Dr. Dean Ornish – Genele nu reprezinta destinul nostru [VIDEO]

Un alt mod este de a schimba genele este de a creea noi celule si retele neuronale, ne spune Dr Dean Ornish. :)

Sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru a stimula creierul sa produca noi celule neuronale, si – de asemenea – sunt alte lucruri care pot accelera procesul, de distrugere a celulelor creierului.  

Dr. Dean Ornish este autorul a mai multor carti (vezi lista de la finalul articolului) si creatorul Programului de Tratament Deschiderea inimii care se adreseaza bolnavilor cu boli cardiovasculare, in special boli coronariene. 

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

VIDEO: Dr Dean Ornish – Genele nu reprezinta destinul nostru

[transcriere video]

Un mod de a ne schimba genele, este de a crea altele noi, asa cum Craig Venter ne-a aratat atat de elegant. Un alt mod este de a ne schimba stilul de viata.

Si astfel aflam cat de dinamice si puternice pot fi aceste schimbari, incat nu trebuie sa asteptam prea mult pentru a vedea beneficiile.

[ct_message type=”info” ]Cand mananci mai sanatos, reduci stresul, faci sport si iubesti mai mult, creierul tau primeste un flux mai mare de sange si mai mult oxigen.[/ct_message]

Mai mult decat atat, creierul tau se mareste considerabil.

Lucruri considerate imposibile cu cativa ani in urma pot fi masurate astazi. Acest lucru a fost realizat de Robin Williams cu cativa ani inaintea noastra. Acum, sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru a stimula creierul sa produca noi celule neuronale.

Cateva din favoritele mele sunt: ciocolata, ceaiul, afinele, alcoolul in moderatie, managementul stresului si canabanoidele ce se gasesc in marijuana. Eu sunt doar mesagerul. Despre ce vorbeam? 

… sunt alte lucruri care pot accelera procesul, de distrugere a celulelor creierului. Suspectii obisnuiti, precum grasimile saturate si zaharul, nicotina, opiumul, cocaina, prea mult alcool si stresul cronic.

Pielea ta primeste un flux mai mare de sange atunci cand iti schimbi stilul de viata, deci, imbatranesti mai lent si nu faci atat de multe riduri. Inima ta primeste un flux mai mare de sange. S-a aratat deja ca poti inversa o boala cardiaca.

Ca aceste artere obstructionate pe care le vedeti in stanga-sus, dupa doar un an, devin masurabil, mai putin obstructionate. Si in PET-scan-ul cardiac, aratat in stanga-jos, „albastru” semnifica lipsa fluxului sangvin.

Un an mai tarziu – „portocaliu” si „alb” indica maximum de flux sangvin.

Am aratat ca poti stopa si chiar inversa progresul cancerului de prostata timpuriu si, de asemenea, cancerul de san, prin simpla adoptare a acestor schimbari. Am descoperit ca tumora crescuta in vitro a fost stopata 70 procente in grupul care a aplicat aceste schimbari, in timp ce numai 9 procente in grupul de comparatie.

Aceste diferente sunt foarte semnificative. Chiar si organele genitale primesc mai mult sange, iar performanta sexuala creste.

Unul din cele mai eficiente clipuri anti-fumat a fost realizat de Department of Health Services, aratand ca nicotina, care contracta arterele, poate cauza un infarct sau un accident vascular, dar deasemeni produce impotenta.

[ct_message type=”warning” ]Jumatate din barbatii care fumeaza sunt impotenti. Cat de sexy este asta?[/ct_message]

Acum suntem pe cale de a publica un studiu – care arata ca poti schimba comportamentul genelor la barbatii cu cancer de prostata. Aceasta este o „harta termica” si diferitele culori din marginea dreapta, indica diferite gene. Si am descoperit ca peste 500 de gene s-au schimbat favorabil si ca efect au activat „genele bune”, acelea care previn bolile inhibandu-le pe cele care favorizeaza bolile.

Si cu aceste noi descoperiri cred ca putem oferi multor oameni noi sperante si noi optiuni Si companii precum Navigenix, DNA Direct si 23andMe, care realizeaza profile genetice, dau oamenilor un sens de „Doamne, ce pot eu face?”

Ei bine, genele noastre nu reprezinta destinul nostru si daca facem aceste schimbari, ele devin doar o predispozitie, dar, daca facem schimbari si mai mari decat am fi facut anterior, putem chiar schimba modul in care genele noastre se exprima. Va multumesc. 

Dr Dean OrnishCarti scrise de Dr. Dean Ornish:

  • Dragoste si supravietuire –  Relatiile bune va confera sanatate si o stare de bine
  • Dr. Dean Ornish’s Program for Reversing Heart Disease: The Only System Scientificallty Proven to Reverse Heart Disease Without Drugs or Surgery  (in limba engleza)
  • Everyday Cooking with Dr. Dean Ornish: 150 Easy, Low-Fat, High-Flavor Recipes

Daca ti-au placut informatiile prezentate in acest articol si video, il vei distribui mai departe catre prietenii tai? Multumesc! :)

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Lasă un comentariu