Sanatatea si echilibrul pH al organismului * Dieta alcalina

Sanatatea inseamna echilibru. Echilibru in alimentatie, in activitatea fizica, dar si pe plan emotional. De echilibru pH are nevoie si mediul nostru intern. Pentru ca functii­le celulare sa se desfasoare in conditii optime, este foarte important ca sangele si limfa in special, dar si celelalte lichide ale organismului, sa fie echilibrate acido-bazic.

Echilibrul pH al sangelui si al limfei

Sangele ar trebui sa aiba un pH usor alcalin, de 7,35-7,45, care se incadreaza pe la jumatatea unei scale ce masoara gradul de aciditate versus alcalinitate a tuturor lichidelor. Aceasta scala pleaca de la 0, adica de la cel mai ridicat nivel de aciditate, si ajunge pana la 14, care inseamna maximum de alcalinitate.

Termenul  pH provine din limba germana, p reprezentand potenz – putere – si H reprezentand simbolul hidrogenului. Tehnic vorbind, pH-ul masoara concentratia sau activitatea ionilor de hidrogen dintr-o solutie data.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Dezechilibru pH acid alcalin

Stiai ca…

… pH-ul reflecta concentratia de ioni de hidrogen (atomi de H incarcati pozitiv) din lichide?

… pH-ul sistemului digestiv se deregleaza cel mai usor?

… un pH acid duce uneori la o scadere in greu­tate?

… pH-ul sangelui se poate masura printr-un test specific? Cel al urinei nu este relevant pentru lichidele interne.

Alcalinul neutralizeaza acidul

Apa alcalina ionizata neutralizeaza reziduurile acide din corpul omenesc si le lichefiaza pentru a fi eliminate de catre rinichi.

  • Un exemplu care ne ajuta sa intelegem acest lucru ar fi grasimea de pe maini dupa ce spalam carnea.
  • Aceasta grasime nu poate fi indepartata cu apa de la robinet.

Avem nevoie de un sapun pentru a lichefia grasimea si a ne curata pielea. Grasimea este acida si sapunul este alcalin.

Sanatatea si echilibrul pH al organismului * Dieta Young

Ne spalam corpul la exterior indepartand murdaria, dar neglijam complet murdaria din interior. Acum intelegeti de ce este foarte important ca sangele si limfa, in special, dar si celelalte lichide ale organismului sa fie echilibrate acido-bazic. 

Dieta alcalina pentru o sanatate perfecta

Robert O. Young, microbiolog si nutritionist, si Shelley Redford Young, terapeut specializat in nutritie, ne propun un program de nutritie si de viata care are ca scop scaderea aciditatii sangelui, pH pe care autorii il considera principala cauza a bolilor din epoca moderna.

Acest program include:

  • detoxifierea organismului, pentru a normaliza digestia si metabolismul;
  • eliminarea bacteriilor care dauneaza organismului;
  • alimente alcaline care sa le inlocuiasca pe cele ce provoaca aciditate;
  • suplimente de vitamine si minerale – cum sa le alegem si in ce doze sa le luam;
  • apa, care nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica si care trebuie sa fie din abundenta si sa aiba un grad cat mai ridicat de puritate.

Cartea Dieta Young * Miracolul pH, precum si alte carti scrise de dr. Robert O. Young  si Shelley Redford O. Young, le gasesti in librariile online, cum este elefant.ro.

Cand vom intelege ca majoritatea afectiunilor si bolilor degenerative sunt cauzate de deseurile acide acumulate in diverse parti ale corpului, nu va mai fi nici un mister faptul ca dieta si apa alcalina ne imbunatateste sanatatea. Echilibrul pH al organismului inseamna stare de bine, sanatate, energie, armonie, vitalitate si longevitate. Cum ar arata viata ta daca ai avea si ai simti toate acestea ca fiind deja implinite? :)

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *