*

Natura pentru Sanatate

Date cutremuratoare despre cancer

Cancer, un cuvant care ne cutremura de fiecare data cand il auzim.

Astazi, 4 februarie, este Ziua Internationala a Luptei impotriva Cancerului.

Aceasta zi are scopul de a ne atrage atentia asupra importantei luptei impotriva acestei boli cumplite.

Cancerul inca mai reprezinta cea mai necrutatoare boala de pe glob. O serie de date foarte triste sustin aceasta afirmatie:

·  20% dintre totalul decesurilor inregistrate in Europa sunt atribuite cancerului, ceea ce il face a doua cauza de deces la nivelul continentului nostru. Mai mult de 40% din aceste decesuri ar fi putut fi prevenite!

·  Cu toate ca populatia Europei reprezinta doar 1/8 din populatia globului, un sfert dintre bolile tumorale apar aici.

·  2,7 milioane de noi cazuri de boli tumorale au fost diagnosticate in 2012 doar in tarile UE; 13,8% dintre ele au fost cancer de san, iar 13,6%, cancer de prostata.

Cu toate ca stiinta – si in special stiinta medicala – avanseaza foarte rapid, inca nu s-a gasit leacul impotriva cancerului.

Insa riscul aparitiei sale poate fi diminuat!

Vitamina D previne anumite tipuri de cancer

Cercetarile referitoare la cancer au demonstrat ca vitamina D are calitati anticancerigene datorita efectului sau asupra metabolismului celular.

Vitamina D este foarte importanta in prevenirea cancerului si datorita faptului ca ajuta la dezvoltarea celulelor imunitare care depisteaza si distrug celulele canceroase.

S-a demonstrat ca o cantitate adecvata de vitamina D poate reduce aparitia si fatalitatea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, san, prostata si ovare.

O serie de studii detaliate au demonstrat ca un consum adecvat de fibre reduce riscul aparitiei cancerului gastrointestinal, facand scaunul mai moale si reducand durata tranzitului intestinal.

Ia O DECIZIE chiar ACUM: hotararea de a fi mai atent/a la alimentatie, la semnalele pe care ti le transmite organismul si de a merge regulat la controale medicale!

 

Bibliografie:

U.S. Department of Health and Human Services  – National Cancer Institute at the National Institutes of Health, (http://seer.cancer.gov/)
World Health Organization (http://www.who.int/cancer/modules/en/)
Health at a Glance: Europe 2014 – OECD (2014), OECD Publishing
Globocan 2012 (http://globocan.iarc.fr/Pages/fact_sheets_population.aspx, http://globocan.iarc.fr/Pages/fact_sheets_cancer.aspx)
Local consensus on the role of Vitamin D in the prevention and treating of diseases – Medical Weekly, issue 153., 2012.

Spread the love

Autor

Bună, sunt Cristina Carmen RUSU, fondator și autor al portalului web Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Sari la conținut