Cactusul NOPAL, comoara desertului
Cactusul nopal: un ajutor eficient si natural in detoxifiere, curele de slabire si in diabet.
Merita sa consumi cactusul nopal nu doar pentru gustul sau placut, cum fac locuitorii aborigeni, ci si datorita efectelor sale benefice asupra sanatatii.
Confirmate de tot mai multe studii si cercetari stiintifice contemporane, dar si de persoanele care consuma acest aliment, cactusul nopal ocupa un loc de frunte pe lista OMS.
Cactusul Nopal, comoara desertului …
Nopalul (Opuntia ficus indica), numit cactusul piriform cu tepi, este un cactus al desertului, cu niste flori minunate; este originar din Mexic si Statele Unite ale Americii, dar poate fi intalnit si in Insulele Canare.
Cactusul nopal este o planta vesnic verde, care creste in zone climatice usor semi-aride si desertice.
Florile atractive ale cactusului nopal incep sa apara primavara, si din acestea se dezvolta ulterior in fructe sub forma de para.
Fructul, cunoscut sub numele de pere fileu (prickly pear), are aproximativ 5 cm in diametru si cantareste aproximativ 75-100 g.
Dulce si suculent, gustul fructelor cactusului de nopal ne aduce aminte de gustul de pepene verde combinat cu capsuni.
Stiai ca…
… datorita continutului sau in fibre, nopalul poate fi un supliment eficient alaturi de tratamentul unor afectiuni ale aparatului digestiv superior, cum ar fi refluxul gastric ?
… quercitina, flavonoidele cu efect antioxidant pe care le contine, au un efect benefic asupra sistemului nervos, descris de cercetatori ?
… pectina, fibra hidrosolubila care se gaseste in nopal, scade eficient nivelul LDL colesterolului ?
… fibrele din cactusul nopal previn cresterea brusca a glicemiei dupa mese si raspunsul insulinic respectiv si, astfel, consumarea acestuia contribuie la mentinerea unui nivel constant al glicemiei ?
Nopalul este o planta este bogata in antioxidanti, vitamine (A, B1, B2, B3, C si K), in minerale (cupru, potasiu, calciu, magneziu, mangan si fier) si in fibre vegetale, atat insolubile: lignina, celuloza, hemiceluloze, cat si solubile: pectina, mucilagii, gume.
Este o sursa valoroasa de proteine usor digerabile si de bioflavonoide. Contine 17 tipuri de aminoacizi, din care 8 sunt esentiali.
Componentii enumerati mai sus influenteaza pozitiv metabolismul si digestia.
[ct_message type=”ok” ]Cactusul Nopal, denumit si „comoara desertului”, ocupa un loc de frunte pe listele cu plante ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii.[/ct_message] [ct_leading]In literatura de specialitate sunt mentionate urmatoarele rezultate obtinute in urma utilizarii cactusului nopal:[/ct_leading]- activarea proceselor metabolice
- reglarea functiilor gastrointestinale
- curatirea colonului
- normalizarea frecventei eliminarii si a consistentei materiilor fecale
- legarea sarurilor de acizii biliari
- imbunatatirea functiilor ficatului
- reducerea retentiei lichidelor in tesuturi
- detoxifiere
- reglarea colesterolului si trigliceridelor in sange
- efect antioxidant
- reducerea celulitei
- reglarea greutatii corporale
- reduce absorbtia de insulina dupa mese
- efect stabilizator in cazul diabetului
- calmarea durerilor gastro-intestinale
- previne ulcerul gastric
- tratarea hipertrofiei benigna de prostata
Cactusul nopal este folosit ca ingredient de baza in diferite suplimente naturale si in pastilele pentru slabit, cum sunt Slim Formula si Nopalin.
Descopera Nopalin, suplimentul naturist de la CaliVita
Un metabolism normal are un efect benefic si asupra greutatii corporale si scade riscul de aparitie a celulitei.
In plus, fibrele vegetale din cactusul nopal regleaza apetitul, provoaca senzatia de satietate si, astfel, scad pofta de mancare.
Reducerea greutatii corporale se realizeaza prin restabilirea functiilor normale ale organismului, cu efect pozitiv asupra starii generale si vitalitatii.
In momentul in care vin in contact cu un lichid, fibrele de cactus „para cu tepi” din tabletele de Nopalin se umfla, creand senzatia de satietate, astfel incat acest produs poate fi de mare ajutor pentru persoanele aflate la cura de slabire.
Pe langa reducerea apetitului, fibrele influenteaza benefic digestia si usureaza tranzitul intestinal, fapt de o importanta deosebita in detoxificare.
In plus, Nopalin are un efect favorabil si asupra lipidelor sanguine; o serie de studii au demonstrat ca un consum regulat al fibrelor cactusului nopal reduce nivelul de colesterol LDL si nu il afecteaza pe cel de colesterol HDL, asa-numitul colesterol bun, si prin aceasta reduce riscul bolilor cardiovasculare.
Stimuleaza digestia, ajuta la detoxifiere, sprijina functionarea vezicii urinare si a rinichilor.
Nopalul are un efect benefic similar si asupra glicemiei, in cazul diabetului de tipul II. Daca produsul se consuma inaintea testului de toleranta la glucoza, glicemia creste mult mai putin.
Poate fi de folos nu doar in cazul diabeticilor, ci si al persoanelor aflate la cura de slabire, al celor care sufera de rezistenta la insulina, care are adesea ca rezultat PCOS (sindromul ovarelor polichistice, acompaniat adesea de sangerari menstruale neregulate si infertilitate).
Datorita aminoacizilor, antioxidantilor si fibrelor din compozitie, nopalin are efect anti-ateroscerotic.
De asemenea, este un produs recomandat sportivilor, datorita numarului mare de aminoacizi din compozitie.
[testimonial_rotator id=”22213″]Nopalin este un produs adaptogen
- luat cu jumatate de ora inainte de servirea mesei, ajuta in curele de slabire;
- luat in timpul mesei, ajuta la mentinerea greutatii corporale;
- luat dupa jumatate de ora de la servirea mesei, ii ajuta pe subponderali sa-si recastige din kilogramele pierdute din diverse cauze.
- Nopalin se administreaza intotdeauna cu lichide din abundenta, pentru a permite umflarea fibrelor din componenta si a induce senzatia de satietate!
Nopalin, suplimentul alimentar de la CaliVita, al carui ingredient este cactusul nopal, contribuie la mentinerea starii de sanatate, fiind util si in situatiile in care este perturbata homoestazia organismului.
Merita sa consumi cactusul nopal nu doar pentru gustul sau placut, ci si pentru efectele sale benefice in detoxifiere, diabet, obezitate. :)
Lasă un răspuns