Tu cum ai grija de sanatatea ficatului tau?

Armurariu – silimarina – iti protejeaza sanatatea ficatului tau. 

Ficatul este un organ de o importanta capitala, fiind o „uzina” care functioneaza intotdeauna la maximum.

Ficatul are o sarcina dubla: pe de o parte, sintetizeaza substantele importante pentru organism, iar pe de cealalta, dezintegreaza substantele nocive si detoxifica organismul.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Daca ai citit articolul anterior, ai vazut ca o viata fara ficat e de neimaginat; azi vei afla cum poti avea grija de sanatatea ficatului.

Silimarina, un ajutor pentru sanatatea ficatului

Armurariu - silimarina - are grija de sanatatea ficatului tau!
Armurariu ( ciulinul Mariei sau ciulinul laptelui)

S-ar putea alcatui o lista foarte lunga cu plantele medicinale care au efecte benefice asupra functiilor ficatului.

Dintre acestea se distinge insa armurariul (lat. Sylibum marianum), cunoscuta si sub numele de ciulinul Mariei sau ciulinul laptelui, care are efectul hepatoprotector cel mai puternic.

Cercetarile efectuate asupra unui extract special din grupa flavonoidelor, cunoscut sub denumirea de silimarina, confirma acest lucru.

Folosita de peste 2000 de ani cu rezultate pozitive in afectiuni hepatice si biliare, extractul de silimarina intervine in regenerarea hepatica si regresia fibrozei, fiind util atat in hepatitele virale, acute si cronice, cat si in ciroza hepatica postvirala.

Acesti compusi protejeaza ficatul intr-o masura deosebit de mare si sprijina functia detoxifianta a acestuia.

Pe de o parte, silimarina protejeaza celulele hepatice actionand ca antioxidant, si, pe de alta, accelereaza regenerarea ficatului.

Este atat de eficienta incat, in cazul otravirii cu ciuperci, poate functiona ca antidot.

Cum actioneaza silimarina?

Silimarina poate impiedica patrunderea toxinelor in celulele ficatului; fiind un antioxidant puternic, previne reactia radicalilor liberi toxici cu celulele ficatului.

In plus, creste rata de eliminare a substantelor toxice din organism, prevenind reabsorbtia lor din intestine.

Multumita puternicelor sale caracteristici protectoare si regenerative, poate reprezenta un supliment excelent in chemoterapie, care este foarte greu de suportat pentru ficat, precum si in cazul tratamentelor medicamentoase si cu antibiotice puternice.

Se recomanda administrarea sa si persoanelor care vin in contact cu astfel de substante chimice prin natura ocupatiei lor, fapt ce le poate suprasolicita ficatul.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]1.[/ct_dropcap] Puternic antioxidant intracelular

Silimarina, functionand ca antioxidant, previne vatamarea ficatului.

Activitatea sa antioxidanta este asemanatoare cu cea a vitaminelor E si C, dar este de cateva ori mai puternica. Antioxidantii au rolul de a neutraliza radicalii liberi care deterioreaza celulele din organism.

Efectul hepatoprotector al silimarinei a fost confirmat in cadrul a numeroase experimente.

De exemplu, in meniul animalelor au fost adaugate substante nocive, in doze extreme — ca de ex. tetraclorid de carbon, toxina din Amanita phalloides si nitrat de prazeodium — care au provocat leziuni grave ale ficatului.

Animalelor imbolnavite astfel li s-a administrat silimarina si s-a demonstrat ca acest flavonoid ofera o protectie eficienta impotriva tuturor agentilor si are un puternic efect tamaduitor.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]2.[/ct_dropcap]  Protector si detoxifiant hepatic

Unul dintre factorii care joaca un rol-cheie in efectul detoxifiant al silimarinei este continutul de glutation al tesuturilor ficatului.

Nivelul de glutation din ficat este in stransa corelatie cu capacitatea detoxifianta a ficatului.

Cu cat continutul de nivelul de glutation al ficatului este mai mare, cu atat creste capacitatea sa detoxifianta si invers.

Desi glutationul se regaseste in multe organe din corp precum splina, rinichii si pancreasul, cele mai mari depozite de glutation sunt in ficat.

Aici glutationul ajuta la descompunerea produsilor de sinteza ai metabolismului si la neutralizarea toxinelor, sustinand functionarea normala a ficatului.

Glutationul este o proteina de dimensiuni reduse, prezenta in aproape toate celulele organismului nostru, care are un rol puternic antioxidant si de eliminare a toxinelor.

Cunoscuta de aproape 100 de ani, aceasta proteina a ajuns in atentia comunitatii medicale din intreaga lume abia recent, cand s-a constatat ca nivelul scazut de glutation predispune organismul la afectiuni cronice severe, precum cele hepatice sau diabetul.

Gluthationul protejeaza celulele intregului organism, precum si tesuturile organelor, si poate ajuta la prevenirea cancerului, in special al cancerului hepatic, dupa cum se precizeaza pe site-ul sfatulmedicului.ro

Cercetatorii confirma ca, sub efectul administrarii flavonoidului obtinut din ciulinul Mariei (silimarinei), functiile ficatului se amelioreaza.

Acesta este benefic in mai multe afectiuni ale ficatului, printre care ciroza, hepatita cronica, degenerescenta grasa a ficatului (steatosis hepatis – ca urmare a efectului chimicalelor sau a consumului de alcool), precum si in cholangiolitis.

La bolnavii de ciroza, imbunatateste si functionarea sistemului imunitar.

Poate cel mai semnificativ efect al sau consta in prelungirea duratei de viata a persoanelor cu afectiuni grave.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]3.[/ct_dropcap] Puternic efect antiinflamator

Pe langa cele mai sus mentionate, silimarina are si un puternic efect antiinflamator.

Infectia cu virusul hepatitei C si inflamarea indusa de steatoza hepatica pot cauza ciroza ficatului.

O serie de studii clinice au demonstrat ca silimarina este eficienta in tratamentul acestor boli, fiind capabila sa reduca inflamarea, sa incetineasca ciroza si sa creasca nivelul enzimelor care sunt un indicator al functionarii ficatului.

In plus, pe langa eficienta sporita, nu s-au inregistrat mai multe efecte secundare decat in cazul administrarii de placebo!

In produsulhepatoprotector Liver Aid, armurariul este prezent sub forma de extract, ceea ce inseamna un continut mai concentrat de ingrediente eficiente.

Prezenta mineralelor care sprijina functiile hepatice (crom, seleniu) si a aminoacizilor ce contin sulf il transforma intr-un produs foarte eficient pentru protectie hepatica.

Alte substante hepatoprotectoare continute de Liver Aid sunt L-arginina, L-cisteina, L-ornitina, L-carnitina, metionina, acidul alfa-cetoglutaric, alfa-lipoic, colina. Proportia optima aminoacizi-seleniu asigura eficienta acestui preparat.

Substantele active din Liver Aid sprijina autodetoxifierea si regenerarea ficatului intr-un mod natural.

A avea grija de sanatatea ficatului tau inseamna sa ai grija de tine.

Acum iti este de patru ori mai usor sa ai grija de sanatatea ficatului tau si, in acest fel,  sa uiti de noptile nedormite si crizele de bila si ficat.

Liver aid - silimarina - sanatatea ficatului

Chiar si persoanele cu un stil de viata sanatos si echilibrat pot avea nevoie de ajutor pentru a mentine sanatatea ficatului la cote maxime.

Iar aici ne sprijina natura prin intermediul silimarinei, dar si a altor plante medicinale si nutrienti esentiali cu rol hepatoprotector.

  • Tu cum ai grija de sanatatea ficatului tau?

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Lasă un comentariu