5 recomandari pentru evitarea alergiei sezoniere

Odata cu venirea primaverii sau a toamnei, unii dintre noi incep sa stranute, sa le lacrimeze ochii si nasul, sa se planga de dureri de cap, iar toate acestea pot fi semnele unei alergii sezoniere.

Daca vrei sa scapi de episoadele de stranutat si iritarea ochilor, citeste si urmeaza top 5 recomandari pentru evitarea alergiei sezoniere prezentate mai jos!

Cum apar alergiile?

Alergia reprezinta o reactie de aparare exagerata la  substante denumite antigeni, care in mod normal sunt inofensive (praf, polen, par, ciocolata, lapte, peste, capsuni) sau la un medicament ori anumite bacterii.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Reactia organismului este de a elimina aceste substante prin anticorpi ce stimuleaza producerea de substante inflamatorii (histamina, leucotriene, prostaglandine).

Efectele acestor substante sunt lacrimarea, stranutul, congestia nazala, tusea, senzatia de mancarime in cerul gurii sau in gat, senzatia de nas infundat.

[ct_message type=”info” ]Alergiile se manifesta cel mai frecvent primavara si toamna, la schimbarea anotimpurilor.[/ct_message]

Daca aceste simptome se asociaza cu febra, atunci nu mai este vorba de alergie, iar prezentarea la medic este necesara pentru stabilirea conduitei terapeutice.

Cel mai bun tratament pentru evitarea alergiei sezoniere este preventia

1. Evita alergenii!

5 sugestii pentru evitarea alergiei sezoniere * primavara si toamna

Cu toate ca nu putem elimina toti alergenii din mediul inconjurator, putem incerca sa le reducem prezenta.

De mare ajutor impotriva polenului este sa aspiram sau sa schimbam covoarele mai des.

Inlocuieste produsele cosmetice si de igiena domestica ce contin substante chimice cu produse naturale!

2. Detoxifica-te!

Principala conditie pentru intarirea sistemului imunitar este sa eliminam toate toxinele acumulate in organism, prin urmare detoxificarea are un rol foarte important.

Clorofila lichida, de exemplu, te poate ajuta, prin urmare se sugereaza sa fie consumata in cure de tratament pentru cel putin 3 luni.

3. Elimina stresul!

Persoanele care duc o viata stresanta sunt mult mai susceptibile la alergii. Motivul este ca stresul de durata va epuiza rezervele de vitamine si minerale vitale pentru functionarea adecvata a sistemului imunitar.

Fara acestea, eficienta sistemului imunitar va scadea, iar organismul va fi mai putin rezistent la alergeni.

Complexul de vitamine B si extractul de Rhodiola Rosea, o planta adaptogena de exceptie, pot reduce stresul si simptomele cauzate de un stil de viata agitat.

4. Mananca sanatos!

Fiindca cea mai mare parte a sistemului nostru imunitar este corelata cu intestinul subtire si cu cel gros, o alimentatie adecvata este vitala in lupta impotriva alergiei.

Modificarea alimentatiei a ajutat deja multe persoane care sufera de simptome alergice.

Consuma mai multe fructe si legume proaspete si produse lactate ce contin probiotice.

Atunci cand iti planifici alimentatia, fii atent la reactia incrucisata dintre polen si anumite alimente, deoarece consumul acestora poate imita reactia alergica la polen.

De exemplu, persoanele alergice la ambrozie trebuie sa fie atente la consumul de pepene verde si castraveti, in timp ce persoanele alergice la mesteacan sunt sensibile la majoritatea fructelor din anotimpul cald!

5. Consuma suplimente alimentare!

In lupta impotriva alergiilor, nu doar vitaminele, ci si alte comori ale naturii ne pot ajuta.

Conform experimentelor, consumul a 1.000 mg de vitamina C zilnic, timp de 3 zile, poate reduce semnificativ nivelul histaminelor, care cauzeaza simptome alergice, in timp ce un nivel adecvat de vitamina D reduce riscul de aparitie a reactiilor alergice.

[testimonial_rotator id=”22259″]

Una din trei persoane sufera de alergii sezoniere

Alergia a devenit o boala endemica si se raspandeste cu rapiditate.

In timp ce in secolul al XIX-lea aparea foarte rar, iar in secolul al XX-lea afecta doar 1% din populatia planetei, astazi 35% dintre locuitorii globului sufera de pe urma simptomelor neplacute ale acestei boli.

[ct_message type=”warning” ]Conform estimarilor OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), acest procent va atinge 50% pana in anul 2050.[/ct_message]

Cu toate ca predispozitia la alergie poate fi mostenita si factorii nocivi sunt astazi mult mai prezenti in mediul inconjurator, nu este obligatoriu ca aceasta boala sa se dezvolte.

Cel mai important este sa avem un sistem imunitar puternic si sa facem totul pentru a ne creste imunitatea organismului.

Si, bineinteles, sa reducem riscurile de manifestare printr-o atitudine proactiva si preventiva.

Te confrunti cu aceste simptome? Cum depasesti episoadele de alergie sezoniera?
 

qr tratamente alergie astmSurse de informare si recomandari:

  • revista CaliNews CaliVita
  • Metoda BioSET pentru O viata fara alergie si astm, dr. Ellen W. Cuttler

 

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *