Sa facem cunostinta cu Acai Berry, Superalimentul Naturii #1
Cu o culoare violet inchis spre negru, care indica concentratia mare de antioxidanti pe care o contine, si cu un gust care seamana cu cel al unui amestec de vin rosu cu ciocolata,
fructul ACAI a fost una din comorile ascunse ale Amazonului … pana acum.
De unde vine ACAI Berry?
FructulAcai Berry este fructul palmierului ACAI (denumirea latina: Euterpe oleracea) si, de cele mai multe ori cand se face referire la el, i se spune Copacul Vietii („The Tree of Life”). Se scrie açaí si pronunta: Ah-sigh-EE
Palmierul acai creste in mijlocul padurii tropicale braziliene.
Aceste minunate fructe de padure cresc in ciorchini, asemanatori cu cei de struguri, si care atarna de varfurile de copacilor, a caror inaltime poate atinge 25 de metri si mai mult.
Indieni Yanomami din Brazilia pretuiesc acest fruct ca fiind un aliment care „Detine Puteri Unice” si care le da mai multa energie si vitalitate.
In ultimii ani popularitatea acestui fruct a crescut mai ales datorita celor care calatoresc; totodata, s-au facut si o serie de studii si cercetari, care au evidentiat uimitoarele proprietati antioxidante ale acestui fruct.
Autoritati din domeniul medicinei, cum este dr. Nicholas Perricone, autorul cartii „Promisiunea Perricone”, a numit ACAI ca fiind superfructul numarul #1, si aceasta datorita proprietatilor benefice date de combinatia de acizi grasi esentiali, antioxidanti si fibre.
Acai bery Superalimentul Naturii
Acai este extrem de bogat in antioxidanti (antocianina, acid elagic, flavone) si, de asemenea, contine vitaminele B1, B2, C si E, niacina, fier, potasiu, fosfor, calciu, cupru, zinc, fier si diferiti aminoacizi.
Astfel, datorita beneficiilor sale exceptionale si continutului bogat in nutrienti: antioxidanti, fibre, aminoacizi, acizi grasi esentiali, vitamine, minerale si fitosteroli, acai berry este considerat superalimentul naturii #1.
Are o cantitate mare de fibre dar si un continut relativ mic de zahar si din acest motiv este preferat in curele de slabire.
Aborigenii utilizau acest fruct pentru tratarea diferitelor afectiuni:
probleme dermatologice, dureri menstruale, probleme digestive, dar si in caz de diabet, afectiuni cardiace si diferite tipuri de cancer.
1. Acai in Obezitate
Una din vedetele datorita caruia a fost popularizata eficienta fructului de acai in curele de slabire este Oprah.
[ct_leading]Cu acai poti slabi mai usor.[/ct_leading]
Datorita efectului sau de normalizare a glicemiei, acai ajuta la evitarea senzatiei bruste de foame, ce afecteaza atat de des dietele.
Totodata, continutul ridicat de fibre din fructele de acai ajuta la digestie si imbunatateste metabolismul.
- Este un fruct care poate fi utilizat cu succes in dieta aferenta curelor de slabire pentru copii!
2. Acai in Diabet
Acai are un efect de normalizare a glicemiei, prin urmare poate fi un supliment eficient in cadrul terapiilor pentru diabet, PCOS (sindromul ovarelor polichistice) si rezistenta la insulina.
Pe langa faptul ca sprijina metabolismul glucidelor sanguine, capacitatea acaiului de a reduce nivelurile de lipide din sange reprezinta, de asemenea, un avantaj pentru diabetici, care intampina adesea probleme cu aceste valori, motiv pentru care bolile cardiovasculare acompaniaza frecvent diabetul.
3. Acai in Afectiunile cardiace
Acai contine cateva tipuri de antioxidanti, intr-o cantitate foarte mare. Dintre acestia, antocianina poate fi de ajutor in tratamentul hipertensiunii arteriale si poate reduce riscul de infarct.
De asemenea, antocianina reduce frecventa cancerelor, indiferent de localizare, atat prin actiune directa, de distrugere tumorala, cat si prin reciclarea glutationului (cel mai puternic si mai important dintre antioxidantii produsi de organism).
4. Acai in Dureri articulare
Acai are efecte benefice asupra durerilor cauzate de traumele aparatului locomotor, care afecteaza de obicei zona lombara, umerii, soldurile si genunchii.
Conform rezultatelor unui studiu condus de cercetatorii americani, acai a inhibat eficient activitatea enzimelor care participa la procesele inflamatoare.
Efectele antiinflamatoare si analgezice ale acidului elagic au fost, de asemenea, demonstrate in condiii de laborator.
Produsele antiinflamatoare nesteroidiene pe baza de acid acetilsalicilic, diclofenac sau ibuprofen, utilizate frecvent in cazul durerilor de cap sau articulare si foarte cunoscute publicului larg din reclame, actioneaza, de asemenea, asupra acestor sisteme enzimatice, insa cu acai puteti obtine aceleasi efecte recurgand la forta binefacatoare a naturii.
5. Acai in Probleme dermatologice
Industria cosmetica a descoperit si ea efectele benefice ale fructelor de acai si astazi o serie de produse de ingrijire, printre care sampoane si lotiuni pentru ten, contin acai.
Acai poate fi un sprijin de nadejde pentru tratarea ridurilor si a inflamatiilor cauzate de radiatiile UV.
6. Acai in Longevitate
Datorita continutului sau ridicat de antioxidanti, acai poate incetini procesul de imbatranire.
Extractul de acai contine fitosteroli, un element benefic in procesul colagenului. In plus, factorii precum expunerea la soare, poluarea, proasta alimentatie si stresul sunt impiedicati sa lase urme vizibile pe chip.
Interesul pentru Acai berry, denumit pe drept SuperAlimentul nr. 1, este cu atat mai mare cu cat astazi, peste 80-90% din populatia lumii consuma mai putin de jumatate din cantitatea zilnica recomandata de antioxidanti care sa lupte impotriva radicalilor liberi din corp.
[ct_testimonial name=”” style=”left” animation=”slideup”]Utilizarea mea favorita a fructului Acai este nr. 6: LONGEVITATE. Tu pentru ce consumi suc de acai?[/ct_testimonial]
Lasă un răspuns