Apa ionizata alcalina nu este o cura miraculoasa

Consuma zilnic apa ionizata alcalina, purificata si imbogatita cu oxigen: este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru sanatatea ta.

Apa alcalina ionizata nu este o cura miraculoasa sau un glont magic care poate rezolva orice, insa consumul zilnic de apa alcalina poate contribui la rezolvarea unor probleme de boala si de sanatate in trei marii arii:

  • deshidratarea organismului
  • acidifierea / hiperaciditatea
  • oxidarea celulelor (radicalii liberi)

Acidifierea organismului este o problema comuna zilelor noastre: ne afecteaza aproape pe toti, chiar daca nu suntem constienti despre ea.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Pe termen lung, aceasta poate cauza numeroase boli – alergii, celulita, obezitate, disfunctii ale rinichilor, etc.

Alimentele „acide” consumate de obicei (paste, proteine animale, produse lactate, anumite fructe, produse care contin alcool, cafea, ceai negru), consumul de medicamente, stresul, frica, emotiile negative, suprasolicitarea fizica, fumatul, precum si consumul scazut de apa contribuie semnificativ la acidifierea organismului.

Consumul constant de apa alcalina ionizata ajuta corpul in procesul de eliminare a toxinelor acide.

Astfel, reducerea toxinelor acide din organism poate incetini procesul de imbatranire, chiar sa  il inverseze.

[ct_dropcap color=”” style=”round” ]1.[/ct_dropcap] Deshidratarea organismului

In procesul de ionizare apa este descompusa in microclusteri, astfel incat apa alcalina este structurata in grupuri de 6 molecule, fata de apa de la robinet care are structura formata din 12-18 molecule (clustere).

O dimensiune mai mica a grupului inseamna ca organismul poate absorbi mai bine si mai usor apa, realizandu-se altfel hidratarea.

  • Clusteri apa ionizata alcalina Aquarion CaliVitaApa ionizata alcalina este utilizata de organism intr-un mod unic.

Moleculele de H2O adera una la cealalta, formand ciorchini (clusteri) de molecule.

In timp ce in apa obisnuita un ciorchine este format din 12-18 molecule, apa ionizata are ciorchini hexagonali, formati din doar 6 molecule.

Aceasta structura mai mica patrunde in celule mult mai usor decat apa „normala”.

[ct_message type=”info” ]Structura de ciorchine apare in urma ionizarii.[/ct_message]

Apa ionizata are o forma hexagonala si nu neregulata precum apa obisnuita.

Totodata, apa ionizata are o tensiune superficiala mai scazuta si poate penetra mult mai eficient tesuturile deshidratate ale corpului nostru.

Acest procedeu creste capacitatea de hidratare a apei de pana la sase ori, deoarece apa este absorbita, patrunde in celule si este utilizata de organism mult mai usor.

[ct_dropcap color=”” style=”round” ]2.[/ct_dropcap] Acidifierea / hiperaciditatea

Acidifierea sau hiper-aciditatea ne afecteaza aproape pe toti, chiar daca nu suntem constienti despre ea.

Acidifierea este rezultatul alimentatiei gresite, a stresului si a modului de viata gresit, ea distruge sanatatea organismului nostru fara fi constienti de acest lucru.

Din cauza acidifierii, echilibrul nostru interior se dezechilibreaza. Corpul nostru se lupta cu acest dezechilibru, punand la bataie toate resursele necesare pentru echilibrarea pH-ului, dar dupa un timp cedeaza.Atunci apar primele semne de acidifiere:  BOALA.

De regula atunci cand ceva nu este in regula, devenim constienti de boala!

Mediul din orga­nismul uman este usor alcalin, prin urmare consumul de apa alcalina ionizata nu are efecte negative, ba, din contra, sprijina functionarea normala a corpului.

In schimb, apa acida poate fi recomandata doar pentru uz extern sau pentru dezinfectarea anumitor suprafete fara a utiliza substante chimice.

[ct_message type=”warning” ]Majoritatea alimentelor consumate in ziua de azi cresc acidi­tatea organismului.[/ct_message]

Acest efect este intensificat de anumiti aditivi folositi in indus­tria alimentara si de medica­men­te.

Ideal ar fi ca or­ganismul sa aiba suficiente re­zerve alca­line pen­tru a fi capa­bil sa com­pen­seze acest efect. In caz con­trar, aci­di­tatea poate avea un efect ne­ga­tiv asupra or­ganis­mului.

O pe­rioada, aceas­ta nu va cauza probleme vizibile, dar in de­cur­sul tim­pu­lui poate avea ca re­zul­tat mul­te probleme de sa­na­­tate.

Unul dintre motive este ca orga­nismul foloseste mari cantitati de minerale pen­tru a com­pen­sa aceasta situatie.

Apa alca­lina ionizata alcali­nizeaza organismul intr-un mod exce­lent, ajutand la menti­nerea echilibrului acido-bazic.

Cand folosim apa ionizata, se creeaza un mediu special incarcat de ioni negativi, similar cu apa de mare sau de ploaie, care se stie ca are efecte benefice asupra organismului uman.

Astfel, sistemul natural de aparare al organismului se activeaza, se fortifica si, prin urmare, nu ne mai imbolnavim asa de usor si nivelul de energie al corpului atinge un nivel maxim.

In natura, apa ionizata este gasita in raurile de munte unde apa cade de pe pietre, iar rezultatul este o ionizare medie data de crearea ionilor de hidroxil. Ionizarea apei intervine in apa care aluneca in cascada sau in valurile marii.

[ct_dropcap color=”” style=”round” ]3.[/ct_dropcap] Oxidarea celulelor si radicalii liberi

Organismul uman este alcatuit din diferite tipuri de celule.

Celulele sunt alcatuite din multe si diferite tipuri de molecule.

Moleculele sunt alcatuite din unul sau mai multi atomi care reprezinta unul sau mai multe elemente legate prin legaturi chimice.

Atomii au nucleu, neutroni, protoni si electroni.

Numarul de protoni (particule incarcate pozitiv) din nucleul unui atom determina numarul de electroni (particule incarcate negativ) din jurul atomului.

Electronii sunt implicati in reactiile chimice si sunt substanta care leaga atomii intre ei.

  • Radicalii liberi sunt molecule cu un numar impar de electroni, al caror electron liber tinde sa se lege de alt electron.

Radicalii liberi atrag electroni din celulele tesuturilor inconjuratoare si, din aceasta cauza, structura peretilor celulari se distruge.

Deteriorarea indusa celulelor de radicalii liberi este o mare parte din ecuatia imbatranirii.

ORP Antioxidanti Radicali liberi * Apa ionizata alcalina

In mod natural, corpul nostru produce radicali liberi.

Acesti radicali liberi apar din reactiile chimice complicate, metabolism si reziduurile celulare din corpurile noastre.

Acesta este motivul pentru care este nevoie de oxigen in mentinerea vietii de zi cu zi, ajungandu-se la final la imbatranire si moarte.

Dar un stil de viata modern, stresant si dezechilibrat va duce la exces de radicali liberi.

  • Acesti radicali liberi nepereche mereu fura alti electroni pentru a deveni stabili.

In mediul exterior, acesta este un proces normal, dar in organism, acest proces poate duce la deteriorare, imbatranire rapida, leziuni tisulare, tipuri de cancer si multe alte probleme de sanatate.

Antioxidantii …

Un antioxidant este o molecula capabila sa inhibe oxidarea altor molecule.

Oxidarea este o reactie chimica care transfera electroni de la o substanta la un agent de oxidare.

Reactiile de oxidare pot produce radicali liberi. La randul lor, acesti radicali liberi pot declansa reactii in lant care sa distruga celulele.

Antioxidantii opresc aceste reactii in lant prin eliminarea radicalilor liberi si inhiba alte reactii de oxidare.

Antioxidantii fac acest lucru prin faptul ca se oxideaza ei insisi, de aceea antioxidantii sunt adesea agenti de reducere gen tioli, acid ascorbic (vitamina C) sau polifenoli.

Desi reactile de oxidare sunt cruciale pentru viata, pot fi si daunatoare.

Prin urmare, plantele si animalele detin sisteme complexe de mai multe tipuri de oxidanti gen glutation, vitamina C, vitamina E, precum si enzime cum ar fi catalaza, superoxid dismutaza si diferite peroxidaze.

[ct_message type=”warning” ]Un nivel scazut de antioxidanti sau inhibarea enzimelor antioxidante poate cauza stres oxidativ care poate deteriora sau distruge celulele.[/ct_message]

Din moment ce stresul oxidativ poate fi o parte importanta a multor boli umane, se intelege de ce utilizarea antioxidantilor in farmacologie este intens studiata, mai ales ca tratamente pentru accidentele vasculare cerebrale si bolile neurodegenerative.

Cu toate acestea, nu se stie daca stresul oxidativ este cauza sau consecinta bolii.

Antioxidantii sunt folositi pe scara larga ca ingrediente in suplimentele alimentare, cu scopul mentinerii unei stari ideale de sanatate si in profilaxia bolilor precum cancer, afectiuni coronariene si altele.

Pentru a reduce radicalii liberi, consumam antioxidanti gen vitamina C, fructe, legume crude, deoarece scopul principal al unui antioxidant este de a neutraliza radicalii liberi.

Aparatul Aquarion de la CaliVita genereaza o apa extrem de bogata in antioxidanti, ceea ce inseamna ca ajuta la mentinerea starii de sanatate.

[ct_button url=”http://comenzicalivita.mycali.biz/apa-alcalina-ionizata” color=”#FFFFFF” background=”#3C76C0″ gradient=”” description=”si cel mai bun ionizator si filtru de apa potabila din lume” size=”normal” position=”center” icon=”” target=”” rel=””]Descopera apa alcalina ionizata si imbogatita cu oxigen[/ct_button]

A consuma zilnic apa ionizata alcalina, purificata si imbogatita cu oxigen este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru sanatatea ta! :)

 

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *