Afla cum se iau corect probioticele pentru a obtine efecte maxime
Probabil ai auzit si tu ca bacteriile bune care pot aduce efecte remarcabile pentru starea de bine si de sanatate, dar nu ti-a spus nimeni sau inca nu-ti este clar cum se iau corect probioticele.
Si ai mai auzit si de prebiotice. O fi acelasi lucru sau ceva similar, ca prea seamana cuvintele intre ele.
Hai sa clarificam acesti termeni.
Ce sunt probioticele si prebioticele?
Probiotice inseamna „pentru viata” si sunt microorganisme vii, nepatogene, bacterii prietenoase, (bune) care fac parte, in mod natural, din flora intestinala
Probioticele sunt organisme care contribuie la mentinerea echilibrului florei intestinale, la functionarea adecvata a sistemului de aparare a organismului si care influenteaza pozitiv starea de sanatate.
- Lactobacillus acidophilus (pe scurt, acidophilus) este o sursa de bacterii intestinale prietenoase.
Se gasesc in iaurt, insa cu efecte mai puternice, le gasesti in capsule, tablete sau granule.
Daca doresti iaurt, cumpara din cel care contine inulina sau adauga tu inulina in iaurt.
Inulina este un prebiotic care ajuta bacteriile bune sa creasca si sa se reface, permitandu-le astfel sa mentina un bun echilibru in tractul digestiv.
Acest lucru este important intrucat bacteriile bune pot muri dupa cinci zile daca nu sunt realimentate in mod constant, ceea ce duce la distrugerea florei intestinale.
Prebioticele nu sunt bacterii, ci carbohidrati complexi care constituie hrana exclusiva a probioticelor. In principal, prebioticele sunt derivate din fibre de carbohidrati, numite oligozaharide.
Oligozaharidele nu sunt digerate si pot ramane in tractul digestiv, mantinand astfel bacteriile bune, prietenoase. Surse naturale de oligozaharide sunt fructele, legumele si cerealele integrale.
Gandeste-te la prebiotice ca la un fel de vitamine pentru probiotice.
Ce pot face probioticele pentru tine?
Consumul regulat de culturi de acidophilus mentine intestinele curate si ajuta in urmatoarele situatii:
- Respiratie urat mirositoare cauzata de putrefactia intestinala (halena)
- Constipatie, flatulenta, balonare
- Tratamentul acneei si al problemelor cutanate
- Stimularea sistemul imunitar, tot mai slabit pe masura ce inaintam in varsta
- Femeilor la menopauza, care sunt mai predispuse infectiilor vaginale din cauza uscarii ce insoteste scaderea nivelului de estrogen.
Produse simbiotice pentru sanatatea florei intestinale
Produsele care contin atat probiotice, cat si prebiotice, se numesc simbiotice.
Probio Balance CaliVita este un produs simbiotic, unic, un probiotic complex, suplimentat cu prebiotice.
Se prezinta sub forma de tablete masticabile, cu o aroma placuta, pe care fiecare copil si adult le va lua cu placere.
O tableta masticabila Probio Balance CaliVita contine:
Cultura probiotica – 4 miliarde UFC
Lactobacilus acidophilus…………………………………335,00 mg
Bifidobacterium longum…………………………………..17,87 mg
Lactobacilus rhamnosus……………………………………..6,70 mg
Fructo-oligozaharide (FOZ)…………………………………………25 mg
Probioticele (Lactobacilus acidophilus, Bifidobacterium longum, Lactobacilus rhamnosus) sunt microorganisme benefice care supravietuiesc efectelor distructive ale acidului gastric, bilei si enzimelor digestive, reusind sa ajunga si sa se multiplice in colon.
Ele blocheaza inmultirea bacteriilor patogene, ajutand la mentinerea florei intestinale normale.
Prebioticele (fructo-oligozaharide) nu sunt bacterii, ci carbohidrati complecsi care constituie hrana exclusiva a probioticelor.
Ce poate face Probio Balance CaliVita pentru tine?
Probio Balance CaliVita este un produs simbiotic complex care actioneaza pentru pastrarea florei intestinale benefice si sanatatea aparatului digestiv.
Contine trei specii de probiotice (ajungand la un numar de 4 miliarde de germeni, prezenti in mod natural si in organismul uman) si prebiotice (asigurate prin prezenta fructozo-oligozaharidelor).
- Ajuta la rezolvarea unor probleme intestinale, precum constipatia, balonarea si gazele.
- Sunt benefice in tratamentul colitei, al sindromului colonului iritabil
- Pot fi de ajutor in prevenirea cancerului de colon.
- Produc enzimele necesare pentru digestia laptelui si a produselor lactate, ajutand calciul sa intareasca oasele.
- Sunt de ajutor in gestionarea intolerantei la lactoza.
- Sunt de ajutor in lupta impotriva alergiilor care duc la acnee si eczema.
- Ajuta la inactivarea toxinelor din tractul intestinal.
Prezentare:
- flacon cu 60 tablete masticabile
Mod administrare:
- 1-2 tablete /zi sau conform recomandarilor medicului
In mod ideal, probioticele se iau pe stomacul gol, cu 20 – 30 minute inainte de masa.
Probioticele nu sunt distruse de sucul gastric acid care se elibereaza in momentul digestie si, in acest fel, beneficiezi de intreaga cantitate de probiotice
Prin urmare, cel mai bine este sa luam probioticele cu 20 – 30 de minute inainte de masa, sau seara, cand nu mai consumam alte alimente.
Cum se iau corect probioticele pe durata tratamentului cu antibiotice
Antibioticele administrate pe cale orala, dar si multi alti factori distrug flora intestinala si astfel se creeaza posibilitatea inmultirii unor germeni patogeni si a ciupercii Candida albicans, fapt care provoaca balonare, constipatie, diaree si alte dereglari ale digestiei.
In cazul in care urmati un tratament cu antibiotice, este bine sa stiti ca atat bacteriile bune cat si cele rele sunt distruse din organism.
Se considera ca aproximativ 80% din sistemul imunitar se gaseste la nivelul colonului, astfel ca buna functionare a acestuia este importanta.
Asadar, este foarte important ca in cazul in care luam antibiotice, sa inlocuim bacteriile bune pierdute datorita actiunii antibioticului, pentru a nu crea dezechilibre.
Pentru a avea efecte maxime, probioticele nu se administreaza odata cu antibioticele. Iata ce ne recomanda specialistii in aceasta situatie:
[ct_message type=”info” ]asteapta in jur de 2 ore de la administrarea antibioticele, dupa care poti lua probiotice. [/ct_message]- Suplimentele care contin probiotice combat diareea cauzata de tratamentele prelungite cu antibiotice, se arata într-un studiu publicat in The Cochrane Library
Daca faci un tratament cu antibiotice sau doar daca actionezi preventiv, tine cont de aceste recomandari care iti arata cum se iau corect probioticele si prebioticele pentru a avea efecte maxime.
Pentru a te apara de infectiile de sezon sau daca esti in situatia in care calatoresti des, urmeaza o cura cu probiotice si prebiotice timp de o luna.
Natura pentru Sanatate iti recomanda Probio Balance CaliVita!
15 Comments
Buna seara ! Am avut colstridium care a recidivat de doua ori . Ce tratament preventiv ma sfatuiti sa iau ? Multumesc!
Buna ziua si multumesc pentru intrebare. Te rog sa-ti verifici emailul deoarece tocmai ti-am trimis cateva informatii legate de intrebarea ta. Iti recomand sa citesti si acest articol despre paraziti si microbi intestinali. Multa sanatate si sa te bucuri de o saptamana exceptionala!
Am malabsorbtia fructozei și intoleranta la lactoza, colon hiperiritabil. Dintre multele tulpini de probiotice care sunt cele mai bune? Acum iau combinate, plus prebiotice și L-Glutmanina. Simt efectul bun, dar si după un an de administrare tot nu pot manca decat regim, altfel imi e rău. Există un nr. de probiotice luat la o singură administrare care poate dauna? Am vazut ca exista capsule chiar si de 100 de miliarde! Orice sugestie e binevenită. Multumesc!
Buna ziua! V-am trimis raspunsul pe email. Multa sanatate!
Cu multa stima si mult respect va rog ajutati-ma intr-o problema de care nu pot scapa ;Am 65ani de 5ani am capatat o Candida de la tratamentul dr. dentist cu antibiotice am luat tot felul de tratamente dar degeaba trece si peste ceva timp iar ma trezesc ca ma ustura limbasi imi crapa
Buna ziua , am si eu o problema ma chinui cu o constipație de vreo 6 luni am fosta la urgente mi sau facut tot felul de analize, raze dar problema mea a rămas la fel ,,,am facut clisme , am luat lacsative ,supozitoare pe moment eram ok dupa câteva zile aceiasi situație, am mers la specialis nimic mi sa prescris un medicament Linsezz 145mg. .Am inteles ca acest medicament este mai mult pt. slăbire eu sunt slaba n-am nievoie de asa ceva!Intrebarea mea este ce pot lua sa pot sa es si eu afara cu scaunul ca un om normal! Am facut colonscopia si endoscopia anul trecut , a fost ok doar esofag iritat ,am f. mult acid la stomac si asta ma termina cu Alimentația , nu pot mânca orice ,multumesc .
Menționez am 59 ani ,si foarte des fac o infectie jos ,sunt f. sensibilă.
Buna ziua am o candida intestinala de 3 ani este deja simptomele sunt balonare ,dureri de intestine, mancarime piele articulare uneori . Intoleranta , astea toate au aparut in parcursul acestor 3 ani.
Ce tratament este bun pt candida intestinala .. Multumesc
Probioticile cititi sunt foarte indicate.
Am Covid.Iau Controloc, Ezitromicina si Enterol.Cum trebuie sa le iau!
Adresati-va medicului dvs. Multumesc.
Bună ziua,am o candida bucala in urma unui tratament cu antibiotice,deși am luat enterol .Am luat nistatina pastile, glicerină boraxată cu nistatina,dar degeaba.
Am înțeles că trebuiesc tratate cauzele și anume că flora intestinala este distrusă.Ce îmi recomandați pentru refacerea florei intestinale ? S-au poate îmi recomandați pentru problema mea ?
Mulțumesc pentru răspuns !
Flora intestinală reprezintă totalitatea microorganismelor benefice, numite şi probiotice, care participă nu doar la descompunerea nutrienţilor, ci sunt responsabile şi de funcţionarea adecvată a sistemului imunitar.
Dar dacă numărul bacteriilor benefice scade, acestea sunt înlocuite de agenţi patogeni, iar flora intestinală se dezechilibrează, putând cauza simptome care afectează aproape orice organ. Cititi mai multe aici: Cum să alegi un probiotic bun?
Noi îţi recomandăm Probio Balance!
Tabletele sunt masticabile, au o aromă plăcută, fiind atractive şi pentru copiii de toate vârstele.
Buna ziua
Ma confrunt cu constipatie desi iau de doua saptamani hepiflor, dar de cand am inceput sa iau parca este si mai rau si nu reusesc sa am scaun nici cu ceaiuri sau laxative. S-a intamplat si timp de o saptamana sa nu am scaun iar dupa multe ceaiuri am reusit sa am scaun normal, dar nu simt in totalitate golirea intestinului. Nu consum, prajeli, fainoase in exces si am mese cat de cat regulate ce contin si legume (in general cand consumam carne mai multa, adica zilnic, mai pateam, dar nu imi pot da seama de la ce este provocata constipatia pentru ca nu este nicio perioada stresanta ca alte dati. Uneori am o senzatie ca ar fi ceva blocat, se simte o presiune la nivel intestinal ca si cum ar fi un blocaj, anul trecut am facut ecografie abdominala si nu a fost nimic in neregula si i-am povestit doamnei doctor ce problema am si mi s-a spus ca e bila lenesa si cand am mese ce contin carne sa iau bilomag sau alte produse de genul
Am luat hepiflor cu două ore înainte de antibiotic și mi-a provocat durere puternică în stomac și pe intestine,asta la prima capsulă, de obicei luam eubiotic și nu mi s-a întâmplat ,din cauză că nu era la farmacie,farmacista a zis că și hepiflor se comportă ca eubiotic.La o asemenea reacție de durere nu îl voi mai lua ,dar tot nu știu ce a putut provoca durerea.Dacă cineva știe vă rog să îmi explicați . Mulțumesc.