Tumori si boli tumorale * Cateva concluzii si recomandari Finale

Articolul face parte din Colectia Boli Tumorale [7 articole]

Este important pentru toti sa invatam cum putem preveni bolile tumorale si cancerul.

Cauzele adevarate ale cancerului sunt derivate din alimentatia noastra moderna, stilul de viata si supra-expunerea la poluare, electrosmog si la substante chimice. Fiecare dintre noi trebuie sa constientizam importanta mentinerii propriei sanatati.

Este mult mai usor sa previi o boala decat sa o tratezi. Si aceasta se aplica in orice situatie, insa, cu precadere, in cazul bolilor grave, inclusiv tumorile si cancerul. Cancerul necesita mai multi ani pentru a se dezvolta si parcurge etape diferite.

Tratamentele conventionale si cele alternative se folosesc si se sustin impreuna.

Tratamentele alternative au de obicei o abordare holistica, adica au ca scop tratarea intregului organism, nu doar zona afectata de tumoare sau cancer. In aceasta serie de articole am schitat foarte pe scurt din terapiile alternative si complementare in cazul bolii canceroase, dar mai ales metode de prevenire si de reducere a riscului de producere a acestora.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Cel care nu a cunoscut boala nu stie sa pretuiasca sanatatea.

 • In functie de localizarea, marimea si gravitatea tumorii, pot exista mai multe moduri de tratament. Ai in vedere ce terapie se potriveste stilului de viata, personalitatii si convingerilor tale.
 • Chiar daca tumorile benigne nu se extind asa de repede, ele tot ar trebuie extirpate, deoarece pot deveni maligne.
 • Cancerul este o boala de sistem si de aceea tratamentul acestuia trebuie personalizat si individualizat pentru fiecare persoana in parte.
 • Pe cat posibil, discuta cu medicul specialist sau cu medicul tau curant despre aceste metode de tratament alternative, si stabiliti impreuna care sunt asteptarile de la acest tratament.
 • Asigura-te intotdeauna ca ai citit cat mai mult in legatura cu modul de folosire al suplimentelor, iar daca ai vreo nelamurire legata de produsele recomandate sau de orice alt tratament, discuta cu medicul tau.

Tumori si boli tumorale. Cateva concluzii si recomandari [7]Alte recomandari se refera la nutritie, mai exact la ceea ce mancam: ai in vedere ca 50% din alimentatie sa includa fructe si legume proaspete, daca este posibil din surse naturale. Scoate din alimentatie proteinele animale si inlocuieste-le cu proteine din soia.

Evita lactatele, exceptand iaurtul, alimentele procesate, sarate, afumate, zahar, faina alba si produse din faina alba. Adopta o dieta care sa contina cereale, alune, seminte si orez brun nerafinat. Mananca cat mai multe legume crucifere, precum broccoli, varza de Bruxelles, salata Kale, conopida si spanac.

Aliatii tai in lupta cu tumorile si bolile tumorale

Tumori si boli tumorale. Cateva concluzii si recomandari [7]

Nu se cunoaste exact ceea ce determina deteriorarea celulei care initiaza formarea tumorilor si proceul canceros. Lantul de evenimente care conduce la cancer este foarte complex si fiecare individ reactioneaza diferit. Se considera ca in transformarea celulelor normale in celule anormale si in transformarea celulelor anormale in cancer intervine o combinatie de factori genetici, comportamentali, de mediu si de stil de viata.

Asa numitii factori inhibitori, cum ar fi unele vitamine si nutrienti din fructe si legume, incetinesc acest proces, in vreme ce alti factori, numiti promotori, de exemplu fumatul si dietele foarte bogate, pot grabi procesul. Din cei patru factori care afecteaza starea sanatatii noastre, stilul de viata este determinant.

Nu putem influenta, individual, caracteristicile noastre genetice, sistemul sanitar si efectele mediului inconjurator. Dar cu siguranta ne putem modifica in orice moment stilul de viata. Suplimentele alimentare de la CaliVita International au rolul de a ne ajuta sa ne mentinem starea de sanatate si stimula functionarea sistemului imunitar.

Cell XC CaliVita ( #Culevit) Cell XC poate ajuta la prevenirea şi tratarea multiplicării anormale a celulelor, fiind un adjuvant în diverse terapii, sprijinind astfel întărirea organismului şi îmbunătăţind calitatea vieţii.
Cell XC poate ajuta la prevenirea şi tratarea multiplicării anormale a celulelor, fiind un adjuvant în diverse terapii, sprijinind astfel întărirea organismului şi îmbunătăţind calitatea vieţii.

Cercetatorii au descoperit ca stimularea sistemului imunitar este de o importanta maxima pentru felul in care organismul lupta cu bolile si infectiile. Ca sa ne putem apara, trebuie sa stim care sunt factorii ce influenteaza negativ sistemul imunitar.

Printre acestia amintim:

 • – alimentatia neadecvata,
 • – excesul de alcool,
 • – administrarea de medicamente pe termen indelungat,
 • – stresul,
 • – fumatul,
 • – oboseala, insomniile, depresiile.

Acesti factori trebuie evitati, iar pentru intarirea sistemului imunitar se pot folosi vitamine si suplimente alimentare individualizate pentru fiecare persoana in parte.

Daca ai sanse si resurse sa folosesti o terapie alternativa de tratament pentru invingerea bolii, nu ezita sa o folosesti. Recompensa este nepretuita!

Surse bibliografice si recomandari:

 • Nutritie si biotratamente, Phyllis A.Balch
 • Noua biblie a vitaminelor, farm. Earl Mindell
 • Superalimente, David Wolfe
 • – Revistele Calinews si website-ul www.calivita.ro

Daca ai fost diagnosticat cu cancer sau o boala tumorala, nu ar trebui sa urmezi o strategie nutritionala de durata din initiativa proprie. Cancerul este o boala complexa ce necesita un tratament medical profesionist. Recomandarile de pe acest site au numai rol educativ si informativ si nu trebuie considerate sfaturi medicale.

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Lasă un comentariu