… este unul din elementele indispensabile vietii, fiind absolut necesar pentru sinteza hemoglobinei din eritrocite (globulele rosii), mioglobinei din celulele musculare si a unor enzime esentiale. Fierul nu este sintetizat in organism si de aceea este necesar un aport exogen corespunzator realizat prin consumarea unor alimente cu continut bogat in fier ( din care 2-10% se absoarbe), cat si prin utilizarea suplimentelor alimentare.

06. Seleniul

… este un puternic antioxidant si un adjuvant excelent al sistemului imunitar, care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi. Seleniu este un element vital pentru producerea de glutation peroxidaza, antioxidantul primar al organismului care se gaseste in fiecare celula.

07. Manganul

… sustine activitatea corespunzatoare a unor enzime gastrice si, de asemenea are importanta in eliminarea toxinelor.

08. Potasiul

… actioneaza ca un cuplu cu sodiul si este esential organismului, asigurand o buna functionare a inimii si sistemului nervos. Potasiul controleaza presiunea osmotica si starea de aciditate a sangelui. Este implicat în depozitarea carbohidratilor folosiți drept combustibil de catre muschi. Numeroase enzime au nevoie de potasiu pentru a functiona.

09. Cuprul

… asigura absorbtia fierului, este energizant si antioxidant, previne racelile si gripele. Ajuta la formarea oaselor, a hemoglobinei si a globulelor rosii ale sangelui si, in echilibru cu zincul si vitamina C, actioneaza asupra elastinei, o importanta proteina din piele.

10. Cromul

… scade tensiunea arteriala, ajuta in cura de slabire si scade pofta de dulce. Daca ai un nivel normal de crom in organism, poti preveni diabetul, hipertensiunea si problemele psihice.

11. Molibdenul

… isi aduce aportul la metabolismul glucidic si lipidic si, in acelasi timp, este un component important al enzimei care asigura utilizarea fierului. Pe langa un aport adecvat de vitamine, consumul unei cantitati optime de minerale este foarte important pentru organismul uman.

Niciunul din procesele care se desfasoara in organismul nostru nu ar fi posibil in absenta anumitor minerale.

Power Mins CaliVita contine 10 minerale esentiale de care are nevoie zilnic corpul tau pentru o mai buna functionare a celulelor. Redescopera puterea lor! Testul Lipsa de Vitamine si Minerale te ajuta sa identifici semnalele pe care le transmite organismul tau si sa stabilesti daca anumite vitamine sau minerale esentiale nu sunt prezente in cantitatea necesara sau nu au calitatea optima.

Fa si tu testul online LIPSA DE VITAMINE: este online, rapid si confidential!

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

2 Comments

  • COMPOZITIA BIOCHIMICA DIN ALIMENTELE CONSUMATE ZILNIC,ESTE VITALA ASA CUM SANT INSERATE IN ACEST SITE ;,AM PUTEA SA VERIFICAM DACA APORTUL
    CELOR 11 MINERALE ESENTIALE ESTE PREZENT IN HRANA NOASTRA ZILNICA?

    Reply
  • Suplimentele din plante au existat de mii de ani și pot fi urmărite în mai multe culturi diferite. În prezent. Plantele medicinale sunt folosite pentru a vindeca herpesul diabetic, durerea cronică, regurgitarea astmului, durerea toracică, greața, disfagia, sughițurile, chiar dureri în gât și arsuri la stomac. Iubesc ierburile atât de mult. De cele mai multe ori, injecția și medicamentele sunt doar o pierdere de timp. Am fost vindecat de boala dureroasa si de arsuri de cord anul trecut cu ajutorul ierburilor si super sapunului, am suferit de durere in gat si arsuri de cap pentru 13 ani, dar cu ajutorul lui DR. XXX medicina pe bază de plante,

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top