Recomandare carte: Exercitii pentru creier, dr. Robert M. Goldman
„Am concurat timp de multi ani la nivel mondial in probe de forta si studiez inca din adolescenta artele martiale, motiv pentru care sunt constient de Superputerile Mintii. Cand doboram recorduri mondiale, nu o faceam cu trupul sau cu o forta musculara, ci cu puterea mintii.” ~ dr. Robert Goldman, autorul cartii Exercitii pentru creier
Cartea „Exercitii pentru creier – Strategii antiimbatranire pentru superputere mentala” rezuma cele mai recente si revolutionare informatii despre cum:
- sa ne pastram sanatatea creierului,
- sa ne imbunatatim memoria, concentrarea, creativitatea
- sa ne bucuram de o minte armonioasa pentru tot restul vietii.
Pe langa descrierea oferita de editor, am adaugat in acest articol si o recenzie a cartii care apartine Prof. Dr. Gavril Cornutiu, Facultatea de Medicina, Oradea.
[QR size=”150×150″ link=”yes”]https://naturapentrusanatate.com/recomanda/exercitii-creier/[/QR]Despre autorii cartii Exercitii pentru creier
Dr. ROBERT M. GOLDMAN, medic si chirurg, doctor in biochimie, absolvent al cursurilor de medicina ale Universitatii Midwestern, al Colegiului de Medicina Osteopatica si Chirurgie din Chicago si al Scolii Universitare de Medicina Central American Health Sciences, are o vasta experienta in domenii precum resuscitarea creierului, tratamentul traumelor si conservarea sangelui.
A fondat numeroase corporatii si organizatii medicale internationale, printre care se numara Academia Nationala de Medicina Sportiva, Academia Americana de Medicina Antiimbatranire, Institutul de Cercetari pentru Tehnologii de Varf, Comitetul de Tehnologii pentru Resuscitare.
Cariera sa de medic chirurg este dublata de una academica, Dr. Goldman fiind profesor asociat la Universitatea Harvard si la Universitatea Oklahoma. A publicat numeroase articole, obtinand peste 100 de patente medicale si multiple premii si distinctii pentru inventiile sale.
A colaborat in activitati de cercetare cu prestigioase institutii precum Crucea Rosie, NASA, Departamentul Apararii al Statelor Unite.
Este autorul bestsellerurilor Stopping the Clock: Dramatic Breakthroughs in Anti-Aging & Age Reversal Techniques si 121 Ways to Live 121 Years: Prescriptions for Longevity.
www.worldhealth.net/advisors-officers/dr-robert-m-goldman/
RONALD KLATZ este expert in medicina preventiva, biotehnologii avansate si geriatrie.
Dupa ce a absolvit Universitatea Tehnologica din Florida si Colegiul de Medicina Osteopatica si Chirurgie din Des Moines, Iowa, Dr. Klatz a dedicat un timp considerabil organizarii si promovarii conceptelor medicale de geriatrie, precum si realizarii si implementarii unor programe de tratament pentru bolile batranetii.
Pe langa o bogata activitate publicistica la reviste precum Longevity sau The Archives of Gerontology and Geriatrics, este autorul volumului Grow young with HGH: The Amazing Medically Proven Plan to Reverse Aging.
LISA BERGER este co-autoare a noua carti din domeniul sanatatii si al decoperirilor medicale.
Printre acestea se remarca bestsellerurile Under Observation: Life Inside the McLean Psychiatric Hospital, impreuna cu dr. Alexander Vuckovic, Intelligent Memory, alaturi de dr. Barry Gordon, si The War on Pain, impreuna cu Scott Fishman.
Cel mai important organ pe care il avem este creierul
De la primele experiente de viata, creierul nostru incepe sa prelucreze si sa inmagazineze cantitati uimitoare de date care ne permit sa realizam unele lucruri care nu pot fi realizate de nici mai puternic calculator.
- Cum putem valorifica acest potential?
Toti vrem sa fim mai destepti si mai ageri la minte, sa ne multumim cu mai putin somn si sa ne descurcam mai bine in situatiile stresante in care de aduce viata.
Este fascinant cata putere ne poate oferi mintea si cat de adanc poate ascunde eul launtric de noi insine, ne spune doctor Bob.
Cinste cartii * Revista Medicala Romana
„Trivalenta bio-psiho-sociala a fiintei umane este analizata pe larg in monografie – cu un numar mare de cercetari moderne si avansate, bibliografie actuala si exemple foarte sugestive – in termeni de structura, functii si terapii.
In plan neurobiologic si neurofiziologic sunt analizate:
• imbatranirea creierului (normala si patologica), neurodegenerarea, moartea neuronala;
• bioritmul veghe-somn, metabolismul neuronal, neurotransmitatorii, neurohormonii si hormonii;
• stresul si sindromul general de adaptare, managementul stresului, protectia antistres.
In plan psihologic si psihopatologic sunt prezentate, in regim de protectie, antrenare si dezvoltare:
• nivelul cognitiv – atentie, memorie, gandire, invatare, inteligenta;
• componenta afectiva – terapii anxiolitice si antidepresive;
• structura – temperamentului, comportamentului, personalitatii.
In plan psihofarmacoterapeutic si psiho terapeutic, sunt dezvoltate in directia psiho-neuroprotectiei, neuroregenerarii si psihoneuro stimularii:
• medicatia (terapiile) ortomoleculare, neurometabolice, antioxidante (anti-stres oxidativ), neurotrofice, deneuroregenerare;
• nutriceuticele, suplimentele alimentare nutritia (alimentatia) de reglare, protectie si activare cerebrala;
• activitatea (educatia, cultura) fizica, relaxarea (psihonervoasa si musculara).
[ct_button url=”https://naturapentrusanatate.com/recomanda/exercitii-creier/” color=”#FFFFFF” background=”#195D1D” gradient=”” description=”Strategii antiimbatranire pentru superputere mentala” size=”medium” position=”center” icon=”shopping-cart” target=”” rel=””]Exercitii pentru creier[/ct_button]Stilul cursiv si logic, expunerea clara sustinuta prin exemple edificatoare, incheierea fiecarui capitol cu o bibliografie selectiva definitorie recomanda cu caldura aceasta carte ca un adevarat manual pentru un stil de viata sanogenetic, antistres, pro-longevitate, la inceput de nou deceniu, secol si mileniu.
Monografia se incheie cu un set de 7 (sapte) Anexe, utile prin densitatea informatiilor oferite:
- Index explicativ (definitii) de termeni medicali, Nutriceutice nootrope, Programe nutritionale cerebrale (tonifierea memoriei, antioboseala, anti-stres, anti-dementa, anti-depresie, strategie simultana anti-stres, anti-uzura, anti-imbatranire), Centre medicale specializate anti-imbatranire si pentru stimularea cognitiva, Institutii de sanatate si medicale, Dezvoltarea creierului la copii, Academia Americana de Medicina Anti-Imbatranire (Viitorul ingrijirii sanatatii, Reteaua Mondiala a Sanatatii).
In consecinta, cartea Exercitii pentru creier (titlul original in limba engleza, Brain Fitness) are o larga adresabilitate si aplicabilitate, fiind destinata medicilor, practicienilor, terapeutilor si cercetatorilor, de la neuro-psihobiologie la nutritie, psihologie si sociologie.
Ca instrument de lucru este deosebit de utila medicilor de familie si medicina generala, celor ce practica medicina omului sanatos, medicina preventiva, sociala si sanatatea publica, in neurologie, psihiatrie, psihoterapie si sanatate mintala, in gerontologie si geriatrie.”
Prof. Dr. Gavril Cornutiu, Facultatea de Medicina, Oradea
REVISTA MEDICALA ROMANA – VOLUMUL LVII, NR. 4, An 2010
No Comments