Vine vara! Ce bicicleta sa aleg pentru copilul meu?

Articolul face parte din Colectia Echipamente Decathlon pentru Copii [4 articole]

Felicitări pentru că ai decis să-l iei pe copil din fata tabletei sau al calculatorului si sa mergeti la o plimbare cu bicicleta. Acum, intrebarea la care, poate, inca mai cauti raspunsuri, este legata de alegerea bicicletei potrivite copilului tau. Cum alegi bicicleta potrivita care sa asigure echilibrul corect, sa fie sigura si usor de manevrat?

Am rasfoit site-ul decathlon.ro, care are o multime de produse si idei de cadouri sportive, plus informatii utile care te pot ajuta sa alegi cea mai buna bicicleta pentru copilul tau si le-am sintetizat in lista de mai jos.

1. Stilul bicicletei

Alegerea stilului primei biciclete a unui copil depinde de încrederea, vârsta și coordonarea psihomotorie a acestuia.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Trotineta

Concepute pentru copiii de la 2 la 5 ani (si mai mult), trotinetele nu au pedale și se mișcă atunci când copilul împinge cu picioarele. Acest tip de biciclete ajuta la invatarea starii de echilibru si la dezvoltarea psihomotorie a copilului.

De exemplu, pentru copiii cu înălțimea între 95cm – 1,30m, trotineta Oxelo de la Decathlon are frâna pe ghidon, ceea ce pentru copil inseamna o utilizare simplă, confortabila, un control mai bun al vitezei și deplasarea fără a se dezechilibra pentru a încetini.

Hai afara, hai la sport cu bicicleta de la Decathlon!
Hai afara, hai la sport cu bicicleta de la Decathlon!

O bicicletă cu roți de antrenament

Concepute pentru copiii de 2 ani și mai mare, care au dezvoltat un simt al echilibrului și abilități motorii mai bune. Copiii vor trebui să pedaleze pentru a face bicicleta sa se miște, dar roțile de antrenament oferă sprijin pentru a menține bicicleta în poziție verticală. Pot fi îndepărtate atunci când copilul se poate echilibra singur.

O bicicletă standard, cu două roți

Pentru copiii care și-au dezvoltat încrederea și abilitatea de a merge cu bicicleta fără roți de antrenament. Acest nivel variază de la copil la copil, dar este de obicei în jur de varsta de cinci ani.

Educația este un proces continuu, e ca o bicicletă …

Dacă nu pedalezi, nu merge mai departe.

George Weah, presedintele Liberiei și fost jucător de fotbal

2. Dimensiunea bicicletei

După ce ați ales stilul potrivit de bicicletă, este timpul să alegeți dimensiunea potrivită. In tabelul de mai jos este data dimensiunea recomandată a roții, în funcție de vârstă și înălțime.

Tabel: alegerea bicicletei de la Decathlon
Tabel: alegerea bicicletei de la Decathlon

3. Unde gasesti biclete pentru copii?

Vă recomandăm să luați copilul mai întâi la o plimbare de testare. Bicicleta nu trebuie să fie prea mare sau prea mică. In magazinele Decathlon veti gasi si sfaturi si recomandari de specialitate. Sau, puteti utiliza comparatorul de produse din magazinul online care va poate oferi mai multe criterii care sa sprijine decizia dvs.

Comparator biciclete copii Decathlon.ro
Comparator biciclete copii Decathlon.ro

Deci, daca copilul dvs. este interesat de mersul pe bicicleta, este timpul să nu mai amanati si sa-l ajutati pe cel mic sa mearga pe bicicleta. Sper ca aceste câteva sfaturi sa va ajute in decizia dvs. a cumpara copilului prima lui bicicleta. Este si o idee excelenta pentru cadou, mai ales ca se aproprie ziua de 1 iunie si vacanta de vara. Pentru oferte si informatii suplimentare, rasfoiti DECATHLON.RO, site-ul pasionatilor de sport si miscare in aer liber.

Viața e ca mersul pe bicicletă: Ca să-ți menții echilibrul, trebuie să te miști în permanență.

Albert Einstein

Lasă un comentariu