Cum sa arzi calorii iarna 930x620 1

Arde calorii si distreaza-te si pe timp de iarna

Articolul face parte din Colectia Pofta de Sport cu Decathlon [8 articole]

Iarna este mai dificil sa te mentii activ. Zilele mai scurte si temperaturile exterioare sunt scazute nu ar trebui să devina o scuză pentru a sta in casa, tolanit pe canapea, cu telecomanda in mana. 

Când tragi copiii pe un deal, la sanius, construiești un om de zăpadă sau patinezi pe gheață, toate aceste activitati te ajuta sa arzi calorii și, in acelasi timp, sunt distractive pentru întreaga familie.

Sporturi de iarnă care te ajuta sa arzi calorii

Desigur, pentru ati mentine o greutate sanatoasa poti urma o anumita dieta, insa cel mai bun mod pentru a slăbi este să combini dieta și exercițiile fizice. Sporturile de iarnă sunt distractive si arzătoare excelente de calorii. Sarah Gleim de la webmd ne spune si cam cate calorii poti arde cu fiecare activitate fizica efectuata.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Schi fond.

Este cel mai bun sport de iarnă pentru tot corpul, Mișcările de împingere și tragere antreneaza tot corpul si poti arde între 500 și 700 de calorii pe oră.

Schi alpin și snowboarding.

Aceste sporturi de iarnă nu sunt doar extrem de populare, ci și o modalitate de a face exerciții fizice excelente. Poți arde de la 300 până la 450 de calorii pe oră în timp ce te plimbi pe pârtie.

Patinaj.

Când vine vorba de sporturi pe gheață, patinajul este o alegere mult mai placuta decât un joc de hochei. Nu numai că te poți învârti și roti după dorința inimii tale in ritmul muzicii preferate, dar poti arde 500 până la 700 de calorii pe oră.

Drumeții.

Doar pentru că este frig afară nu înseamnă că nu poți ieși pentru o plimbare rapidă. Este una dintre cele mai bune si simple modalități de a te bucura de aerul curat și de a te energiza în același timp. În funcție de viteza cu care mergi și înclinația terenului, poti arde între 430 și 650 de calorii pe oră.

Plimbarea cainelui.

Mersul pe jos este un exercițiu cu impact redus, ușor la nivelul articulațiilor. Daca iei cu tine prietenul tau blanos, într-o plimbare lungă și in ritm alert, aceasta va poate aduce beneficii amandorura. Numarul de calori arse poate varia între 200 și 470 de calorii în fiecare oră.

Alergare.

Dacă esti un alergător pasionat, cu siguranta iarna nu te va opri sa faci acest sport. Cel mai important este sa te imbraci adecvat pentru vremea rece de afara: gasesti tot ceea ce ai nevoie pe site-ul Decathlon. La fel ca si in alte perioade ale anului, te poti astepta să arzi de la 600 la 1.200 de calorii pe oră.

Alte idei de activități de iarnă care te ajuta sa arzi calorii pot fi cele de pe langa casa:

  • curatarea de zapada a trotuarului si a cailor de acces poate arde pana la 500 de calorii/ora
  • curatarea ghetii si a zapezii de pe masina poate arde inca 250 de calorii/ora
  • saniusul si tragerea saniilor cu copii te poate ajuta sa arzi pana la 450 de calorii/ora
  • construirea unui om de zapada, doar 210 calorii/ora
  • o bataie cu bulgari de zapada, poate duce la arderea a 320 de calorii/ora.

Bineinteles, aceste cifre sunt orientative: numărul de calorii pe care le arzi variaza in functie de greutatea ta, de intensitatea si durata activității tale fizice.

Schi & Snowboard cu echipamente sportive Decathlon.

Sfaturi pentru siguranța efectuarii activitatilor fizice pe timp de iarnă

Pentru a rămâne în siguranță atunci când faci mișcare afară, sunt cateva recomandari de care este bine sa tii cont.

  1. Planifica orele in care faci activitatile de iarna cat mai aproape de pranz, cand temperaturile sunt ceva mai ridicate si poti profita de lumina zilei,
  2. Imbraca-te adecvat temperaturilor de afara, mai ales daca faci exercitii fizice cu intensitate ridicata care determina cresterea temperaturii corpului.
  3. Mentinerea picioarelor uscate si calde este de asemenea esentiala, asa ca alege incaltaminte impermeabila pentru activitati pe zapada, ghete rezistente la apa, cu talpa groasa de cauciuc si adecvate pentru activitatile pe zapada.
  4. Chiar si atunci cand faci activitati de intensitate mica, este important sa iti acoperi capul cu un fes sau o caciula.
  5. O alta recomandare este legata de vizibilitatea pe timpul iernii. Zilele devin mai scurte în lunile mai reci, deci este posibil sa prinzi orele intunecate ale serii si poti sa nu mai fii viizbil. Poate ai observat si tu, echipamentele pentru sporturile de iarna, fie ca sunt jachete, pantaloni, manusi si chiar incaltaminte, sunt, de obicei, in culori vii, reflectorizante,
  6. In final, este bine sa fii atent si sa recunosti semnele de hipotermie (somnolenta, frisoane, tremuraturi, ameteala, greata) pentru ca sa iei masuri imediate de prim ajutor.

Lunile de iarnă, și în special zilele cu zăpadă, ne oferă posibilitatea de a face diverse activități în aer liber prin care să ardem multe, multe calorii, și, in acelasi timp, să ne distrăm în timp ce o facem. Intra pe pagina de Schi si Snowboard Decathlon si vei descoperi o gama larga de produse necesare sporturilor de iarna, pentru a practica acest sport in cel mai placut si eficient mod posibil.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *