7 actiuni simple prin care poti activa energia vindecatoare a inimii

Activeaza energia vindecatoare a inimii cu aceste 7 metode simple.

„In fiecare moment, in fiecare zi … inima ta are o conversatie cu creierul tau.” ~ Gregg Braden

Cercetarile au aratat ca inima comunica catre creier in patru moduri principale:

  • neurologic (prin transmiterea impulsurilor nervoase),
  • biochimic (prin hormoni si neurotransmitatori),
  • biofizic (prin unde de presiune) si
  • energetic (prin interactiuni de camp electromagnetic).

Calitatea campului creat de fiecare din noi cu propria inima influenteaza propria realitate si experientele proprii.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Cercetarile care stau la baza evolutiei Institutului HeartMath au pornit de la ideea ca raspunsurile emotionale ale corpului la diverse evenimente din viata noastra nu au loc intotdeauna prin intermediul unor procesari “venite din sus in jos”, adica de la creier la inima.

(de exemplu: creierul trimite semnale catre inima si alte organe si corpul raspunde in mod corespunzator).

Mai degraba, starile noastre emotionale declanseaza un raspuns din partea inimii care transmite semnale catre creier si alte organe, iar corpul raspunde in concordanta cu acestea.

Astfel, in timp ce comunicarea bi-directionala dintre sistemul cognitiv si emotional este legata direct fizic de creier, numarul de conexiuni ce pornesc de la centrul emotional catre centrii cognitivi este mai mare decat numarul de conexiuni inverse.
7 actiuni simple prin care poti activa energia vindecatoare a inimii

  • – Ai luat vreodata o decizie “pripita“?
  • – Ai facut ceva periculos in urma unui impuls?
  • – Ai facut ceva riscant pentru ca ai crezut in acel lucru?

Acest studiu explica influenta pe care emotiile o au asupra capacitatii noastre de a actiona. ((The Mind Unleashed – 7 Ways to Trigger the Heart Field – The Most Powerful Healing Force There Is))

Cercetariile de la HeartMath au aratat ca fiziologia si centrii nervosi ai inimii sunt atat de complexi si activi, incat constituie un “creier” de sine statator, numit “mini-creier“.

Stim cu totii ca inima contine celule care produc si elibereaza norepinefrina si dopamina, neurotransmitatori ce pana nu de mult se credea ca sunt produsi numai de catre creier si de catre ganglionii din afara inimii.

In calitate de neurotransmitator, norepinefrina (sau noradrenalina) este responsabila de buna dispozitie, regularea presiunii sangvine si excitare. ((wikipedia, Noradrenalina))

Chiar si mai remarcabila este descoperirea faptului ca inima produce oxitocina – “hormonul iubirii” – in concentratii mai mari decat cele produse de catre creier. 

7 actiuni simple prin care poti activa energia vindecatoare a inimii

[ct_dropcap color=”#FF0000″ style=”normal” ]1[/ct_dropcap]Gandeste-te la prietenii care te-au ajutat azi. Multumeste-le din inima.

Gandeste-te la ce ai de facut chiar ACUM si ai certitudinea ca totul merge bine.

[ct_dropcap color=”#FF7F00″ style=”normal” ]2[/ct_dropcap]Ce iti doresti sa realizezi din punct de vedere profesional?

Un proiect nou? Cu cine? Gandeste-te la acesta in detaliu, fii cat mai la obiect si imagineaza-ti ca deja functioneaza.

[ct_dropcap color=”#FFFF00″ style=”normal” ]3[/ct_dropcap]Mentine sentimentele de sarbatoare si implinire ce se nasc in inima.

Din acest spatiu fa actiunile necesare pentru a aduce in manifestare tot ceea ce iti doresti.

[ct_dropcap color=”#00FF00″ style=”normal” ]4[/ct_dropcap]Gaseste moduri in care sa iti ajuti prietenii / colegii  sau sa ii faci sa simta ca iti pasa.

Fa un act (in)vizibil de bunatate pe zi sau chiar mai multe, daca doresti.

[ct_dropcap color=”#00FFFF” style=”normal” ]5[/ct_dropcap]Inainte de a-ti incepe ziua multumeste, fii recunoscator pentru viata si imagineaza-ti cum vrei sa fie acea zi.

Recunostinta se practica, se simte.  Dimineata, practicarea recunostintei ne va creea o stare de spirit pozitiva, iar seara ne va ajuta sa adormim impacati si multumiti de ziua care tocmai s-a incheiat.

[ct_dropcap color=”#0000FF” style=”normal” ]6[/ct_dropcap]Cand iti inchei ziua, curata-te de emotiile negative de peste zi, care se nasc din frica ce provine din cunoasterea faptului ca ceea ce stim este o iluzie.

Nu le aduce la tine acasa si nici nu le pastra pentru a doua zi.

[ct_dropcap color=”#8B00FF” style=”normal” ]7[/ct_dropcap]Zambeste. :)

Un zambet autentic transmite caldura si energia iubirii, care au puterea de a vindeca. Daca inveti sa zambesti interiorului tau, tot corpul tau se va simti iubit si apreciat.

fii recunoscator pentru viata si imagineaza-ti cum vrei sa fie acea zi.Criza este efectiv aici: ritmul innebunitor al societatii, asaltul de a face prea multe in prea putin timp si cu prea putine resurse.

A fi in momentul prezent este doar un concept pe care marea majoritate dintre noi nu prea stim sa il aplicam in viata de zi cu zi.

Frica este larg raspandita si ne polueaza la nivel celular: hipertensiune, boli autoimune, cancer, infertilitate, probleme cronice de spate, anxietate si depresie; lista ar putea continua pentru eternitate.

Diferenta sta in modul in care interpretezi criza: poti fi in pace cu tine insati, chiar in mijlocul haosului.

[testimonial_rotator id=”12787″]

Ti-a placut acest articol? Mi-ar face placere sa citesc parerea ta. Multumesc!

 

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *