Date cutremuratoare despre cancer

Publicat de Cristina Carmen Dascălu pe

Cancer, un cuvant care ne cutremura de fiecare data cand il auzim.

Astazi, 4 februarie, este Ziua Internationala a Luptei impotriva Cancerului.

Aceasta zi are scopul de a ne atrage atentia asupra importantei luptei impotriva acestei boli cumplite.

Cancerul inca mai reprezinta cea mai necrutatoare boala de pe glob. O serie de date foarte triste sustin aceasta afirmatie:

·  20% dintre totalul decesurilor inregistrate in Europa sunt atribuite cancerului, ceea ce il face a doua cauza de deces la nivelul continentului nostru. Mai mult de 40% din aceste decesuri ar fi putut fi prevenite!

·  Cu toate ca populatia Europei reprezinta doar 1/8 din populatia globului, un sfert dintre bolile tumorale apar aici.

·  2,7 milioane de noi cazuri de boli tumorale au fost diagnosticate in 2012 doar in tarile UE; 13,8% dintre ele au fost cancer de san, iar 13,6%, cancer de prostata.

Cu toate ca stiinta – si in special stiinta medicala – avanseaza foarte rapid, inca nu s-a gasit leacul impotriva cancerului.

Insa riscul aparitiei sale poate fi diminuat!

Vitamina D previne anumite tipuri de cancer

Cercetarile referitoare la cancer au demonstrat ca vitamina D are calitati anticancerigene datorita efectului sau asupra metabolismului celular.

Vitamina D este foarte importanta in prevenirea cancerului si datorita faptului ca ajuta la dezvoltarea celulelor imunitare care depisteaza si distrug celulele canceroase.

S-a demonstrat ca o cantitate adecvata de vitamina D poate reduce aparitia si fatalitatea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, san, prostata si ovare.

O serie de studii detaliate au demonstrat ca un consum adecvat de fibre reduce riscul aparitiei cancerului gastrointestinal, facand scaunul mai moale si reducand durata tranzitului intestinal.

Ia O DECIZIE chiar ACUM: hotararea de a fi mai atent/a la alimentatie, la semnalele pe care ti le transmite organismul si de a merge regulat la controale medicale!

Bibliografie:

U.S. Department of Health and Human Services  – National Cancer Institute at the National Institutes of Health, (http://seer.cancer.gov/)
World Health Organization (http://www.who.int/cancer/modules/en/)
Health at a Glance: Europe 2014 – OECD (2014), OECD Publishing
Globocan 2012 (http://globocan.iarc.fr/Pages/fact_sheets_population.aspx, http://globocan.iarc.fr/Pages/fact_sheets_cancer.aspx)
Local consensus on the role of Vitamin D in the prevention and treating of diseases – Medical Weekly, issue 153., 2012.


Cristina Carmen Dascălu

Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligențe și sănătoase pentru viață lor și a celor pe care îi iubesc. Eu și un grup de specialiști ne-am ales misiunea de a vă ajută să vă simțiți mai sănătosi și să trăiți mai mult și mai bine, fără o dietă restrictivă sau schimbări dramatice în stilul de viață. Bun venit în comunitatea Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere!

Copyright© 2014 - 2018 Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere | Acest site este deținut, administrat și menținut de Success Networking SRL-D, distribuitor independent al produselor CaliVita© Internațional. Distribuitorul independent menționat mai înainte este singurul responsabil de conținutul acestui site, iar Rețeaua CaliVita© International și entitățile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Informațiile din articolele și comunicările noastre NU sunt destinate înlocuirii unei relații personale cu un medic specialist calificat și nu sunt destinate consultării medicale. | Termeni de utilizare a site-lui | Info Contact