Date cutremuratoare despre cancer

Cancer, un cuvant care ne cutremura de fiecare data cand il auzim.

Astazi, 4 februarie, este Ziua Internationala a Luptei impotriva Cancerului.

Aceasta zi are scopul de a ne atrage atentia asupra importantei luptei impotriva acestei boli cumplite.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Cancerul inca mai reprezinta cea mai necrutatoare boala de pe glob. O serie de date foarte triste sustin aceasta afirmatie:

·  20% dintre totalul decesurilor inregistrate in Europa sunt atribuite cancerului, ceea ce il face a doua cauza de deces la nivelul continentului nostru. Mai mult de 40% din aceste decesuri ar fi putut fi prevenite!

·  Cu toate ca populatia Europei reprezinta doar 1/8 din populatia globului, un sfert dintre bolile tumorale apar aici.

·  2,7 milioane de noi cazuri de boli tumorale au fost diagnosticate in 2012 doar in tarile UE; 13,8% dintre ele au fost cancer de san, iar 13,6%, cancer de prostata.

Cu toate ca stiinta – si in special stiinta medicala – avanseaza foarte rapid, inca nu s-a gasit leacul impotriva cancerului.

Insa riscul aparitiei sale poate fi diminuat!

Vitamina D previne anumite tipuri de cancer

Cercetarile referitoare la cancer au demonstrat ca vitamina D are calitati anticancerigene datorita efectului sau asupra metabolismului celular.

Vitamina D este foarte importanta in prevenirea cancerului si datorita faptului ca ajuta la dezvoltarea celulelor imunitare care depisteaza si distrug celulele canceroase.

S-a demonstrat ca o cantitate adecvata de vitamina D poate reduce aparitia si fatalitatea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, san, prostata si ovare.

O serie de studii detaliate au demonstrat ca un consum adecvat de fibre reduce riscul aparitiei cancerului gastrointestinal, facand scaunul mai moale si reducand durata tranzitului intestinal.

Ia O DECIZIE chiar ACUM: hotararea de a fi mai atent/a la alimentatie, la semnalele pe care ti le transmite organismul si de a merge regulat la controale medicale!

Bibliografie:

U.S. Department of Health and Human Services  – National Cancer Institute at the National Institutes of Health,
World Health Organization (https://www.who.int/health-topics/cancer#tab=tab_1)
Health at a Glance: Europe 2014 – OECD (2014), OECD Publishing
Globocan 2012 (http://globocan.iarc.fr/Pages/fact_sheets_population.aspx, http://globocan.iarc.fr/Pages/fact_sheets_cancer.aspx)
Local consensus on the role of Vitamin D in the prevention and treating of diseases – Medical Weekly, issue 153., 2012.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.