C1000 Plus, aliatul de incredere si prietenul tau in sezonul rece

C 1000 Plus, aliatul de incredere si prietenul de care nu ar trebui sa te desparti niciodata! :)

In lumea vegetala, pulpa fructelor de macese este campioana absoluta de vitamina C. Aceasta se regaseste sub forma de pulbere organica in tabletele cu eliberare prelungita C1000 Plus CaliVita.

Vitamina C a fost considerata pentru foarte mult timp un aliat de incredere pentru a a trata si preveni raceala.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Si aceasta in contextul in care nu exista foarte multe studii si cercetari stiintifice care sa intareasca aceasta ipoteza.

Vitamina C: primele studii si cercetari

Vitamina C a fost propusa pentru tratarea infectiilor respiratorii inca din 1930, cand a fost izolata.

Apoi, vitamina C a devenit deosebit de populara in anii 1970, cand Linus Pauling, laureat al Premiului Nobel, a concluzionat ca vitamina C poate impiedica si atenua raceala.

[ct_message type=”ok” ]Vitamina C poate reduce cu 50% riscul de aparitie a racelii[/ct_message]

Un studiu recent, din 2013, a descoperit ca vitamina C poate reduce la jumatate riscul de aparitie al racelii si doar in cazul anumitor categorii de persoane, si anume, acele persoane care au parte de stres fizic intens pentru o perioada scurta  de timp.

Studii efectuate pe grupuri de persoane active

Pentru a identifica modul in care vitamina C este benefica in lupta impotriva racelii, Harri Hemilä de la Departamentul de Sanatate Publica al Universitatii din Helsinki si Elizabeth Chalker din Curtin, ACT în Australia au efectuat o serie de teste asupra a trei grupuri de persoane active:

  • – alergatorii de maratoane,
  • – copiii care participau la o tabara de schi in Elvetia, si
  • – soldatii canadieni care efectuau exercitii de iarna.

Astfel, cei doi cercetatori au descoperit ca persoanele obisnuite care consuma zilnic vitamina C nu au parte de un efecte benefice deosebite, insa persoanele care sunt supuse unui stres fizic beneficiaza foarte mult de pe urma suplimentelor cu vitamina C.

Consumul obisnuit de vitamina C nu are niciun efect asupra aparitiei racelii in cazul persoanelor obisnuite, a publicului larg. Am ajuns la aceasta concluzie in urma analizării a 29 de studii ce includeau 11.306 de participanti.”, afirma cercetatorii.

„Cu toate acestea, suplimentarea regulata a avut un efect modest, dar consistent in reducerea durata simptomelor comune ale racelii. Acest rezultat  a fost obtinut in urma a 31 de studii care includeau 9745 de episoade de raceala.

De asemenea, in cinci studii asupra a 598 de participanţi care au fost expusi la perioade scurte de stres fizic extrem, cum este cazul alergatorilor de maraton si schiorii, vitamina C a contribuit la reducerea la jumatate a riscului de a suferi de o raceala.

Intr-un alt studiu recent cu privire la efectele vitaminei C, cercetatorii au descoperit ca persoanele participante la studiu au fost afectate in mod diferit de aceste doze zilnice, in functie de varsta si de sex.

  • De exemplu, atunci cand s-a administrat vitamina C unei echipe de inotatori adolescenti, vitamina C a redus la jumatate durata racelii, dar numai in cazul baietilor.
  • Fetele din echipa de inot nu au fost afectate deloc de doze zilnice de vitamina C.
[ct_message type=”ok” ]Ia o doza mare de vitamina C inca din faza de debut a racelii[/ct_message]

Alte studii au fost efectuate pentru a testa ipoteza conform careia luand o doza mare de vitamina C in perioada de debut a unei raceli, aceasta contribuie la durata bolii.

Conform acestor studii, persoanele adulte care au luat pana la 8 grame de vitamina C pe zi in timpul racelii, au raportat o perioada mai mica de incapacitate din cauza boliii.

De asemenea, acest studiu a constatat ca adultii care iau zilnic cate 1 gram de vitamina C au avut o reducere de 8% a duratei racelii.

Copiii au beneficiat cel mai mult de la aceasta doza zilnica: o reducere de 18 % a perioadei in care au fost raciti.

Concret, cum te poate ajuta vitamina C?

Desi acest nou studiu sugereaza ca persoanele care sunt supuse unor perioade de stres fizic beneficiază mai mult de pe urma consumului de vitamina C, autorii recomanda ca aceste rezultate sa fie aprofundate in cadrul unor noi cercetări.

De asemenea, cercetatorii subliniaza ca efectele difera in cazul unei doze zilnice mai mici si o doza mare consumata la inceputul racelii, in faza de debut.

Asa cum o raceala afecteaza oameni diferiti in moduri diferite, acelasi lucru se intampla si in cazul unei doze terapeutice de vitamina C.

De aceea, autorii recomanda persoanelor care sufera des de raceli sa efectueze teste pe propria persoana pentru a determina daca vitamina C are efecte benefice asupra lor.

Aliatul de incredere in sezonul rece este C 1000 Plus

Noi, consumatorii suplimentelor nutritive de la CaliVita, am testat si stim ca o doza mare de vitamina C este exact ceea ce avem nevoie cand frigul si raceala ne da tarcoale.

C1000 Plus aliatul tau de incredere

La primele semne de raceala, cand organismul nostru are cea mai mare nevoie, apelam la C1000 Plus. Cu eliberare prelungita, pe tot parcursul zilei.

[testimonial_rotator id=”12945″]

Ce zici, acum ai mai multa incredere in C1000 Plus? :)

 

Surse bibliografice si recomandari:

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *