Iti mai aduci aminte cum era scoala inainte de covid? Cum iti faceai tema la mate, in pauza, copiind-o de pe caietul colegului de banca? Pentru examenele nationale la bac cum te pregateai?
Meditatii acasa sau online?
Scoala online a fost cosmarul multor parinti si elevi in perioada pandemiei. In mod evident, scoala nu a functionat prea bine, iar trecerea in online a creat senzatia ca a facut mai mult rau decat bine.
Aici nu vorbim doar de faptul ca multi dintre elevi nu au avut acces la tehnologia necesara pentru invatarea la distanta. Mai mult, invatatorii si profesorii cu o mentalitate traditionala sunt de parere ca educatia online nu este scoala pentru ca interactiunea fizica si sociala s-a diminuat si chiar a disparut in unele cazuri.
Cu sau fara meditatii la matematica?
Pregatirea pentru examenele de matematica implica multe exercitii si probleme rezolvate. Cu creionul pe hartie. Asa ne spunea profu’ de mate din liceu: „Matematica se invata cu creionul pe hartie.„
Matematica a fost una dintre primele discipline care au fost predate online la nivel global pe platforme precum Udemy. Si in Romania exista platforme pe care elevii pot face meditații online, cu profesori calificați și selectați pentru competențele lor didactice. Daca esti parinte, cu siguranta te intrebi de ce ar trebui sa ai incredere in aceste meditatii matematica pentru bacalaureat si care sunt beneficiile metodei de invatare online.
Hai sa le descoperim impreuna.
1) Elevii pot învăța în propriul ritm
Profesorii de la clasă stabilesc de obicei ritmul de instruire pe baza elevului mediu din clasă. Aceasta înseamnă că elevii mai străluciți se vor plictisi și vor fi învățați ceea ce știu deja. Între timp, elevii mai slabi la invatatura nu vor putea ține pasul și vor rămâne în urmă.
Permițându-le elevilor să acceseze videoclipuri ale lecțiilor (sau să înregistreze sesiuni online), acestia au mai multă flexibilitate în a sări peste materialul pe care îl înțeleg deja sau a se întrerupe pentru a se concentra pe ceea ce consideră că este deosebit de provocator.
La Centrul educațional Unirea toate ședințele de meditații sunt înregistrate, astfel încât cursanții să poată revedea ședințele de pregătire ori de câte ori doresc. În același timp, oferă și părinților posibilitatea de a putea urmări și ei modul în care aceste ședințe de pregătire se desfășoară.
2) Profesorii pot oferi instruire specializată
Permițând elevilor să învețe în propriul ritm, profesori online au o capacitate mai mare de a oferi instrucțiuni individualizate fiecărui elev. În timp ce unii studenți învață confortabil pe cont propriu, ei pot oferi mai multă asistență celor care se confruntă cu anumite părți ale programului.
Meditațiile (individuale sau în grupe mici, de maximum 5-6 elevi) se desfășoară într-un cadru organizat, fiscalizat, pe bază de contract și după un program prestabilit, agreat de comun acord cu părinții și copiii (în funcție și de vacanțele în familie sau alte evenimente).
3) Distragere socială este minimizată
Interacțiunile de la egal la egal sunt o parte vitală a învățării, dar socializarea de la egal la egal poate oferi, de asemenea, distragere a atenției sub formă de agresiune, flirt și rivalități. Acestea pot fi minimizate prin predarea online.
A reuși la matematică, nu e un talent cu care doar câţiva “aleşi” se nasc. Este o abilitate care se învaţă, care se deprinde. Chiar şi dacă nu eşti talentat. Implică o metodă structurată, multă muncă, iar uneori un gram de inspiraţie. Dar atât.
Cristian DEMIAN, Director Centrul Unirea şi Profesor de Matematica
4) Locația nu mai este o problemă
Acest lucru se aplică oricărei discipline predate online, și nu doar matematicii. Cu predarea online, profesorii pot sa faca meditatii si cu elevii care nu locuiesc în apropiere.
Atât elevii, cât și părinții câștigă mult timp, nemaifiind necesare deplasările. În plus, datorită meditațiilor online, nu mai contează distanțele: au acces la învățământ de calitate și copiii din orașe mai mici și zone rurale.
Unde găsești meditatii matematica in mediul online?
Centrul Unirea oferă meditații matematică online, într-un cadru organizat și eficient, adaptat stilului actual de viață. Fondator și director general al Centrului Educational Unirea este Cristian Demian,
Centrul Educațional Unirea este prezent pe piața meditațiilor din România din 2010, prima locație deschisă fiind cea din București – Piața Unirii, de aici și numele. Ulterior, au fost deschise locații în orașele Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Constanța. Pandemia a făcut ca toata activitatea Centrului Educational Unirea să se mute în mediul online.
Tu faci pregatire la mate? Gasesti mai jos cateva surse de informare utile:
An de an, Centrul Unirea desfășoară și proiecte în mediul online, prin care ofera sprijin celor care susțin examenele naționale: Evaluare Națională, Bacalaureat.
- grupuri de suport gratuit pentru elevii care se pregatesc pentru evaluarea nationala sau bacalaureat:
Bafta la examene!
Nota: Acest articol a fost scris pentru concursul Spring #SuperBlog 2022, editia cu nr. 24, proba nr. 6: Meditații online la matematică? Da, la Centrul Unirea!