Dieta Glyci-Med pentru echilibrare hormonala si arderea grasimilor

Dieta Glyci-Med te poate ajuta sa te hranesti complet, sa-ti controlezi poftele alimentare, sa-ti stabilizezi nivelurile de zahar si de insulina si sa te echilibrezi hormonal.

Dezechilibrele hormonale sunt motivul pentru care esti supraponderal/a?

Daca ai citit articolul Plan de actiune in trei pasi pentru a arde grasimea de pe zonele problema ai aflat ca una din cauzele pentru care acumulezi grasime corporala numai in anumite zone ale corpului este dezechilibrul unor hormoni, cum ar fi:

  • cortizolul, estrogenul, insulina si/sau grelina.

Vestea buna este ca poti sa iti echilibrezi hormonii si sa arzi grasimea din zonele cu probleme urmand recomandarile nutritionale dr. Natasha Turner.

Dieta hormonala: un program in 3 pasi care va ajuta sa pierdeti in greutate, sa castigati putere si sa traiti mai mult si mai bine

Medicul naturist Natasha Turner explica in cartea sa – Dieta hormonala – cunoscuta si sub numele de dieta glyci-med – modul in care fluctuatiile nivelulului hormonilor poate contribui la diverse probleme de sanatatate cum ar fi:
Natasha Turner The supercharged hormone diet

  • – acumularea de grasime pe burta
  • – cresterea in greutate
  • – tembelism
  • – stres
  • – libido scazut
  • – pofta de zahar

Programul propus de dr. Natasha presupune modificarea stilului de viata, astfel:

  • pentru inceput, o cura de 2 saptamani  pentru „dezintoxicare”,
  • apoi adoptarea unei diete stil mediteranean (dieta glyci-med), care include si consumul anumitor suplimente nutritive.

Dieta Glyci-Med: alimente recomandate

Dr. Turner numeste programul ei de alimentatie „Dieta Glyci-Med”, deoarece acesta este un amestec de alimente cu index glicemic GI scazut (sau, ceea ce inseamna cresterea lenta a nivelului de zahar din sange) si dieta traditionala mediteraneana.

Alimentele pe care le poti manca:

  • proteine slabe (piept de pui, oua, peste salbatic);
  • legume si majoritatea fructelor;
  • seminte Chia, seminte de in, majoritatea tipurilor de nuci;
  • ulei de masline si alte uleiuri si grasimi nesaturate, cum ar fi uleiul de canola;
  • cereale integrale cum ar fi hrisca integrala, orez brun, quinoa.

De asemenea, vei evita sau reduce la minimum: cafeina, alcoolul, alimentele prajite, carnea procesata, grasimile saturate, produse lactate pline de grasime, indulcitorii artificiali si carbohidratii cu indice glicemic mare, cum ar fi painea alba.

Mesele se iau la fiecare 3-4 ore, avand grija ca cel putin 80% din timp sa faci alegeri alimentare sanatoase.

Nivelul de efort: mediu spre ridicat: In primul rand, vei renunta la cofeina, alcool, zahar, lactate, gluten si la cele mai multe uleiuri timp de 2 saptamani.

De asemenea, dr. Turner recomanda utilizarea de benzi de pH pentru a testa echilibrul pH corpului; efectuarea unor teste de sange, urina sau teste de saliva pentru a verifica nivelul de hormoni; precum si luarea de suplimente, inclusiv multivitamine si minerale, acizi grasi omega-3, calciu-magneziu-vitamina D3.

Iata si recomandarile Natura pentru Sanatate

Limitari:

  • Daca esti obisnuit sa consumi mese preparate si gustari, dieta hormonala ar putea fi o schimbare majora pentru tine, deoarece se concentreaza pe alimente integrale pe care le vei gati.
  • Daca iti place cafeaua si/sau bauturile carbogazoase, renunta la aceste bauturi in favoarea ceaiului verde si a altor bauturi de pe lista dr. Turner.

Prepararea hranei: aceasta dieta presupune consumul de alimente bio-ecologice cat mai mult posibil.

Retetele si meniul de proba din prima saptamana sunt de bază, deci, daca nu iti este confortabil sa prepari alimentele din dieta, atunci optiunile tale vor fi limitate.

Alimente sau mese ambalate: nu este necesar, desi Turner recomanda anumite marci de suplimente.

Exercitii: dr. Turner recomanda aproximativ 30 de minute de exercitii fizice, 6 zile pe saptamana, un mix de exercitii de forta, cardio si yoga.

Alimente recomandate pentru echilibrare hormonala

Iata si o lista cu alimente recomandate de dr. Turner care te pot ajuta sa iti echilibrezi hormonii si sa arzi grasimea din zonele cu probleme

Proteina din zer

Proteina din zer este proteina cu cel mai mare nivel de biodisponibilitate si care actioneaza ca un inhibitor al apetitului.

Aceasta te poate ajuta, de asemenea la controlul glicemiei, la cresterea masei musculara si la pierderea in greutate.

Adauga o lingurita de proteina la bautura ta preferata, suc natural din fructe sau smoothie.

Asigura-te ca nu ai ales varianta  „izolat” sau „concentratie mixta”, deoarece acestea au mai multe proteine si mai putin grasimi si lactoza.

Rodia

Rodia contine acid elagic, care poate ajuta la reducerea efectelor produse de estrogen. De asemenea, contine antioxidanti si factori anti-inflamatori.

Dr. Turner recomanda o jumatate de cana de seminte de rodie, care au mai multe fibre si mai putin zahar decat sucul.

Hrisca

Hrisca este de fapt o samanta unui fruct din aceasi familie cu rubarba si macrisulsi este un substitut bun pentru persoanele sensibile la gluten.

Hrisca poate ajuta la controlul glicemiei si a nivelului de insulina si, totodata, este foarte hranitoare.

Poti manca la masa de pranz sau la cina paste pe baza de hrisca sau sobataitei japonezi din hrisca.

Vinul rosu

Vinurile rosii seci, cum ar fi Cabernet Sauvignon sau Syrah contin cea mai mare cantitate de flavonoide si care te pot ajuta la digestie, daca consumi vinul in timpul mesei sau dupa masa.

Resveratrolul, care se gaseste in samburi, creste satietate si rata metabolismului de repaus, si poate reduce masa corporala.

Nucile de soia

Nucile de soia sunt realizate prin inmuierea boabelor de soia si apoi coacerea acestora pana cand acestea capata  o consistenta de alune, crocante.

Studiile sugereaza acestea pot contribui la cresterea metabolismului si la gestionarea depunerilor celulelor de grasime.

Dieta Glyci-Med te ajuta sa te hranesti complet, sa-ti controlezi poftele alimentare si sa-ti stabilizezi nivelurile de zahar si de insulina din sange, toti acei factori cu rol major in acumularea de greutate corporala.

 

Surse de referinta si recomandari:

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top