Beneficiile Hormonului hGH: Mai Puțină Grăsime, Mai Multă Masă Musculară

Articolul face parte din Colectia Hormonul Uman de Crestere hGH [7 articole]
[wp-review-visitor-rating id=”909″]

Dacă ești sportiv, atlet sau doar un fan al sportului, cu siguranță ai auzit despre beneficiile hormonului HGH pentru creșterea masei musculare și stimularea performanței și, probabil, îl asociezi cu steroizi și alte substanțe dopante. Cu toate acestea, știai că hormonul de creștere este un stimulant natural pentru testosteron, un sprijin activ pentru repararea țesuturilor și regenerarea celulară, precum și un aliat puternic al sistemului imunitar?

Hormonul de creștere uman este studiat de mai bine 100 de ani, iar hormonul HGH sintetic a fost dezvoltat pentru prima dată în anii 1985 și utilizat în anumite tratamente medicale specifice. În cantități mari, hormonul de creștere uman ajută la creșterea masei musculare și scăderea grăsimii corporale, în timp ce, o cantitate mai mică de hormon hGH sprijină performanța și recuperarea generală, iar pe termen lung, este un factor cheie promotor pentru susținerea proceselor de anti-îmbătrânire.

NaturaPentruSanatate.com îți oferă un ghid cuprinzător și aprofundat despre beneficiile hormonului de creștere uman pentru sănătate, vitalitate și longevitate astfel încât să poți lua cea mai bună alegere pentru tine și familia ta.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Cele mai apreciate beneficii ale hormonului de creștere uman

Ce poți afla din acest articol:
 • Beneficiile hormonului hGH pentru creșterea masei musculare
 • Beneficiile hormonului hGH pentru pierderea de grăsime
 • Beneficiile hormonului hGH penru stimularea imunității
 • Beneficiile hormonului hGH pentru longevitate și antiaging
 • Beneficiile hormonului hGH pentru îmbunătățirea performanței
 • Lista extinsă cu beneficiile hormonului HGH, alcătuită pe baza rezultatelor studiilor și a cercetărilor clinice efectuate până acum

1. Beneficiile hormonului hGH pentru creșterea masei musculare

Hormonul de creștere uman este deja binecunoscut pentru abilitățile sale de a stimula sinteza de colagen în mușchi și în tendoane, prin aceasta contribuind la creșterea masei musculare, îmbunătățirea capacității de efort și sporirea performanțelor fizice.

În Jurnalul Internațional de Endocrinologie este prezentat un studiu la care au participat 14 bărbați sănătoși, cu vârstele cuprinse între 50 și 70 de ani, care au fost împărțiți aleatoriu în două grupuri de studiu. La șapte subiecți li s-a administrat terapia HGH, iar la ceilalți șapte subiecți, terapia placebo. După șase luni de terapie cu hormon somatotropin injectabil, rezultatele au fost evaluate. Astfel, în grupul în care s-a administrat hormoni de creștere, s-a constatat o creștere semnificativă (din punct de vedere statistic) a mușchilor responsabili de apăsarea piciorului.

În ansamblu, studiul a concluzionat o creștere a forței musculare în membrele inferioare după ce hormonul HGH a fost administrat bărbaților sănătoși. La adulții cu deficit de HGH, participanților cărora li s-a administrat hormon somatotropin pe termen lung au experimentat normalizarea forței musculare, creșterea capacitătii de efort și îmbunătățirea termoreglării și a compoziției corporale.

2. Beneficiile hormonului hGH pentru pierderea de grăsime

Persoanele obeze au un răspuns limitat la eliberarea stimulilor hormonului de creștere și, după o reducere cu succes a greutății, reacția hormonului de creștere poate fi parțială sau completă. Hormonul de creștere accelerează lipoliza*, defalcarea lipidelor și implică hidroliza trigliceridelor în glicerol și acizii grași liberi și secreția afectată a hormonului de creștere uman duce la pierderea efectului lipolitic.

*Lipoliza este procesul de dizolvare a grăsimilor localizate în depozite de dimensiuni mici și medii, care de cele mai multe ori sunt extrem de dificil de eliminat prin diete sau exerciții fizice.

Restricțiile dietetice și efectele tratamentului hormonului de creștere asupra acțiunilor anabolice și lipolitice, precum și modificările în secrețiile hormonului de creștere și ale insulinei au fost investigate într-un studiu ale cărui rezultate au fost publicate în Hormone Research. Douăzeci și patru de participanți obezi au urmat o dietă hipocalorică și au fost tratați cu hormon de creștere uman recombinant sau cu placebo, într-un studiu randomizat dublu-orb care a durat 12 săptămani.

Concluzia studiului: tratamentul cu hormon de creștere sintetic a determinat o creștere de 1,6 ori a pierderii în greutate, comparativ cu grupul placebo, cea mai mare pierdere fiind pentru grăsimea viscerală.

În grupul placebo, masa corporală slabă a fost pierdută, în timp ce în grupul HGH masa corporală slabă a fost câștigată. Acest studiu demonstrează că, la subiecții obezi care urmează o dietă hipocalorică, hormonul de creștere accelerează pierderea de grăsimi corporale, exercită efecte anabolice și îmbunătățește secreția de hGH. Astfel, hormonul de creștere uman HGH poate avea un rol terapeutic pentru a ajuta persoanele obeze, care urmează o dieta hipocalorică, să piardă în greutate.

3. Beneficiile hormonului hGH pentru stimularea imunității

Unul dintre cele mai importante beneficii ale hormonului uman de creștere este capacitatea acestuia de a întări sistemul imunitar. Dovezile rezultate din cercetările clinice au sugerat că utilizarea terapiei de substituție HGH poate reduce rata infecțiilor, poate ajuta la recuperarea în cazul bolilor cronice, poate îmbunătăți patologia în afecțiunile alergice și poate ajută la limitarea problemelor legate de afecțiunile autoimune cum ar fi artrita, fibromialgia și lupusul.

Mulți medici au speculat că utilizarea terapiei de substituție cu HGH poate duce la creșterea celulelor carcinomatoase în organism, însă astfel de constatări nu au fost înregistrate pană în prezent. Terapia HGH este considerată a fi una dintre cele mai bune opțiuni pentru sporirea imunitătii și logic, pentru a reduce riscul apariției bolilor maligne și pentru a grăbi vindecarea.

Un sistem imunitar mai puternic este rezultatul capacității HGH de a spori creșterea și dezvoltarea celulelor care aparțin sistemului imunitar, cum ar fi celulele albe si celulele roșii din sânge, trombocitele și anticorpii. Aceste celule acționează ca niste soldați în organism pentru a lupta împotriva infecțiilor și pentru a scăpa corpul de resturile celulare. Aceste celule ne scapă, de asemenea, de radicalii liberi și de toxinele din organism care ne predispun la boli si ne îmbolnăvesc.

4. Beneficiile hormonului hGH pentru longevitate și antiaging

Rezultatele mai multor studii cercetare au sugerat că HGH oferă beneficii potențiale pentru piele. Studiul realizat de Daniel Rudman, publicat în New England Journal of Medicine la începutul anilor 1990, a sugerat că utilizarea de injecții cu HGH la bărbatii vârstnici (cu vârsta între 65 și 81 de ani) a mărit grosimea pielii cu 7,1%.

În mod similar, într-un alt studiu efectuat pe 202 de persoane, la Institutul Palm Springs, aproape două treimi dintre persoane au raportat o îmbunătățire a texturii, elasticității și grosimii pielii, după administrarea injecțiilor cu HGH timp de aproximativ șase luni. În cadrul studiului, s-a constatat că aproape 61% dintre participanți au observat mai puține riduri, în timp ce aproape 38% dintre bărbati au observat un păr mai bun și mai sănătos.

HGH ajută la reducerea liniilor fine și a ridurilor mai adânci după aproximativ câteva săptămâni de tratament.

Unul dintre motive este evaporarea grăsimii și celulitei care este depozitată sub piele sub formă de grăsime facială și pungi de grăsime sub ochi. În plus, HGH imbunătățeste forța mușchilor faciali, astfel încât aceștia să ridice și să susțină pielea, pe măsură ce devin mai puternici. Mai mult, în studiile efectuate pe animale, s-a observat că HGH a mărit puterea și conținutul de fibre de colagen în piele.

Colagenul și elastina sunt două componente care constituie bază epidermei (adică stratul superficial al pielii). Pe măsură ce HGH sintetizează un nou colagen în piele, acesta ajută la restabilirea texturii și a zgomotului, astfel încât pielea să pară mai tanără. În general, pielea devine mai bine tonifiată, iar lăsarea pielii se reduce considerabil. În plus, HGH ajută epidermă să rămană umedă și hidratată și face ca pielea sa rămana suplă.

Studiile au sugerat că utilizarea HGH pentru o perioadă de șase luni poate inversa semnele de îmbătrânire cu până la zece ani. Studiile demonstrează că, chiar și după oprirea tratamentului cu hormon de creștere*, efectele benefice ale HGH continuă să fie observate de peste doi ani.

*Atenție: se face referire la terapia cu hormon HGH injectabil, sub formă sintetică.

5. Beneficiile hormonului hGH pentru îmbunătățirea performanței

În primul rând, efectul hormonului de creștere este prin intermediul IGF-1, care este eliberat de ficat prin stimularea de către HGH. IGF-1 are un efect anabolic care se leagă de receptorii celulelor musculare și le stimulează să crească în mărime și, de asemenea, să se inmultească. Studiile de ansamblu de cercetare au arătat că terapia HGH pentru o perioadă de șase luni contribuie la creșterea masei musculare cu aproximativ 8,8%.

În al doilea rând, hormonul HGH prin intermediul IGF-1 (factorul de creștere de tip insulinic), promovează sinteza proteinelor în celulele musculare. Stimularea sintezei proteinelor reduce considerabil distrugerea musculară și grăbește vindecarea țesutului muscular după un exercițiu viguros.

În condiții normale, corpul urmărește echilibrul dintre grăsimea corporală și masă musculară. Dacă grăsimea corporală este scăzută, masă musculară va scădea și ea echivalent. Totuși, prin utilizarea HGH, organismul poate mări masa musculară, cu o reducere concomitentă a depunerii de grăsime.

Aceste acțiuni benefice ale hormonului HGH fac ca acesta să fie preferat și folosit mai mult de sportivii profesioniști și de personalitățile sportive pentru a își crește performanța fizică, rezistența la efort și pentru a își îmbunătăți structura și forma corpului.

Lista extinsă cu beneficiile hormonului HGH

Top beneficii Hormonul de crestere uman HGH * Power Booster Calivita

Alte beneficii interesante ale hormonului de creștere uman sunt prezentate în lista de mai jos:

HGH accelerează vindecarea rănilor

HGH mărește imunitatea

HGH ajută la controlul diabetului zaharat

HGH ajută la refacerea organelor

HGH îmbunătățește densitatea oaselor

HGH îmbunătățește funcțiile cardiace

HGH îmbunătățește memoria

HGH îmbunătățește sănătatea mintală

HGH îmbunătățește dispoziția

HGH îmbunătățește somnul

HGH îmbunătățește vederea

HGH mărește nivelul de energie

HGH crește capacitatea de efort

HGH crește înălțimea HGH

HGH crește masa musculară

HGH crește performanța sexuală

HGH scade tensiunea arterială

HGH scade nivelul de colesterol

HGH promovează creșterea părului

HGH promovează pierderea în greutate

HGH reduce celulita

HGH reduce ridurile

HGH inversează semnele de îmbătrânire a pielii

HGH încetinește îmbătrânirea

HGH tratează boala Crohn

Cine nu își dorește să aibă același nivel de energie și rezistență ca la 20 de ani?

Hormonul de creștere uman este studiat de mai bine 100 de ani, iar hormonul HGH sintetic a fost dezvoltat pentru prima dată în anii 1985 și utilizat în anumite tratamente medicale specifice, în funcție de afecțiune și de vârstă, cum ar fi:

 • nanismul (piticismul) în cazul copiilor,
 • sindromul Turner (o tulburare genetică care afectează dezvoltarea fetelor),
 • sindromul Prader-Willi (o tulburare genetică neobisnuită care provoacă tonus muscular slab, niveluri scăzute de hormoni sexuali și un sentiment constant de foame),
 • sindromul intestinului scurt (o afecțiune în care substanțele nutritive nu sunt absorbite corespunzător din cauza unei boli intestinale severe sau îndepărtarea chirurgicală a unei mari părți a intestinului subțire),
 • deficitul de HGH datorat tumorilor pituitare sau tratamentul acestora,
 • pierderea masei musculare, afecțiune prezentă în cazul infectării cu virusul HIV / SIDA

În cantități mari, hormonul de creștere uman ajută la creșterea masei musculare și scăderea grăsimii corporale, în timp ce, o cantitate mai mică de hormon hGH sprijină performanța și recuperarea generală, iar pe termen lung, este un factor cheie în susținerea proceselor de anti-îmbătrânire.

Top lista cu beneficiile hormonului HGH pentru sanatate si longevitate În mod evident, hormonul de creștere uman are funcții critice și vitale și este considerat unul dintre principalii hormoni din organism. Menținerea unor niveluri satisfăcătoare de HGH în organism este fundamentală pentru starea de sănătate, creșterea optimă și bunăstarea generală a individului.

Surse de informare și recomandări:

9 comentarii la „Beneficiile Hormonului hGH: Mai Puțină Grăsime, Mai Multă Masă Musculară”

 1. am primit de curand o cutie de hormon iar pulberea din sticlute este expirata de un an si jumatate ,as dori sa stiu daca isi mai face efectul sau ar trebui sa o arunc

  Răspunde
  • Buna ziua, nu am reusit sa va contactez, iar adresa de email este gresita.

   Comanda produsului Power Booster o puteti face urmand link-ul de mai jos:

   http://comenzicalivita.vitaminarzenal.com/product/power-booster

   Pret Power Booster (90 tbl): 109,96 lei / buc
   Transport / Curier Rapid: 15 lei

   Reduceri oferite:
   – transport gratuit (economisiti 15 lei), daca aveti doua produse pe aceeasi factura, (pot fi diferite). Va pot recomanda, pentru aceasta perioada, Vitamina D (60 tbl), costa 26,88 lei.

   Exemplu: 1 Power Booster + 1 Vitamina D = 109,96 + 26,88 = 127,29 lei. Transportul este gratuit.

   Sau, 2 x Power Booster = 2 x 109,96 = 219,92. Transportul este gratuit.

   Răspunde

Lasă un comentariu