De ce iubim aceste antibiotice naturale și ar trebui să o faci și tu

Natura ne oferă o paletă variată de alternative pentru antibiotice naturale, fără efectele secundare nocive ale medicamentelor.

Antibioticele eliberate pe bază de prescripție medicală, cum ar fi penicilina, au ajutat oamenii să se refacă după boli și afecțiuni altfel fatale încă din anii 1940. Cu toate acestea, oamenii apelează și la antibiotice naturale pentru tratament.

7 antibiotice naturale puternice, fără rețetă de la medic

Anumite substanțe naturale au proprietăți antibacteriene, dar care sunt sigure de utilizat și când ar trebui să le folosească o persoană?

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

O parte dintre acestea fac parte din alimentația noastră zilnică, însă de multe ori le ignorăm potențialul pe care îl aduc pentru sănătate și starea noastră de bine. Am făcut un top cu 7 antibiotice naturale puternice, utilizate în întreagă lume, de sute și chiar mii de ani, pentru care nu ai nevoie de rețetă de la medic, însă va trebui să le consumi si pe acestea cu moderație și precauție.

Antibioticele sunt un grup de medicamente care sunt folosite pentru tratarea infecțiilor cauzate de bacterii și anumiți paraziți și acestea sunt printre cele mai frecvent prescrise medicamente de către medici.

Toate medicamentele au efecte secundare. Atunci când utilizate în mod corespunzător, antibioticele sunt relativ sigure, cu câteva efecte secundare tipice. Cu toate acestea, unele antibiotice sunt notorii pentru producerea de reacții adverse care pot fi deosebit de intolerabile.

De fiecare dată când înghițim antibiotice, distrugem și bacteriile benefice din tractul digestiv și din intestine. Bacteriile bune din intestine ne ajută în mai multe moduri, inclusiv pentru prelucrarea vitaminelor și stimularea imunității. Unii cercetători cred că distrugerea florei intestinale cu antibiotice poate contribui la creșterea condițiilor care favorizează boli cronice, cum ar fi obezitatea, astm și cancer.

Dacă este necesar să iei antibiotice, ar trebui să iei, de asemenea, suplimente cu probiotice, cum Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium longum Lactobacillus rhamnosus, care ajute la restabilirea florei intestinale.

Antibioticele sunt utilizate pentru a ucide bacteriile și ele nu fac diferența între bacteriile bune sau rele.

Chiar dacă medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală nu ne ucid literalmente, totuși ne ucid mintea și corpul. Acest lucru le modifică abilitatea de a ne vindeca în profunzime, lipsindu-ne, incetul cu incetul, de conștiința si chiar de esența ființei noastrei. Vindecarea este o oportunitate, nu doar o chestiune de timp, dupa cum spunea Hippocrates.

Top Antibiotice Naturale din Farmacia Naturii
Top Antibiotice Naturale din Farmacia Naturii

Din fericire, natura ne pune la dispoziție plante medicinale și aromatice extrem de eficiente, cu proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale, cu puteri de vindecare profunde, toate capabile să ne protejeze corpul și să sprijine vindecarea naturală, toate acestea în condiții de siguranță și fără efectele secundare toxice ale medicamentelor sintetice. Așa că astăzi îți propun să le redescoperi …

1. Usturoi

Cei mai mulți dintre noi știu despre usturoi că acesta poate îndepărta vampirii, ceea ce nu este chiar așa. Poate doar dacă te gândești la microbii și paraziții intestinali ca la niște mici vampiri, atunci legenda căpătă un alt sens.

Usturoiul este una dintre cele mai populare plantele aromatice, dar care are mult mai multe utilizării decât că și condiment în mâncăruri și sosuri. Usturoiul este benefic în bolile de inimă, simptome de răceală, are rol de stimulare a sistemului imunitar și are proprietăți antibacteriene extrem de eficiente.

Mai multe cercetări științifice au arătat că unii compuși sulfurici din usturoi contribuie la sănătatea inimii. Este vorba despre alicina, o substanță care contribuie, de asemenea, la mirosul caracteristic și binecunoscut al usturoiului.

Utilizare: cel mai popular mod de a consuma usturoiul este de a-l adăuga în mâncare sau de a-l consuma crud sau sub de mujdei de usturoi. Ca supliment alimentar, usturoiul este disponibil sub formă de uleiuri, extracte și capsule.

Pentru utilizare ca antibiotic aveți nevoie să consumați, zilnic, cca 600-1200 mg extract standardizat de usturoi, după cum se precizează și pe site-ul Health Ambition. De asemenea, uitați-vă după suplimentele alimentare care se prezintă sub formă „acoperită” sau „încapsulată”, astfel încât acestea să se dizolve în intestin și nu în stomac. Un astfel de produs este Garlic Caps de CaliVita, care – pe lângă extracte de usturoi – conține extracte de pătrunjel, cu rol sinergic în detoxifiere și alcalinizare.

Măsuri de precauție: unele persoane, care consumă prea mult usturoi pot experimenta o senzație de arsură în gură sau la nivelul stomacului, gaze, greață, vărsături, mirosul corpului și chiar diaree. Aceste reacții sunt de multe ori prezente când se consumă usturoiul sub formă crudă.

De asemenea, usturoiul ar putea prelungi sângerările, deci nu mai consuma usturoi cel puțin două săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată. Persoanele cu tulburări de coagulare și femeile gravide trebuie să consulte medicul curant înainte de administrare, deoarece usturoiul favorizează sângerările.

Unele persoane sunt alergice la usturoi și de aceea consumul de preparate pe bază de usturoi sau simpla atingere a acestei plante poate provocă dermatită alergica. Pot există situații când acesta poate interfera cu anumite medicamente.

În caz de nefrită acută și cronică, nu se recomanda, datorită proprietăților sale diuretice. Mamele care alăptează vor evita și ele consumul de extract de usturoi datorită diareei pe care o poate provoca sugarilor.

2. Curcuma / turmeric

Curcumina, care se găsește în rădăcina de turmeric, este principală sursă de beneficii antioxidante și antibiotice. Se utilizează în caz de ulcere gastrice, indigestie, boli de inimă, precum și infecții bacteriene și virale.

Utilizare: rădăcina de turmeric poate fi consumată sub formă crudă, dar cel mai frecvent este folosită sub formă de praf. Pulberea poate fi consumată fie într-o băutură, fie presărată pe alimente sau salate. De asemenea, sub formă concentrată, curcuma este ingredientul a mai multor suplimente alimentare, cum este Curcuma Pro. Există, de asemenea, disponibilă sub formă de tincturi dizolvate în alcool și extracte lichide de turmeric.

Măsuri de precauție: curcuma este considerată o plantă alimentară și, în general, consumul acesteia este sigur; cu toate acestea, atunci când este consumată în exces, acest lucru poate provoca probleme la stomac și chiar ulcere. Dacă ai o intervenție chirurgicală programată în termen de două săptămâni, ar trebui să eviți consumul de turmeric, deoarece are proprietăți de subțiere a sângelui.

3. Ghimbir

Ghimbirul, un condiment utilizat pe scară largă în lumea culinară, are o prezență predominantă și în medicina holistică. Este considerat a fi o modalitate eficientă de a alunga greața provocată de răul de mișcare sau de sarcină. Compușii fenolici, precum shogaols și gingerol, din rădăcină de ghimbir sunt componentele care au efecte terapeutice în scăderea colesterolului.

Utilizare: ghimbirul este cel mai bine cunoscut pentru utilizarea sa ca și condiment în bucatărie. O metoda populară de folosire a ghimbirului este la fabricarea berii din ghimbir sau a ceaiului din ghimbir și turmeric (curcuma). De asemenea, puteți găsi ghimbir în suplimente nutritive, sub formă de extracte de ghimbir, tincturi, capsule și uleiuri.

Măsuri de precauție: femeile gravide și copiii cu vârsta sub 2 ani ar trebui să evite consumul de ghimbir. Ghimbirul poate interacționa cu anumite medicamente prescrise pentru anumite afecțiuni, de exemplu dacă ești diagnosticat cu tulburări hemoragice sau iei medicamente pentru subțierea sângelui. Prin urmare, discută cu medicul tău înainte de a consuma sau de a lua suplimente care conțin ghimbir.

4. Echinaceea

Americanii nativi au folosit echinacea de peste 400 de ani ca o modalitate de a lupta împotriva infecțiilor și de a trata unele boli. Studiile științifice au arătat capacitatea acestei plante de a diminua durerea și inflamația, precum și acțiunea sa antivirală și antioxidantă. Glicoproteinele, uleiuri volatile și flavonoide aflate în rădăcina de echinaceea ajută în tratarea afecțiunii de piciorul atletului, în infecțiile urinare, infecții ale urechii și leziuni care se vindecă lent.

Utilizare: echinacea este disponibilă sub formă de tincturi, pastile, extracte și unguente. Cel mai frecvent întâlnim echinaceea sub forma de tablete si sub forma lichida, în amestec cu alte plante medicinale excepționale (Astragalus, Sambucus Nigra), cum este siropul SambuRex de la CaliVita. Din rădăcină se poate face un ceai fierbinte cu rol de stimulare a sistemului imunitar.

Măsuri de precauție: evită să consumi echinacea dacă ai diabet zaharat, HIV, probleme hepatice sau scleroză multiplă. Echinacea poate provoca, de asemenea, o reacție alergică rară la unele persoane. [/ct_definition]

5. Ulei de oregano sălbatic

Extractele din frunzele plantei de oregano sunt folosite pentru o varietate de scopuri medicale. Principala utilizare a uleiului de oregano este pentru sănătatea tractului respirator, prin tratarea simptomelor de tuse, astm și bronșită. Carvacrolul extras din oregano are potențialul de a lupta împotriva paraziților intestinali, de a eliminarea bacteriile și de a atenua acneea.

Utilizare: uleiul de oregano poate fi consumat direct, sub formă de picături, în apă, miere sau un alt lichid; de asemenea, poate fi utilizat extern, prin aplicare direct pe piele, în crème și șampoane.

Măsuri de precauție: uleiul de oregano este relativ inofensiv, atunci când este utilizat la gătit. În cantități medicale poate cauza disconfort gastric. Dacă este luat în cantități mari, poate interfera cu medicamente care conțin litiu. Femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite consumul în doze mari. De asemenea, există posibilitatea de a provoca reacții alergice în cazul persoanele alergice la plante din familia Lamiaceae, precum pătrunjel, isop, levănțica, maghiran, mentă și salvie.

6. Pau D’ Arco

Principala substanță chimică extrasă (pentru utilizări medicale) din lemnul și scoarța copacului Pau D’ Arco este lapacholul, care are o acțiune foarte puternică în luptă contra infecțiilor. Testele de laborator au demonstrat că Pau d’Arco are proprietăți anti-fungice similare cu cele ale unor medicamente de sinteză (ketoconazole).

Pau d’Arco este foarte eficientă în combaterea infecțiilor vaginale cauzate de Candida, precum și a infecțiilor fungice de la laba piciorului. Cercetările au aratăt că această plantă poate ajuta la tratarea viermilor intestinali, ulcere, infecții și boli cu transmitere sexuală (BTS).

Utilizare: Pau d’ Arco se găsește sub formă de comprimate, ceai din scoarță uscată și tinctura. Substanțele chimice din pau d’ arco care dau efectele sale terapeutice remarcabile nu se dizolvă bine în apă, de aceea ceaiul nu este recomandat.

Măsuri de precauție: consumat în doze mari poate duce la diaree, greață și hemoragii interne. Interferează cu medicamente care coaguleaza lent sângele, astfel încât este recomandat să discuți cu medicul tău înainte de a consuma un produs sau un supliment alimentar care conține Pau D’ Arco.

7. Uleiul din nuca de cocos

Grăsimile saturate care se găsesc în uleiul de nuca de cocos conțin substanțe antibacteriene, antivirale, antifungice și antiparazitare și au rol de a fortifica sistemul imunitar.

Uleiul de cocos are beneficii directe pentru piele prin tratarea și prevenirea infecțiilor pielii, dar și pentru tratarea diferitelor probleme ale pielii cum ar fi eczeme, psoriazis, dermatite și multe altele. Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antimicrobiene care ajută în cazul indigestiilor provocate de bacterii, fungi și paraziți; alte utilizări eficiente ale uleiului de nucă de cocos sunt pentru prevenirea și tratarea candidei.

Unele cercetări din ultimii ani au fost legate de utilizarea acidului lauric sau monolaurina, ambele derivate din ulei de nucă de cocos în tratamente contra unor supergermeni rezistenți la antibiotice. Un studiu efectuat la Universitatea Georgetown în 2005 a aratăt că aceste substanțe pot inhiba creșterea multor microorganisme patogene. Acidul lauric din uleiul de nucă de cocos, în combinație cu uleiul de oregano, s-a dovedit a fi mai eficient în lupta împotriva bacteriilor și stafilococilor decât antibioticele.

Utilizare: ca produs alimentar, uleiul din nucă de cocos poate fi adăugat la piureuri, băuturi calde, se poate amestecă cu cartofi sau se poate întinde pe pâine prăjită.

Măsuri de precauție: întotdeauna optează pentru ulei de cocos organic și ulei de nucă de cocos virgin. În general, evită toate produsele rafinate. Pentru cât mai multe beneficii pentru sănătate, consumă ulei de cocos în cantități moderate. Pentru un adult, cantitatea adecvată a fi consumată zilnic este de până la 3 linguri de ulei de nucă de cocos. [/ct_definition]

Reține, moderația este cheia!

Usturoiul și alte antibiotice naturale puternice prezentate în acest articol nu trebuie niciodată folosite pentru a înlocui medicamentele prescrise de medicul tău. Multe infecții pot fi foarte grave sau chiar fatale dacă nu sunt tratate corect. De asemenea, dacă ești gravidă sau alăptezi, consultă-te cu medicul tău înainte de a utiliza oricare dintre aceste antibiotice naturale puternice, chiar dacă sunt extrase din plante medicinale și alimente.

Mama Natura ne oferă o paletă variată de alternative eficiente și puternice pentru sanatate, care pot inlocui chiar și cele mai puternice medicamente. Pe lângă plantele enumerate în acest articol, alte plante medicinale și alimente care fac minuni sunt: rădăcină de Goldenseal, rădăcină de Strugure de Oregon, mierea de Manuka, ulei esențial din arborele de ceai, ulei din frunze de măslin. Și lista continuă. Poate că și tu știi câteva antibiotice naturale puternice și ne ajuți să completăm lista. Ce zici? Mulțumesc! :)

https://www.facebook.com/login/?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FNaturaSanatate%2Fposts%2F546078812111185

Data viitoare când nu te simți bine, încearcă măcar una din aceste alternative naturale la antibiotice. Te asigur că merită! #AntibioticeNaturalePuternice

Dacă Natura creează o problemă, tot Natura creează și soluția!

Surse de informare și recomandări:

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Un comentariu la „De ce iubim aceste antibiotice naturale și ar trebui să o faci și tu”

Lasă un comentariu