Cheia succesului este modul in care iti programezi creierul!

Care este cheia succesului in viata? Care este secretul?

Pana recent, felul in care fuctioneaza creierul nostru reprezenta un mister la fel de adanc ca si cel ascuns de campul cuantic din interiorul atomului.

Cu ajutorul a mai multor tehnologii performante de scanare a creierului uman, cum sunt:

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate
  • tehnica de obtinere a imaginilor prin rezonanta magnetica (MRI), tomografia prin emisie de pozitroni (PET), tomografia computerizata prin emisia unui singur foton (SPECT) si magnetoencefalografia (MEG),

a fost posibila scanarea tot mai detaliata a activitatilor electrice din interiorul creierului.

Pentru prima data, cercetatorii au putut privi efectiv cum gandeste creierul in timp real. 

Noi ne putem alege gandurile

Intr-un singur deceniu (anii 80 – 90), oamenii de stiinta au trecut de la o viziune mecanicista asupra creierului, prin care acesta era privit ca o masinarie, la o viziune cuantica, de tip camp akashic. 

Astfel, noile descoperiri ale neurologiei au permis o intelegere stiintifica mult mai corecta a modului de operare a creierului, la nivel constient si subconstient.

Creierul constient este acea parte a creierului nostru care gandeste si care rationeaza. El este cel care ne permite sa ne exersam liberul arbitru.

Adevaratul centru de putere al creierului este subconstientul.

Acesta este locul in care se acumuleaza intreaga imensitate a informatiilor pe care le primim, in care rezida obisnuintele noastre, bune sau rele, si in care prind radacini toate realizarile noastre.

Noi ne folosim de mintea constienta pentru a defini si pentru a stabili obiectivele noastre, dar zecile, sutele sau chiar milioanelor de actiuni necesare pentru a fi transpuse in practica si materializate  aceste obiective sunt realizate aproape in totalitate de mintea noastra subconstienta.

Frumusetea mintii constiente consta in extragerea ideilor din oceanul cuantic al posibilitatilor infinite, cu ajutorul vointei si al imaginatiei. Intr-adevar, noi ne putem alege gandurile.” ~ John Assaraf

Programeaza-te pentru succes

Sa vedem in continuare care sunt elementele esentiale pentru succes si cum te poti programa pentru a avea succes, in orice domeniu: viata personala, relatii, sanatate, cariere, afaceri.

„Subiectul pe care vi-l propun se refera la un element absolut esential al succesului. Unii il numesc imagine personala, dar eu i-as spune imaginare personala.

Experienta a dovedit ca noi ne ridicam in viata pana la nivelul imaginarii noastre personale. Imaginea personala este determinata de felul cum gandim si de increderea in noi insine.

Creierul uman, se spune, este cel mai grozav calculator al tuturor timpurilor.

Aceasta este vestea buna. Vestea rea este ca sistemul de operare al acestui calculator nu are manual de utilizare.

In unele privinte, stomacul este mai inteligent decat creierul. De ce? Pentru ca, daca-i dai lucruri rele, nepotrivite, indigeste, el refuza sa le prelucreze si le arunca afara.

Creierul nostru, din pacate, va procesa tot ceea ce-i oferim. Astfel, mintea noastra are capacitatea de a genera pentru noi fericire sau, din contra, poate genera frustrare, disperare, nefericire.

Daca tot ceea ce pui inauntru este doar ceea ce vezi la televizor sau citesti din ziare, sau ceea ce iti spun sefii sau familia, incet, incet, incepi sa crezi in lucrurile respective si sa ti le repeti tie insuti.

In final, ajungi sa te asculti pe tine mai mult decat pe oricine.

Ceea ce iti spui TU tie este cu mult mai important decat tot ce-ti poate spune oricine altcineva!

Majoritatea oamenilor dezvolta o atitudine negativa deja de la 6-7 ani.

Pana atunci li s-a spus tot ce nu au voie sau nu pot sa faca.

Ei raman cu aceasta imagine negativa inca multi ani.

Mai tarziu, le propunem aceasta afacere simpla, dar creierul lor spune: Nu, tu nu poti sa faci acest lucru!

Atunci incep sa caute scuze, fiindca nu au incredere in ei insisi.

Acum cred ca intelegeti de ce cartile, casetele, CD-urile de motivatie, seminariile sunt o parte vitala pentru construirea acestei afaceri.

Numai astfel putem sa ne antrenam mintea pentru succes, sa o „hranim” cu lucruri bune. Incet, incet, ideile noi prind radacini.

Apoi, cu cat le auzim (la seminar de exemplu) sau le citim mai des, cu atat ele produc mai multe fructe.

Cred ca stiti deja: Ceea ce intra, si iese!

Cu cat introduceti mai multe lucruri bune, cu cat invatati mai mult cum sa deveniti invingator, cum sa aveti succes, cum sa va programati un scop, cu atat atitudinea voastra se transforma, increderea in fortele proprii creste si incepeti sa-i motivati pe cei din jur, apoi pe cei din toata organizatia voastra.

Eu si managerii din reteaua mea am avut nevoie de mult timp pentru a invata lectia succesului.

Sunt convins ca fiecare dintre voi o poate face! Nu este nimic special. Doar am daruit si am impartasit experienta noastra pozitiva altor persoane.

Am facut enorm de multe greseli si gafe, dar am continuat sa ne facem munca, sa credem in visul nostru si n-am lasat pe nimeni sa ni-l naruie!

Cheia succesului Brian Tracy

Foarte pe scurt despre cum functioneaza creierul uman

Am sa va schitez acum, in termeni foarte nestiintifici, cum functioneaza creierul uman.

Exista o parte numita constient, responsabila de logica, ratiune, putere de decizie, vointa, si exista o alta parte numita subconstient, responsabila de emotii, creatie, puterea de a visa, imaginatie.

Subconstientul este foarte important, fiind responsabil de vocea aceea interioara care ne cladeste imaginea personala.

Dar sa revenim la analogia creierului cu un computer. Felul in care programam acest calculator sunt lucrurile pe care le auzim si lucrurile pe care le vedem.

Cand punem informatie in creierul nostru, subconstientul o prelucreaza si va determina felul in care vorbim, in care ne comportam, in care actionam.

Va spuneam ca multi dezvolta o atitudine negativa de la varste mici.

Cum am putea schimba aceasta atitudine? Printr-un process numit vizualizare pozitiva si un altul numit repetitie. Facand acest lucru de sute, de mii de ori, putem transforma un comportament negativ in unul pozitiv.

Daca ne modificam felul in care gandim, ne modificam, de fapt, atitudinea, care ulterior ne va modifica modul in care actionam.

[ct_message type=”info” ]Retineti: in tot acest proces, imaginatia este de multe ori mai puternica decat vointa noastra.[/ct_message]

De exemplu: iei decizia ca vei arata planul de marketing de 30 de ori pe luna.

Aceasta este dorinta. Imaginatia insa nu crede si, dupa cateva zile, te trezesti cautand scuze pentru planurile pe care nu le-ai tinut!

Sa facem un  mic experiment

Spuneti-va rog acum, cu voce tare:

– Reusesc sa sponsorizez foarte bine!

– Am o rata foarte mare de sponsorizari!

– Sunt cel mai bun sponsor din reteaua CaliVita!

Inca o data!

Unii zambiti cand spuneti acest lucru. Gura voastra, ratiunea, spune acest lucru, dar imaginatia, vocea aceea mica din capul vostru va sopteste: “Mincinosule!”

„Eu pot sa va ajut sa rezolvati aceasta problema.” ne spune Marius Galiceanu

Cum? In articolul urmator vei afla care este cheia succesului si cum poti face ca aceasta sa functioneze si pentru tine.

Pana atunci, vreau sa va puneti urmatoarele intrebari:

– Ce inseamna pentru mine „succesul”?

– Inseamna el construirea unei afaceri de vis?

– Obtinerea independentei financiare?

– Rasplata comunitatii pentru tot ce am primit de la ea?

– Ce ar trebui sa fac pentru a-mi implini toate visele?

Articol preluat din revista CaliNews, editia feb. 2010, autor articol Marius Galiceanu, DGP Manager CaliVita.

Citeste articolul:
Cheia succesului este modul in care iti programezi creierul! – partea a II-a

Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *