Doctor Business, consultantul tau financiar la un click distanta

Articolul face parte din Colectia Spring SuperBlog 2022 [5 articole]

Când vine vorba despre asistență medicală, majoritatea oamenilor acționează reactiv, nu proactiv. Au grijă de sanatatea organismului lor doar atunci cand apar probleme de sanatate si ajung să faca un control medical doar cand sunt deja bolnavi.

In mare parte, oamenii vor să cheltuiască bani pe asistență medicală doar atunci când simt că este necesar. Dar problema cu acest tip de comportament este că ei vor cheltui mult mai mult pentru a remedia o problemă decât pentru a o preveni. Cel mai bine se vede aceasta in domeniul sanatatii orale: oamenii se duc la stomatolog cand durerea devine insuportabila si devine o „urgenta”.

Peste 30% din antreprenori pierd bani in afacerea lor

La fel se intampla si in afaceri: cel mai adesea, antreprenorii descopera ca au probleme in afacerea lor atunci cand se confrunta cu LIPSA DE CASH. Statistic, s-a observat ca peste 30% din antreprenori pierd bani in afacerea lor și nu știu de ce.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

De ce se intampla acest lucru? Cauzele sunt diferite, de la business la business, insa acestea se pot grupa pe cateva categorii principale, dupa cum ne explica Alice Ionescu1Doctor Business: Cu afacerea la doctor – https://www.revistabiz.ro/doctor-business-cu-afacerea-la-doctor/, fondatoarea aplicației DoctorBusiness.

 1. Lipsa controlului asupra costurilor
 2. Calculul incomplet al costului pe produs/serviciu
 3. Lipsa unui buget de venituri și cheltuieli
 4. Creanțe negarantate
 5. Imobilizarea cash-ului în stocuri nevandabile
 6. Investiții din capitalul de lucru
 7. Neurmarirea creanțelor
 8. Focus pe dezvoltarea vânzărilor în detrimentul marjei de profit

Doctor Business este o aplicație deșteaptă pentru afaceri sănătoase si profitabile. Citeste in continuare pentru a afla mai multe.

Te-ai gândit vreodată să-ți iei business-ul de mână și să-l duci la doctor?

Sănătatea unui business este o responsabilitate

Afacerile la inceput de drum sau aflate in perioadele de crestere, opereaza adesea in pierdere. O afacere lucreaza în pierdere atunci când cheltuie mai mulți bani decât produce. Acest lucru este in ordine daca ai suficienti bani in banca care sa acopere costurile afacerii tale.

Dar dacă afacerea ta funcționează frecvent cu pierderi, de exemplu din cauza vânzărilor scazute, va trebui să faci câteva modificări în modul în care funcționează afacerea. Si atunci, ar fi bine sa te adresezi unui consultant financiar pentru a te ajuta sa schimbi situatia.

Cum știi dacă functionezi in pierdere? In primul rand, nu ai suficienți bani pentru a plăti facturile. Incasarile sunt mult sub prognoza dorita. Profitul nu se transforma in cash. Banca iti refuza cererea de finantare.

Uneori, aceste „simptome” le observi cand „boala” deja s-a instalat si este nevoie de un tratament costisitor pentru a te vindeca. Si atunci, iti doresti sa fii actionat mai devreme si sa iti fii dus business-ul la doctor pentru a preveni aparitia acestor probleme financiare.

Ce fel de doctor? Evident, un doctor in afaceri. Exista asa ceva?

Analiza financiara a afacerii in 5 secunde
Analiza financiara a afacerii in 5 secunde

Consultantul tau financiar la un click distanta

Pentru antreprenorii tineri, aflati la inceput de drum, un consultant financiar li se poate parea prea scump. Sau, fiind atat de absorbiti de a pune pe picioare afacerea, nu au timp sa mearga la doctor, scuze la consultantul finaciar, pentru a face un consult al afacerii lor si a le prescrie un tratament de specialitate, daca este cazul.

Si-atunci, in ajutorul lor, si nu numai, vine de la aplicatia DoctorBusiness, o aplicatie simpla si desteapta care ofera aceste informatii doar in 5 secunde. Da, ai citit bine: doar in 5 secunde.

Cum este posibil asa ceva? Prin incarcarea balentei contabile in aplicatie, primesti un raport detaliat, structurat pe 5 capitole de analiza, precum și recomandări practice pentru redresarea afacerii tale sau pentru o mai bună performanță.

Doctorbusiness.ro face un diagnostic rapid, identifică problemele, vine cu soluții, îți spune unde nu stai bine cu profitul, unde se blochează cash-ul, care-ți sunt datoriile, ce bani ai de încasat, care este capitalul tău de lucru și dacă îl folosești într-un mod eficient, care sunt șansele ca firma ta să acceseze o finanțare de la bănci sau investitori.

Analiza finaciara a afacerii tale in 5 secunde

Aplicatia DoctorBusiness iti ofera – in doar 5 minute – o imagine structurată și relevantă a situației financiare, in care poți vedea punctele forte si vulnerabilitățile afacerii tale și ce poți face pentru îmbunătățirea lor. In plus, primesti informatii despre câteva obiceiuri pe care un antreprenor ar trebui să le aibă în fiecare lună pentru menținerea cash-ului.

Cele cinci capitole cuprinse in raportul furnizat de aplicatia DoctorBusiness sunt:

 1. performanța vânzărilor și a profitabilității
 2. drumul de la vânzări la profit și unde se cheltuie cei mai mulți bani,
 3. diferența dintre profitul din balanță și cash-ul din bancă,
 4. un diagnostic al stării de sănătate al firmei, concretizat printr-un set de indicatori financiari de performanță și de echilibru financiar,
 5. o oglindă a patrimoniului și a surselor de finanțare al acestuia.
Analiza finaciara a afacerii tale in 5 secunde
Analiza finaciara a afacerii tale in 5 secunde

Cat costa o „vizita” la Doctor Business?

Pe langa faptul ca nu trebuie sa te deplasezi la Doctor Business pentru a-ti face o analiza financiara a afacerii tale, utilizarea aplicatiei nu iti ia mai mult de 5 secunde, dupa cum ne spune fondatoarea aplicatiei, Alice Ionescu.

Incarcarea unei balante in aplicatie, respectiv generarea raportului de analiza financiara costa 50 Ron sau 10 Euro, in functie de alegerea metodei de plata, respectiv card sau SMS.

In plus, nu există costuri recurente sau abonamente şi nici perioade minime contractuale sau alte restricţii ori costuri ascunse. Este un serviciu oferit “on-demand”, adica la cerere. Plăteşti un preţ minim doar atunci când doreşti încă o analiză financiară.

Ce spun clientii care au utilizat aplicatia „Doctor Business”?

Am tras cu „ochiul” pe site-ul doctorbusiness.ro2Recenzii Clienti Doctor Business: https://doctorbusiness.ro/testimoniale/ si pe site-ul alephbusiness.ro3Aleph Business: https://alephbusiness.ro/tech/aplicatia-romaneasca-doctor-business-ajuta-antreprenorii-sa-obtina-un-raport-de-analiza-financiara-al-afacerii-lor-in-5-secunde/ si iata ce am gasit:

Util mai ales pentru un antreprenor care nu este prea familiarizat cu noțiuni din domeniul analizei economico-financiare și care nu își permite să angajeze o persoană pentru a face acest lucru. Interesante casetele care se referă la analiza indicatorilor financiari de performanță prin metoda”semafor” ce îți arată starea de sănătate a firmei. Felicitări pentru aplicatie, ati reușit să aveti un utilizator permanent. – ANDREI OPREA
„Cred că cel mai important lucru pe care l-am salvat a fost timpul, viteza de reacție. Rezultatele sunt în timp real. Când am făcut testul am fost uimit că în 5 secunde am primit un raport care îmi dădea exact ce mă interesa, nu trebuia să am o întâlnire, să îi trimit balanța, să vorbim verbal.”, a declarat Cosmin Răileanu, fondator vindem-ieftin.ro.

Educatie financiara pentru afaceri profitabile

Nu trebuie să fii un expert în finanțe pentru a conduce o afacere de succes, insa daca iti duci periodic afacerea la doctor, poti obtine o radiografie completa a afacerii tale si o reprezentare mai buna a modului in care aceasta foloseste banii.

La fel cum in sanatate asistența medicală preventivă ne poate salva de la cheltuieli neplanificate pentru a ne reface starea de sanatate, si o afacere poate beneficia de instrumente care o pot ajuta, nu doar sa economiseasca bani, ci sa isi salveze afacerea de la faliment.

Analizează-ţi Afacerea în 5 Secunde cu #DoctorBusiness
Din experiența anilor de analiză financiară cu antreprenori și firme din multe arii de business, am constatat că încă sunt antreprenori care urmăresc doar cifra de afaceri sau încasările firmei, ignorând sau neputând accesa alte informații cu privire la business-ul lor.

Acesta este și motivul pentru care raportul de analiză financiară este unul amplu, cu multe explicații, iar abordarea pe care o am este una prietenoasă, într-un limbaj care să facă ușor de înțeles anumiți termeni financiari.

~ Alice Ionescu, analist financiar cu peste 20 de ani experiență si fondatoare Doctor Business

Cea mai rapidă metodă de Analiză Financiară a Afacerii - dedicată Antreprenorilor
Cea mai rapidă metodă de Analiză Financiară a Afacerii – dedicată Antreprenorilor

Si asta nu este tot.

Blogul4Doctor Business Blog: https://doctorbusiness.ro/indicatori-financiari/ si Pagina facebook Doctor Business5Facebook Doctor Business: https://www.facebook.com/doctorbusiness.ro/, pe langa aplicatia web pe care ti-am prezentat-o mai sus, iti ofera o multitudine de sfaturi financiare, clar si concis prezentate, utile si necesare oricarui antreprenor pentru dezvoltarea unei afaceri profitabile. Cuvintele lui Ben Franklin: „un gram de prevenție e la fel de important ca un kilogram de tratament” au sens si in afaceri.

O afacere nu poate creşte mai mult decât nivelul de educaţie al antreprenorului din spatele ei.

Daniel Zarnescu

În final, Doctor Business este un instrument de analiza financiara care iti analizeaza, pe baza cifrelor reale din balanta lunara a firmei, starea de sanatate financiara a afacerii tale. Aplicatia genereaza, in cele 20 – 30 de pagini de continut, un raport detaliat cu 17 dintre cei mai importanti indicatori financiari de performanta. Toate acestea doar in 5 secunde, printr-o aplicatie inteligenta aflata la un click distanta, la un cost de doar 50 de lei, platibili prin card bancar sau prin SMS.

Sper ca ti-am trezit interesul pentru aceasta aplicatie „desteapta” si in urmatoarele 5 secunde vei aplica pentru a face un test de analiza financiara a afacerii tale. Ce poate fi mai bine de atât?

Nota: Acest articol a fost scris pentru concursul Spring #SuperBlog 2022, editia cu nr. 24, proba nr. 7: Peste 30% dintre antreprenori pierd bani și nu știu de ce. Tu știi?

Surse de informare si recomandari pentru #AfaceriProfitabile:

 • 1
  Doctor Business: Cu afacerea la doctor – https://www.revistabiz.ro/doctor-business-cu-afacerea-la-doctor/
 • 2
  Recenzii Clienti Doctor Business: https://doctorbusiness.ro/testimoniale/
 • 3
  Aleph Business: https://alephbusiness.ro/tech/aplicatia-romaneasca-doctor-business-ajuta-antreprenorii-sa-obtina-un-raport-de-analiza-financiara-al-afacerii-lor-in-5-secunde/
 • 4
  Doctor Business Blog: https://doctorbusiness.ro/indicatori-financiari/
 • 5
  Facebook Doctor Business: https://www.facebook.com/doctorbusiness.ro/

Lasă un comentariu