Cum sa avem copii frumosi, sanatosi si inteligenti

Publicat de Cristina Carmen Dascălu pe

Cu totii ne dorim sa avem copii frumosi, sanatosi si inteligenti, cu capacitati intelectuale si emotionale deosebite, cu o dezvoltare armonioasa perfecta.

Acest lucru este posibil numai cu o implicare majora din partea parintilor si cu o legatura stransa cu medicul pediatru.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le cunoasca orice parinte implicat in cresterea si educatia unui copil.

Medicina copilului sanatos si bolnav, pediatria, este o specialitate medicala adresata copilului. Ea cuprinde trei ramuri principale:

1. Profilactica

– Studiaza dezvoltarea armonioasa fizica si psihoemotionala a copilului.

– Se ocupa de profilaxia aparitiei bolilor la copii.

2. Curativa

– Cuprinde terapia bolilor, cu indicatii despre regimul alimentar, tratamentul medicamentos si folosirea suplimentelor alimentare pe perioada imbolnavirii.

3. De recuperare a copilului in perioada post-imbolnavire (convalescenta).

Universul copilariei

cel mai important lucru pentru un copil

Universul copilariei are anumite particularitati fiziopatologice, cum ar fi:

– Cresterea si dezvoltarea armonioasa neuropsihomotorie a copilului, exprimata prin verificarea periodica a parametrilor staturoponderali (talie, greutate, perimetre) si urmarirea in evolutie a dezvoltarii psihoemotionale normale.

– Adaptarea copilului la mediul familial, care cuprinde educatia comportamentala si rolul alimentatiei adecvate grupei de varsta a copilului.

– Adaptare la mediul social, care cuprinde educatia scolara si de integrare in societate a copilului.

– Adaptarea la conditiile de mediu extern, care se refera la impactul factorilor de mediu (poluare, zgomote, radiatii) asupra copilului.

Stil de viata sanatos inca din prima zi de viata

Cresterea si dezvoltarea copilului se afla in stransa legatura cu necesitatea unui stil de viata sanatos, inca din primele zile de viata, si are cateva reguli si principii importante:

– Alimentatie adecvata grupei de varsta a copilului, echilibrata in principii alimentare.

– Obiceiuri alimentare sanatoase de preparare si consumare a hranei, cu evitarea consumului in exces de alimente cu coloranti si aditivi alimentari, bauturi acidulate, fast-food.

– Alimentatia zilnica trebuie sa cuprinda trei mese principale si doua gustari.

– Hidratare eficienta cu aproximativ un litru de apa pe zi, folosit fractionat, in functie de varsta copilului, consumul de sucuri naturale, ceaiuri.

– Miscare in aer liber, cu practicarea unui sport (volei, baschet, inot, atletism), drumetii, excursii, plimbari cu bicicleta sau rolele.

– Perioada de odihna de minimum opt ore pe noapte, cu culcare la ora 22, in camera curata, aerisita.

– Atentie: Reducerea timpului de expunere la radiatiile emise de calculator si televizor! Este utila aplicarea autocolantului Communiguard pe calculator sau televizor.

– dezvoltarea sistemului imunitar, a capacitatii de aparare a organismului impotriva imbolnavirilor;

– completarea alimentatiei normale a copiilor.

Prin completarea dietei cu suplimente alimentare de calitate, organismul primeste toti nutrientii de care are nevoie si copilul ajunge sa manance mai putin decat in cazul anterior, evitand obezitatea.

Copiii puternici si sanatosi dau un randament fizic si intelectual mult mai mare in cadrul activitatilor scolare, integrandu-se apoi mai bine in sistemul concurential.

Atunci cand este vorba despre dezvoltarea si sanatatea copiilor nostri, nu putem face compromisuri, este important sa le asiguram tot ce este mai bun, de la tot ceea ce ii inconjoara, pana la ceea ce ii face fericiti.

Surse de informare si recomandari:

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere


Cristina Carmen Dascălu

Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligențe și sănătoase pentru viață lor și a celor pe care îi iubesc. Eu și un grup de specialiști ne-am ales misiunea de a vă ajută să vă simțiți mai sănătosi și să trăiți mai mult și mai bine, fără o dietă restrictivă sau schimbări dramatice în stilul de viață. Bun venit în comunitatea Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright© 2014 - 2018 Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere | Acest site este deținut, administrat și menținut de Success Networking SRL-D, distribuitor independent al produselor CaliVita© Internațional. Distribuitorul independent menționat mai înainte este singurul responsabil de conținutul acestui site, iar Rețeaua CaliVita© International și entitățile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Informațiile din articolele și comunicările noastre NU sunt destinate înlocuirii unei relații personale cu un medic specialist calificat și nu sunt destinate consultării medicale. | Termeni de utilizare a site-lui | Info Contact