Alge marine: comorii verzi ale naturii pentru sanatate

Datorita nutrientilor valorosi din compozitie, adaugarea consumul alge marine, cum sunt Spirulina (Arthrospira platensis) si Chlorella (Chlorella), iti poate aduce numeroase beneficii pentru sanatatea ta.

Astfel, consumul de alge marine iti alcalinizeaza si energizeaza organismul si iti asigura o protectie complexa asupra efectelor negative ale vietii moderne (stres, smog, fumat).

Si asta nu este totul. Adevarate superalimente, algele marine sunt o comoara pentru viata si sanatate. Descopera in continuare o parte din aceste comori. :)

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Consuma alge marine pentru sanatatea ta!

Algele marine sunt un adevarat dar al naturii:

– pot fi consumate drept ali­ment, datorita faptului ca au in com­pozitie nutrienti de valoare (proteine de inalta ca­litate, vitaminele E si B, acizi grasi nesaturati) si, in acelasi timp,

– pot fi de ma­re ajutor in tratarea anumitor afectiuni.

[ct_leading]Ce arata studiile stiintifice despre algele marine?[/ct_leading]

Cele mai studiate alge marine sunt Spirulina si Chlorella vulgaris, o serie de cercetari sti­in­tifice demonstrand beneficiile lor multiple asupra sanatatii.

– Algele chlo­rella, datorita continutului lor ridicat de fier, acid folic si vitamina B12, pot fi eficienta in prevenirea anemiei de sarcina (o afectiune foarte des intalnita), precum si a hiper­ten­siunii ce insoteste sarcina.

– Conform unui studiu indian, extractele de spirulina poate reprezenta o terapie eficienta in caz de intoxicatie cu arsenic, o afectiune foarte grava.

– Din fericire, intoxicatiile cu arsenic nu sunt frecvente in Europa, dar riscul acumu­larii de metale grele in organism este con­siderabil, in special in cazul persoanelor care locuiesc in marile orase si in zonele indus­trializate.

– O alta serie de teste indica faptul ca algele marine sunt capabile sa lege o parte din metalele grele ce patrund in organism, de exemplu plumbul, astfel incat sa nu fie absorbit in fluxul sanguin si sa poata fi eliminat.

– Un experiment pe barbati fumatori  si care a duratat sa­se saptamani efectuat a demonstrat ca, in sangele ce­lor care au con­sumat cate 6,3 grame /zi din algele Chlorella, nivelurile de vitamina C (44.4%) si E (15.7%) din sange au crescut semnificativ, in timp ce distru­gerile cauzate de radicalii liberi s-au dimi­nuat.

– In cadrul unui alt experiment, efectele consumului de spirulina au fost testate pe cobaii suferinzi de diabet: rezultatele de­monstreaza ca acest aceste alge marine pot ajuta la reducerea glicemiei, cu efecte benefice asupra masei corporale.

– De asemenea, da­torita continutului sau ridi­cat de calciu, se poate reduce riscul de osteoporoza aparuta ca efect secundar al me­dicatiei folosite de bolnavii de diabet.

– Pe langa faptul ca ajuta la normalizarea ni­ve­lurilor ridicate de zahar din sange (hiper­glicemie), le poate reduce si pe cele de gra­simi (hiperlipidemie).

– Vestea buna pen­tru sportivi si pentru persoanele care doresc sa sla­beasca este ca algele nu doar cresc forta fizica si intarzie aparitia oboselii, ci, in ca­zul chlorellei, intensifica arderea grasi­milor, prin urmare pot fi de ajutor la men­tinerea greutatii corporale normale.

– Spirulina intareste sistemul imunitar, este benefica in caz de astenie cronica, in perioadele post operatorii de refacere.

[ct_message type=”ok” ]Administrata cu o jumatate de ora inainte de masa, spirulina reduce pofta de mancare, ajutand la reducerea greutatii corporale.[/ct_message]

Pe baza acestor rezultate, dar si a altor studii si cercetari stiintifice, algele marine spirulina si chlorella pot re­prezenta o com­ponenta importanta a u­nei alimentatii sanatoase si echilibrate, in special pentru persoanele care fu­meaza sau lo­cuiesc intr-un mediu poluat.

Spirulina Chlorella PLUS iti ofera o protectie complexa

Alga spirulina este o sursa bogata de nutrienti, continutul sau de proteine se poate ridica pana la 70%.

Pe langa aceasta, in compozitia Spirulina Chlorella Plus intre mai multe tipuri de vitamina B, clorofila, beta-caroten, vitamina E si o serie de minerale.

Alga chlorella este, de asemenea, o sursa excelenta de proteine de calitate, vitamine liposolubile, minerale si fibre.

Algele sunt surse naturale de iod, acest element gasindu-se sub forma de legaturi organice, care sustin urilizarea sa in organism.

  • Iodul este indispensabil pentru producerea de hormoni tiroidieni, un metabolism adecvat, procesele de productie a energiei si poate ajuta la mentinerea sanatatii parului, pielii si unghiilor.

O alta componenta importanta a algelor este clorofila, care transforma aceste doua specii de alge in suplimente excelente pentru curele de detoxifiere si alcalinizare.

[ct_section title= „Natura pentru Sanatate iti recomanda” subtitle=”Spirulina Chlorella PLUS CaliVita” background=”” gradient=”” color=”light” ][/ct_section]

Aceste doua specii valoroase de alge au fost completate, in noul produs Spirulina Chlorella Plus de la CaliVita, cu grau incoltit si pulbere de lucerna (alfalfa), doua plante cu proprietati alcalinizante alaturi de un amestec patentat din compoentente „verzi” si antioxidanti, cum ar fi extractul de Aloe Vera si licopen.

Spirulina Chlorella PLUS este un supliment alimentar care se adreseaza:

  • persoanelor care doresc sa isi protejeze sanatate
  • persoanelor care au nevoie de un aport sporit de proteine, in cazul unui regim alimentar incorect sau a unui efort fizic intens.

De asemenea, poate fi un supliment in cazul curelor de alcalinizare si detoxifiere.

[ct_leading]Recomandarea Ligiei Pop privind consumul de alge marine:[/ct_leading]

„Atunci cand folosim pastile le luam odata pe toate, adica inainte de masa sau dupa masa, cate 3 – 7 comprimate de spirulina (250 mg) si cate 3-7 de chlorella (250 g), in functie de cum ne este sistemul imunitar. Daca este mai slabit, luam mai multe sau daca urmeaza sa depunem mai mult efort in acea zi luam mai multe, adica pana la 7-10 bucati din fiecare/zi. Seara nu se consumam fiindca energizeaza.” (sursa: https://ligiapop.com/2010/10/19/chlorella-si-spirulina-suplimente-nutritive-fara-egal/)

[ct_animation delay=”111″ animation=”spinright” id=”” class=””]Ai consumat alge marine? Sub ce forma: pudra sau capsule?[/ct_animation]

 

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Lasă un comentariu