Cat de importanta este calitatea apei pe care o consumam?

Publicat de Cristina Carmen Dascălu pe

Prima regula pentru sanatate este sa bem apa. Avand in vedere ca toata viata bem apa, conteaza foarte mult cantitatea si calitatea apei pe care o consumam. Stiai ca … organismul nostru pierde circa 2 litri de apa in fiecare zi doar prin functionare normala.

Apa pe care o consumam trebuie sa fie capabila la cel mai inalt nivel sa transporte minerale si alte substante hranitoare catre celule si sa indeparteze toxinele din organism. Iar cea mai eficienta modalitate pentru a obtine toate aceste beneficii este consumul de apa alcalina si imbogatita cu oxigen. 🙂

Atunci cand in organism intra prea putin lichid, sangele pastreaza o greutate specifica mai mare, iar substantele toxice provenite din regenerarea celulelor si tesuturilor sunt incomplete eliminate. Astfel, organismul este intoxicat de propriile excretii, si nu sunt prea multe de spus decat ca principala cauza este cantitatea insuficienta de lichid care nu a reusit sa scoata in forma de solutie reziduurile provenite de la celule.” ~ dr. Alexander Bryce, The Laws of Life and Health” (Legile Vietii si ale Sanatatii)

Cat de importanta este calitatea apei pe care o consumam?

Intr-un organismul cu 60 - 70 % apa, calitatea apei conteaza.Apa alcalina nu este un aliment sau un medicament, ci mai degraba un neutralizator si un transportator al deseurilor acide acumulate. Asa cum folosim sapun alcalin pentru a curata murdaria acida de pe piele, in acelasi mod trebuie sa spalam murdaria acida” acumulata in corp cu apa alcalina.

De asemenea, apa alcalina imbunatateste circulatia, ceea ce ne face sa ne simtim mai energici si plin de viata.

Primele cercetari in acest scop au fost facute in Japonia si Uniunea Sovietica acum 50 de ani. In cadrul ex­perimentelor pe plante si animale, s-au observat din ce in ce mai multe modificari pozitive, cer­cetatorii fiind atat de incantati de rezultate incat au inceput experimentele pe oameni. Iar rezultatele obtinute au intrecut toate asteptarile.

Japonezii sunt ‘inventatorii’ aparatului ce produce apa alcalina (ionizator), aparat care este recunoscut oficial drept aparat medical de agentiile guvernamentale japoneze. Si in Coreea de Sud si Australia astfel de ionizatoare sunt recunoscute oficial si folosite pe scara larga in spitale, sanatorii, clinici.

Ce este un ionizator? Care este principiul de functionare?

Ionizatorul este un ‘filtru inteligent’ ce imparte apa plata in apa alcalina si apa acida, prin separarea mineralelor din apa plata in minerale ce dau nastere sarurilor alcaline (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fier) si minerale ce dau nastere sarurilor acide (fosfor, sulf, clor, iod).

Apa care contine numai minerale alcaline are de obicei un pH peste 9 (de regula, pentru a fi extrem de eficienta, ar fi indicat ca apa sa aiba pH-ul intre 10 si 11).

Dupa unele cercetari, un pahar de apa cu pH 11 are o concentratie de OH- (radicalul purtator de oxigen) de 10.000 de ori mai mare ca un pahar de apa plata obisnuita, cu pH 7 (deci un singur pahar de apa cu Ph 11 aduce in corp oxigenul a 10.000 de pahare de apa cu pH 7 !).

Apa acida, la randul sau, ar trebui sa aiba un pH intre 4 si 5, chiar mai mic (3-4, daca se poate). Si ea are rolul sau pentru sanatate, indeosebi in afectiuni dermatologice de orice fel (pH-ul pielii trebuie sa fie acid, ca sistem de aparare impotriva parazitilor, de aceea trebuie sa transpiram sa eliminam toxine).

De fapt, calitatea apei alcaline sau acide depinde de calitatea apei plate folosite (de continutul de minerale) pentru a ajunge la un pH cat mai mare (respectiv cat mai mic). PH-ul apei se masoara fie cu hartie de turnesol, fie cu aparate specializate (pH-metre electronice). Un alt parametru important al apei alcaline este potentialul de oxido-reducere, ORP, despre care poti citi mai multe aici.

Cum actioneaza apa alcalina asupra sanatatii noastre?

Apa alcalina are o serie de efecte benefice asupra organismului, in principal datorita capacitatii sale de a lega radicalii liberi. Consumul de apa alcalina poate combate cu succes acidificarea organismului.

Pe langa uzul intern al apei alcaline, aplicarea externa de apa acida poate fi benefica pentru mentinerea sanatatii tesuturilor si organelor. In sangele nostru exista doua categorii de substante-tampon, care isi pot schimba polaritatea, facand sangele mai alcalin sau mai acid, dupa cum e necesar; astfel se pastreaza echilibrul chimic al sangelui la un pH de 7,35-7,45.

Exista o categorie de substante (solutii) tampon alcaline (bicarbonatul HCO3) „imperecheat” cu minerale alcaline: bicarbonatul de sodiu (NaHCO3), de potasiu (KHCO3), de calciu (Ca(HCO3)2) si de magneziu (Mg(HCO3)2). Si mai exista solutia-tampon acida H2CO3 – acidul carbonic. Aceste substante-tampon sunt produse de anumite organe (stomac si pancreas) in anumite conditii. Sunt doua modalitati in care acest lucru se poate realiza.

  • Intr-un prim caz, apa alcalina intalneste stomacul acid si il „forteaza” sa produca acidul clorhidric (HCl) pentru a reveni la aciditatea sa normala (pH 4); in urma reactiei rezulta si un bicarbonat (alcalin) ce intra in sange si creste alcalinitatea.
  • Sau, in al doilea caz – sangele absoarbe apa alcalina direct din intestin, crescand alcalinitatea peste limita maxima. In aceste conditii, el pune in functiune solutia-tampon acida (acidul carbonic H2CO3) care prin reactie cu hidroxidul (de sodiu NaOH sau potasiu KOH) se transforma in bicarbonat de sodiu sau potasiu (alcalin).

In ambele cazuri, avem un castig de solutie-tampon alcalina ce fluidizeaza sangele si il hraneste cu oxigen. De asemenea, se dizolva depunerile de colesterol de pe peretii arterelor si vaselor de sange, care poate circula acum normal. Circulatia sanguina se imbunatateste deci extraordinar de mult (apa alcalina este cel mai puternic „mecanism” fizic de imbunatatire a sa, pe termen lung) si intreg corpul beneficiaza de pe urma acestui fapt, sangele fiind de fapt „motorul’”intregii fiinte.

In anul 1996, dr. Linda Frasetto (Universitatea din California) a descoperit ca pe masura ce imbatranim, incepand de la 45 de ani (varsta la care incep bolile degenerative: osteoporoza, artrita, hipertensiune, diabet), pierdem treptat, in mod natural, solutia alcalina (scade capacitatea corpului de a o produce).

  • La 90 de ani avem cu 18% mai putin ca la 45 de ani. Deci scade treptat capacitatea de a neutraliza si elimina deseurile, care se depun mult mai repede in corp, cauzand bolile de care vorbeam, si multe.
[ct_message type=”info” ]Prima regula pentru sanatate este sa bem apa.[/ct_message]

Avand in vedere ca toata viata bem apa, conteaza foarte mult cantitatea si calitatea apei pe care o consumam. O apa de calitate, sanatoasa iti va aduce urmatoarele beneficii:

  • energizarea organismului
  • reducerea starii de oboseala
  • curatarea si purificarea pielii si a tenului
  • moderarea celulitei si a acidozei
  • imbunatatirea digestiei si functionarea rinichilor
  • pierderea in greutate

Tu ce fel de apa bei?

Anton: deja ma gandesc cum voi arata dupa aceasta dieta

"Un articol minune, deja ma gandesc cum voi arata dupa o dieta ca aceasta. Multumesc."

Dieta Alcalina - stil de viata sanatos

Anton

Filtru apa alcalina si ionizata Aquarion CaliVita
5.0
2016-02-17T10:12:22+00:00

Anton

Dieta Alcalina - stil de viata sanatos
"Un articol minune, deja ma gandesc cum voi arata dupa o dieta ca aceasta. Multumesc."
5.0
1

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere


Cristina Carmen Dascălu

Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligențe și sănătoase pentru viață lor și a celor pe care îi iubesc. Eu și un grup de specialiști ne-am ales misiunea de a vă ajută să vă simțiți mai sănătosi și să trăiți mai mult și mai bine, fără o dietă restrictivă sau schimbări dramatice în stilul de viață. Bun venit în comunitatea Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright© 2014 - 2018 Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere | Acest site este deținut, administrat și menținut de Success Networking SRL-D, distribuitor independent al produselor CaliVita© Internațional. Distribuitorul independent menționat mai înainte este singurul responsabil de conținutul acestui site, iar Rețeaua CaliVita© International și entitățile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Informațiile din articolele și comunicările noastre NU sunt destinate înlocuirii unei relații personale cu un medic specialist calificat și nu sunt destinate consultării medicale. | Termeni de utilizare a site-lui | Info Contact