Teren Sport Scoala * Echipamente Sport Decathlon

Incepem Anul Scolar cu Obiective Sportive si Instrumente Noi

Articolul cu nr. 5/5 face parte din Seria Echipamente Decathlon pentru Copii.

Oricât de mult ne place școala și mediul de învățare creat de scoala, este vital să luăm vacanta, adica sa ne alocam acel timp pentru a ne odihni, a ne distra și a ne „încărca bateriile”. Acum, ca vara e pe terminate, atentia parintilor este acum concentrata pe pregatirile pentru inceperea noului an scolar.

Lista cu activitati e destul de lunga, dar daca te organizezi bine, le poti face pe toate intr-o saptamana.

 • Incepe prin a planifica o vizita la medicul de familie.
 • Apoi, fa cumparaturilie: pe langa ghiozdan si rechizite noi, ai nevoie de imbracaminte si incaltaminte sport care sa faca fata noilor cerinte.
Cauti echipament sport Decathlon?
Cauti echipament sportiv Decathlon pentru copii? Click aici: https://foxly.me/EchipamentSportiv
 • Reintrodu programul de somn de 10 ore. Ora de culcare: 9 pm. Fara TV, telefon, tableta!
 • Cumpara un planificator de perete si stabiliti obiective sportive pentru acest nou an scolar.
 • Invata copilul sa fie responsabil si independent. Sportul te poate ajuta sa construieste aceste abilitati.

Inapoi la Scoala, Inapoi la Sport!

Cred ca fiecare dintre noi isi aduce aminte de ora de Educatie Fizica si Sport. In functie de dotarile scolii, cu sala de sport si/sau teren de sport, fiecare dintre noi am practicat diverse activitati sportive. Unii dintre noi veneau cu o „scutire de la sport” si nu participau la aceste activitati, pe motiv ca e mai importanta ora de mate sau de chimie.

Ceea ce nu stiu si ignora multi parinti si in ziua de azi este faptul ca sportul si activitatile fizice îmbunătățesc performanțele școlare ale copiilor nostri. Exercițiile fizice îmubunătățesc procesele cognitive și au un efect pozitiv asupra capacității de atenție și memorie, în special în cazul celor care se confruntă cu problema deficitului de atenție.

Pe langa o conditie fizica mai buna, ora de sport aduce si alte beneficii copiilor nostri, cum ar fi:

Obiective sportive la inceput de An Scolar.

– ii ajuta sa isi cunoasca si sa isi inteleaga corpul

– sprijina transferul de cunostinte si deprinderi

– cultiva lucrul in echipa, competitia si fair-play-ul

– ofera o intelegere generala a conceptului de „regulile jocului”

– imbunatateste sistemul imunitar, si – prin aceasta – rezistenta organismului la boli, virusuri si bacterii.

Gestionarea Timpului de catre Copii

Trebuie sa recunoastem si, imi pare rau sa spun acest lucru, copiii nostri nu au nici o idee despre ce inseamna sa isi organizeze timpul, sa fie punctuali si disciplinati. Copiii sunt usor distrasi si au atentia focalizata pe perioade scurte de timp. Acest lucru ii poate face sa isi piarda focusul pentru o anumita sarcina si sa nu fie interesati sa abordeze activitati mai dificile.

De cele mai multe ori, este ok. Au inainte o viata intreaga in care vor avea de a face cu o lume dictata de timp, obiective si criterii de performanta.

Stabilirea de obiective este o strategie care ajută la controlul aspectelor psihologice importante care afectează performanța unui elev, cum ar fi controlul atent, încrederea în sine sau motivația.

Cum mananci un elefant? Bucata cu bucata!

Si, pentru a manca fiecare bucata, ai nevoie de un cronometru.

Cauți modalități de a-i învăța pe copii ce inseamna responsabilitate și independența? Sportul si activitatile fizice ne pot ajuta sa dezvoltam personalitatea si abilitatile copiilor nostri, cum ar fi concentrarea pe indeplinirea obiectivelor si performanta, atat sportiva, cat si cea scolara.

Obiective Sportive noi, instrumente noi

In cele ce urmeaza, iti prezint doua modele de ceas cronometru de la Decathlon.

Ceasul Cronometru Alergare W500M este un produs marca Decathlon conceput pentru a programa antrenamentele fracţionate. Cronometreaza si inregistreaza antrenamentele cu precizie de 1/100 secunde. Masoara perfomanta si progresul pentru ultimele cinci antrenamente. Astfel, cu acest ceas cronometru poți să programezi antrenamentele sportive direct pe ceas si să urmaresti progresul individual, în funcție de obiectivele stabilite.

Ceas cronometru alergare w500m galben

Sunt disponibile 5 timpi de programare:

 • încălzire,
 • acțiune,
 • repaus,
 • repetiție și serie,
 • timpul dintre serii
 • timpul de recuperare

Un exemplu de schema de antrenament este urmatorul:
– 20′ încălzire
– 8 repetiții 30 secunde acțiune / 30 secunde recuperare
– 2 serii
– 2′ repaus între serii
– 10′ recuperare și finalul antrenamentului.

Totodata, este un ceas rezistent la apa (la 50 m), se utilizeaza usor. Asigura o vizibilitate mai bună, datorită calității ecranului și modului de afișare. Este disponibil in mai multe culori: negru, albastru inchis, gri deschis si galben fluorescent.

Daca iti doresti un ceas care sa poata fi reglabil pentru doua fusuri orare, iti recomand Ceasul Cronometru Alergare W900 M Negru Reverse.

Ceas cronometru alergare w900 m negru reverse

Acest model de la Kalenji este construit din materiale rezistente, de calitate, ceea cel face rezistent la zgârieturi si loviri. Carcasa este construita din oţel şi ABS, iar geamul este din sticla minerala. Poate fi utilizat fara nici o grija la practicarea sporturilor nautice. Ceasul este etanş până la 10 ATM (100m). Structura ceasului permite apăsarea butoanelor sub apă, fără afectarea etanşeităţii.

Chiar daca este un ceas conceput special pentru activități fizice,este totuși elegant, putând fi cu ușurință purtat la orice ținută vestimentară.Elena Lorena, recenzie pe Decathlon.ro

Când folosim un ceas cronometru, îi ajutăm pe copiii noștri să se concentreze mai bine, împărțind obiectivele sportive în ceva ușor de gestionat și de înțeles. Ei pot face activitatile fizice fără să fie obosiți, copleșiți sau chiar deranjați de faptul că trebuie să-i cicălim.

Cronometrele sunt instrumente extrem de eficiente

Copiii învață mereu, deși s-ar putea să nu realizeze întotdeauna acest lucru. Când folosim cronometrul ca si instrument de planificare si gestionare a timpului, îi ajutăm să crească oferindu-le oportunitatea de a exersa abilități importante de viață, cum ar fi:

 • Independenţă
 • Responsabilitate
 • Concentrare îmbunătățită (datorită perioadelor de lucru mai scurte)
 • Auto-disciplina
 • Auto-reglare
 • Răbdare
 • Rezistenţă
  • Destul de impresionant. Asa este?

Care sunt instrumentele tale preferate pentru a gestiona timpul si pentru a masura indeplinirea celor mai simple obiective sportive?

Dacă ai ceva de adăugat in legatura cu acest subiect, scrie in casuta de comentarii de mai jos. Aștept cu nerăbdare să aud părerea ta.

Sursa foto: Decathlon si Pixabay
Navigare intre Articolele din Serie<< 4 Idei de Cadouri Sportive pe care Copiii si le Doresc in Vacanta de Vara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top