Hormonul de crestere hGH Ghid complet 1024x512 1

Hormonul Uman de creștere HGH (hormonul somatotropin)

Articolul face parte din Colectia Hormonul Uman de Crestere hGH [7 articole]

Hormonul de creștere HGH natural sprijină funcţionarea sistemului nervos, ajută la buna funcţionare a pielii, cartilajelor şi ţesutului conjunctiv, intensifică arderea grăsimilor, accelerează creşterea masei musculare, sporește libidoul, toate acestea în timp ce îți furnizează aceleași niveluri de energie și de recuperare fizică pe care le aveai în tinerețe.

Despre hormonul HGH, cunoscut și sub numele de hormonul tinereții, se spune că poate da înapoi ceasul intern al organismului, fiind folosit cu succes în terapiile anti-aging pentru a încetini procesele de îmbătrânire ale organismului.

Atunci când vine vorba despre hormonul uman de creștere, există adesea mult mai multe întrebări decât răspunsuri. Pentru a te ajuta să decizi dacă ai nevoie de acesti hormoni de creștere, am creat un ghid informativ, actualizat în permanență cu articole si informații practice. De asemenea, verifică răspunsurile noastre simple care răspund la cele mai frecvente întrebări despre hormonul de creștere HGH și află cum îți poți stimula, in mod natural, cantitatea de hormon de crestere din organism, stiind ca acesta scade vertiginos dupa varsta de 30 de ani.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Tot ceea ce doreai să știi despre hormonul de creştere HGH

Ce este și cum acționează hormonul de creștere HGH ?

Power Booster Calivita - suport natural pentru hormonul de creștere HGHTot mai mulți oamenii au găsit în hormonul HGH o modalitate simplă pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții și de aceea sunt interesați să afle mai multe despre ce este hormonul de creștere uman și cum acționează acesta în organism. Ei au realizat că procesul de îmbătrânire nu este ceva arbitrar, ci un proces care poate fi controlat, și de aici interesul acordat tuturor modalităților care promovează starea de bine pe termen lung și longevitatea.

 Există vreo modalitate de a ne păstra nivelul optim de HGH ?

După vârsta de treizeci de ani, secreția hormonului de creștere scade treptat. Multe persoane încearcă să reducă efectele negative ale acestui fenomen prin doze artificiale de hormoni sintetici, dar acest lucru poate avea numeroase consecințe dăunătoare pentru organism. Care sunt alternativele sigure si sanatoase pentru stimularea productiei de hormoni de creștere?

Îți amintești de energia și rezistența pe care le aveai în tinerețe?

Pierderea treptată a energiei, a rezistenței, a memoriei și toate celelalte condiții pe care le asociem cu procesul de îmbătrânire, pot fi rezultatul scăderii continue a nivelului hormonului HGH, pe măsură ce înaintam in varsta. Organismul nostru produce hormonul somatotropin, în mod natural, ca răspuns la somn, exerciții fizice și dietă. Despre suplimente nutritive care stimulează producția naturală de hormon HGH poti citi aici.

Nu este o licoare miraculoasă, ci doar o substanță pe care organismul nostru o produce în mod natural, prin intermediul glandei pituitare, ca răspuns la stimulii dați de hipotalamus. Hormonul hGH (hormonul somatotropin) este indispensabil în etapele de creștere și regenerare ale organismului.

Principalul rol al acestui hormon este de a stimula creșterea țesuturilor musculare, formarea cartilajelor și oaselor și de a crește semnificativ puterea fizică. De asemenea, hormonul de creștere HGH este deosebit de eficient în formarea proteinelor și stimularea arderii grăsimilor acumulate în organism, îmbunătățește performanța sexuală, sprijină sănătatea ficatului și a rinichilor.

Acestea sunt și motivele principale pentru care stimularea naturală a hormonului de creștere uman este în atenția sportivilor și culturiștilor, a persoanelor care vor să slăbească sau care doresc să își crească masă musculară, cât și pentru persoanele care își doresc o stare de sănătate mai bună, doresc să încetinească procesele îmbătrânirii și să trăiască mai mult și mai bine.

1. Ce este și cum acționează hormonul de creștere HGH ?

Hormonul de creștere HGH, denumit pe scurt hormonul HGH (de la denumirea în limba engleză: Human Growth Hormone), este produs de glanda pituitară și asigură creșterea lineară atunci când suntem copii și adolescenți.

După ce organismul nostru s-a oprit din creștere, nivelul hormonului HGH scade și devine foarte mic în viața de adult. Scăderea nivelului de HGH începe la vârstă de 30 ani și această continuă să descrească cu câte 2% pe an. Secreția hormonului de creștere este modulată de mai mulți factori externi, cum sunt stresul, exercițiile fizice, nutriția, somnul, și un set complex de hormoni.

Cantitatea de hormon de crestere eliberata de glanda pituitara dupa varsta de 21 pana la 31 de ani scade cu aproximatv 14% pe decada. Aceasta inseamna ca nivelul de HGH se reduce la jumatate pana la varsta de 60 de ani. In medie persoanele in varsta de 20 de ani au un nivel de aproximativ 500mcg, persoanele de 40 ani au nivele de 200mcg iar cele de 80 ani in jur de 25mcg de HGH. 1Sfatul Medicului – https://www.sfatulmedicului.ro/Varsta-a-treia/medicina-anti-imbatranire-sau-cum-sa-intineresti-cu-ajutorul-hgh_1541)

2. Există vreo modalitate de a ne păstra nivelul optim de HGH?

Astăzi, aproape toată lumea trăiește și muncește sub un anumit tip de stres. De aceea, ca și în cazul multor alți hormoni, cantitatea și efectul fiziologic al hormonului de creștere nu mai sunt suficiente. Este important de subliniat că, în contradicție cu faza de stres acut „fugi sau luptă“, când secreția de hormon de creștere HGH crește brusc, în cazul stresului cronic are loc exact contrariul.

După vârsta de treizeci de ani, secreția hormonului de creștere scade treptat. Multe persoane încearcă să reducă efectele negative ale acestui fenomen prin doze artificiale de hormoni sintetici, dar acest lucru poate avea numeroase consecințe dăunătoare pentru organism.

În cazul oamenilor mai în vârstă, eliberarea hormonului de creștere încetează aproape complet și este necesar să suplimentăm dieta astfel încât să ajutăm la stimularea producerii acestuia. Pe măsură ce nivelul hormonului de creștere scade, se modifică și funcționarea organismului și se pot observa producerea următoarelor efecte, asociate – de altfel – cu îmbătrânirea:

 • se reduce masa musculară,
 • se depune o cantitate tot mai mare de grăsimi în diferite zone ale corpului,
 • slăbesc diferite răspunsuri ale sistemului imunitar,
 • scade pofta de mâncare,
 • rinichii funcționează mai puțin eficient.

Ajunși în acest punct, suntem cu toții de acord: cea mai bună soluție este să stimulăm natural organismul să producă hormonul de creștere HGH și să-l mențină la nivelul optim pentru sănătatea și starea noastră de bine!

Însă, cum? Răspunsul corect este: cu ajutor extern, prin intermediul dietei și a exercițiilor fizice!

Hormonul de creștere HGH joacă un rol esențial de a ne menține tineri. Odată cu vârsta, corpul începe să producă mai puțin HGH. Vestea bună este că există metode sigure și naturale pentru a stimula eliberarea de hormon HGH, astfel încât să vă puteți păstra tinerețea cât mai mult timp.dr. Oz

3. Cei mai buni nutrienți pentru a stimula hormonul de creştere HGH

Aminoacizii și GABA stimulează într-un mod complex secreția și înmagazinarea de HGH de către hipotalamus și glanda pituitară. La aceste procese biochimice iau parte nenumărați hormoni și substanțe considerate hormoni (somatocrinina, factor de creștere înrudit cu insulina – ILGF-1, somatomedina etc.).

Vitamina B6 și vitamina C sensibilizează receptorii periferici de HGH din țesuturile corespunzătoare, care astfel sunt capabili să lege o cantitate mai mare de hormoni de creștere.

Pe lângă nenumăratele efecte cunoscute deja ale chelatatului de crom și ale lecitinei, acestea scad nivelul colesterolului din sânge și stimulează eliberarea de HGH (care este cu atât mai puternică cu cât este mai scăzut nivelul colesterolului din sânge). În plus, lecitina eficientizează efectul anabolizant al HGH și al insulinei, crește puterea fizică și ajută la transformarea glicogenului din mușchi într-o substanță stimulantă. 

Planta Vicia Faba stimulează secreția de hormon de creștere HGH
Planta Vicia Faba (bobul) stimulează secreția de hormon de creștere HGH

Vicia Faba ( bobul) este o plantă leguminoasă care se cultivă pe tot globul. Boabele de Vicia Faba conțin o cantitate semnificativă de L-DOPA și stimulează la fel de puternic secreția de HGH de către glandă pituitară, la fel ca și hormonul provenit din hipotalamus, somatocrinina.

L-DOPA este un precursor al dopaminei care trece de bariera hematoencefalică și este preluat, în principal, de neuronii dopaminergici care convertesc L-DOPA în dopamină și le cresc producția și stocarea de dopamină. Dopamina, cunoscută drept „hormonul plăcerii”, este unul dintre principalii neurotransmițători de la nivelul sistemului nervos, o substanță care transmite informația între neuronii creierului, această substanță fiind implicată într-o varietate largă de activități diferite.

Nutrienții enumerați mai sus sunt eficienți pentru a stimula producerea de HGH și dacă sunt luați separat, însă împreună fac posibilă secreția periodică a hormonului somatotropin în fluxul sanguin, în perioadele de repaos, noaptea sau ziua. Sub efectul acestor nutrienți, secreția hormonului HGH atinge punctul maxim aproximativ la o oră și jumătate după adormire.

Planta Vicia Faba stimulează deosebit de puternic secreția de hormon de creștere HGH și are aceeași acțiune pe care o au și cromul și lecitina.

4. Descoperă Power Booster (fostul Natural HGH Support)

Un astfel de ajutor extern este produsul fabricat de CaliVita, Natural HGH Support CaliVita,2Power Booster Calivita – https://natural-hgh.calivita4.me/product/power-booster care, din luna septembrie 2016 este comercializat sub numele de Power Booster CaliVita. Acest produs complex, preparat din substanțe nutritive naturale, NU CONȚINE HORMONI DE CREȘTERE SINTETICI, ci stimulează secreția internă a acestui hormon !!!

Printre aceste ingrediente special alese se număra aminoacizii (arginină, ornitina, lizină, glicină și glutamină), neurotransmițătorul acid gamma-amino butiric (GABA), care acționează sinergic cu vitamina B6, vitamina C, chelatat de crom, lecitină și extract de Vicia Faba Major.

Power Booster - Natural HGH Support Calivita
Stimulant natural pentru hormonul de creștere HGH

Power Booster Calivita (Natural HGH Support CaliVita) este un produs modern monitorizat, care stimulează în mod adecvat secreția și eliberarea hormonului de creștere natural uman.

Hormonul de creștere HGH, eliberat prin stimulare naturală, are un efect deosebit de benefic pentru organism, fără efecte secundare și, în același timp, nu este considerat substanță dopantă.

ŞTIAI CĂ …
în cazul pacienţilor care au suferit un atac cerebral, suplimentarea directă cu hormon de creştere a dat rezultate mai bune în timpul perioadei de refacere în ceea ce priveşte recuperarea forţei musculare şi reducerea oboselii?

Testează și tu efectul Power Booster și vei simți diferența!

Un flacon Power Booster Calivita (Natural HGH Support) conține 90 de tablete și se recomandă:

 • persoanelor care nu suferă de diabet sau prezintă dereglări hormonale
 • persoanelor care efectuează cu regularitate activități fizice pentru creșterea masei musculare
 • sportivilor de performanță, deoarece nu conține substanțe dopante interzise
 • vârstnicilor, pentru a preveni degradarea mușchilor datorită proceselor fiziologice normale
 • persoanelor mai în vârstă care își doresc mai multă energie, vitalitate și să se mențină tinere.
[wp-review id=”909″]

5. Îți amintești de energia și rezistența pe care le aveai în tinerețe?

În ziua de azi, tot mai mulți doctori și profesioniști din domeniul medical de pretutindeni sunt de acord cu faptul că există o corelație directă între procesul de îmbătrânire și scăderea progresivă a producției de hormon de creștere HGH.

Pierderea treptată a energiei, a rezistenței, a memoriei și toate celelalte condiții pe care le asociem cu procesul de îmbătrânire, pot fi rezultatul scăderii continue a nivelului hormonului HGH, pe măsură ce înaintam in varsta.

Important de reținut despre hormonul de creștere HGH: organismul nostru produce hormonul somatotropin, în mod natural, ca răspuns la somn, exerciții fizice și dietă. Hormonul de creștere are o acțiune deosebit de benefică asupra organismului:

 • ajută la menținerea tinereții,
 • încetinește procesele de îmbătrânire,
 • împiedică descompunerea țesuturilor.

Fiecare om este diferit și de aceea este bine să iei în considerare starea ta actuală: unele persoane observă rezultate dramatice și imediate, în timp ce în cazul altora beneficiile sunt mai subtile. Fie că observi rezultate imediate sau nu, care apar după 3, 6 sau 12 luni de tratament, s-a demonstrat că hormonul de creştere HGH lucrează în continuare.

În cartea sa “Simte-te mai tânăr cu Hormonul Uman de Creştere”, doctorul Howard Davis spunea:

Continuă să te îmbunătățești an după an!

Vine o vreme, în existența noastră, când apreciem atât de mult energia, vitalitatea și rezistența pe care le aveam în tinerețe, încât ne-am dori să recâștigăm și să păstrăm această stare, ca la 20 de ani, cât mai mult timp, în modul cel mai simplu și natural cu putință.

Nu crezi că este posibil? Și totuși, da!

Și nici nu ai nevoie de nici o licoare magică. Pentru aceasta, Natura însăși ne oferă soluția: substanțe nutritive pe care le găsim în alimentația noastră, combinate inteligent pentru a-și potența puterea și pentru a stimula în mod benefic secreția internă și eliberarea naturală a minunatului hormon de creștere HGH.

Despre hormonul de creștere HGH, se pot spune doar două cuvinte: ELIXIRUL TINERETII. WOOOW ! :)

Stimulant natural pentru creșterea masei musculare și sporirea performanței fizice, Power Booster de la CaliVita – un excelent suport pentru hormonul de creștere HGH (hormonul somatotropin) – este indispensabil în etapele de creștere și regenerare ale organismului, recuperare mai rapidă și vindecare, reducerea oboselii și cresterea libido-ului.

Surse de informare și recomandări #hormonulUmanCrestere:

 • 1
  Sfatul Medicului – https://www.sfatulmedicului.ro/Varsta-a-treia/medicina-anti-imbatranire-sau-cum-sa-intineresti-cu-ajutorul-hgh_1541)
 • 2
  Power Booster Calivita – https://natural-hgh.calivita4.me/product/power-booster
Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

5 comentarii

 1. Serban laurentiu spune:

  Buna ziua, am citit si pana la orma este ok sa luam hormo de creștere sau nu multumesc

  1. In articolele de pe site vorbesc despre stimularea naturala a hormonului de crestere cu ajutorul dietei si a suplimentelor nutritive. In nici un caz nu am facut referire la medicamente care contin hormon de crestere sintetic si pe care, de altfel, nici nu le recomand. Multumesc.

 2. Multumesc Adrian pentru comentariu si pentru articolul de pe site: contine informatii extrem de valoroase!

 3. Visitor Rating: 5 Stars

 4. Visitor Rating: 5 Stars

 5. Visitor Rating: 5 Stars

 6. Visitor Rating: 4 Stars

 7. Anonim spune:

  Visitor Rating: 4 Stars

 8. Visitor Rating: 2 Stars

 9. Anonim spune:

  Visitor Rating: 3 Stars

 10. Anonim spune:

  Visitor Rating: 1 Stars

 11. Visitor Rating: 2 Stars

 12. Visitor Rating: 5 Stars

 13. Visitor Rating: 2 Stars

 14. Visitor Rating: 4 Stars

 15. Anonim spune:

  Visitor Rating: 3 Stars

 16. Anonim spune:

  Visitor Rating: 3 Stars

 17. Anonim spune:

  Visitor Rating: 2 Stars

 18. Anonim spune:

  Visitor Rating: 3 Stars

 19. Anonim spune:

  Visitor Rating: 2 Stars

 20. Anonim spune:

  Visitor Rating: 3 Stars

 21. Visitor Rating: 4 Stars

 22. Buna ziua. Pentru un copil care practica baschet, are 13 ani și dorește să crească în înălțime poate fi utilizat? Mulțumesc.

  1. Power Booster nu este recomandat copiilor si persoanelor care au varsta < 25 de ani.

 23. Anonim spune:

  Visitor Rating: 4 Stars

 24. Anonim spune:

  Visitor Rating: 5 Stars

 25. Anonim spune:

  Visitor Rating: 3 Stars

 26. Anonim spune:

  Visitor Rating: 3 Stars

 27. Anonim spune:

  Visitor Rating: 2 Stars

 28. Anonim spune:

  Visitor Rating: 3 Stars

 29. Anonim spune:

  Visitor Rating: 3 Stars

 30. Visitor Rating: 1 Stars

 31. Visitor Rating: 5 Stars

 32. Anonim spune:

  Visitor Rating: 3 Stars

 33. Anonim spune:

  Visitor Rating: 5 Stars

 34. Visitor Rating: 3 Stars

 35. Anonim spune:

  Visitor Rating: 4 Stars

 36. Anonim spune:

  Visitor Rating: 3 Stars

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *