Imbratiseaza un copac si simte esenta vietii

Vara aceasta fii mai mult prezent/a in natura, paseste descult/a prin iarba, imbratiseaza un copac sau relaxeaza-te la marginea unui lac.

Aceasta te va ajuta sa te relaxezi mai mult, sa elimini stresul si energiile negative si sa te simti in siguranta.

„Cand imbratisezi un copac, imbratisezi esenta vietii. ~ Corina Chiriac

Vara aceasta imbratiseaza un copac si fii mai aproape de Mama Natura!

Specialistii definesc terapia cu arbori drept metoda terapeutica prin care poti preveni si vindeca bolile folosind energia emanata de copaci. Ea se bazeaza pe faptul ca orice padure contine oxigen, extrem de benefic pentru organismul uman.

Arborii seculari sunt adevarate fabrici de oxigen. In plus, ei au capacitatea de a absorbi praful. In padure, concentratia medie a prafului din aer este cu 30% mai mica decat la periferia localitatilor.

Oxigenul ajuta la activarea circulatiei sangvine, creste numarul globulelor rosii, usureaza respiratia in cazul bolilor pulmonare, oxigeneaza creierul (intarziind, astfel, imbatranirea).

Si, nu in ultimul rand, o plimbare prin padure te va face sa dormi mai bine dupa aceea. In cazul persoanelor fara probleme de sanatate, silvoterapia este recomandata pentru intarirea organismului, pentru combaterea stresului si a oboselii.

[ct_separator title=”” icon=”tree” style=”normal” color=”#80BA25″ top=”” ][/ct_separator]

Imbratiseaza un copac in trei moduri

Ai nevoie de 10 – 30 de minute libere si de o zona impadurita (parc, gradina botanica).

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]1[/ct_dropcap]Plimba-te printre copaci pana ajungi sa te simti confortabil in prezenta lor.

  • Pipaie scoarta celor care ti se par mai interesanti, miroase frunzele.
  • Imagineaza-ti ca fiecare copac are o energie a lui pe care ti-o poate transmite si tie.
  • Gaseste un copac care se potriveste starii tale de spirit, inconjoara-i trunchiul cu bratele si incearca sa devii una cu el. Inspira si expira adanc.

Tocmai ai beneficiat de una dintre cele mai simple metode de silvoterapie. :)

In afara de imbratisarea verticala, mai poti imbratisa un copac si in alte doua moduri:

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]2[/ct_dropcap] Stand jos: inconjori trunchiul copacului cu picioarele, lipindu-ti urechea de scoarta lui.

 

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]3[/ct_dropcap] In comuniune totala cu arborele: te urci in copac si stai lipit/a de trunchi, sprijinindu-te de o creanga mai groasa.

Urs Koala care imbratiseaza un copac

10 copaci pe care sa-i imbratisezi cu drag

Este bine sa stii ca fiecare arbore are o secventa personala, unica, asa ca fiecare conexiune iti poate aduce beneficii diferite.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]01[/ct_dropcap] Mesteacanul relaxeaza si inlatura stresul

Se spune despre mesteacan ca are capacitatea de a inlatura stresul. Energiile acestui copac sunt linistitoare, avand efect relaxant. Scoarta de mesteacan (intern) indeparteaza febra, are efect diuretic si stimuleaza digestia.

Infuzia din frunze este eficace impotriva reumatismului, gutei si calculilor renali, iar mugurii de mesteacan activeaza secretia biliara.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]02[/ct_dropcap] Teiul iti aduce o stare de pace si liniste interioara

Teiul este un copac de factura “moale”, blanda, recomandat pentru energia sa datatoare de calm si pace. In China, el este numit “copacul uitarii”.

Ceaiul de tei (cu gust amarui si culoare rosiatica) este recomandat ca depurativ, impotriva stresului si oboselii. Florile de tei (uz intern) sunt utile pentru tratarea gripei.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]03[/ct_dropcap] Castanul te inspira si iti aduce mai multa energie

Castanul este cunoscut ca fiind eliberator de energie, facilitand dezvoltarea fanteziei si a creativitatii (folosit timp indelungat, poate duce la halucinatii).

Frunzele de castan (intern) au actiune sedativa asupra organelor respiratorii si pot ajuta in tratamentul bronsitelor si reumatismului. Infuzia din scoarta de castan se foloseste pentru a scadea temperatura corpului.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]04[/ct_dropcap] Pinul te scapa de depresie

Se pare ca pinul este capabil sa preia orice depresie sau soc emotional. Pinul poate indeparta sau reduce stresul.

Ceaiul din muguri de pin este recomandat impotriva bronsitei, traheitei, tusei si gripei. Uleiul esential de pin se poate folosi in cazuri de afectiuni ale aparatului respirator si urinar, reumatism, nevralgii.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]05[/ct_dropcap] Plopul te ajuta sa te mobilizezi in directia dorita

Plopul are o energie uniforma, moderata, care ne mobilizeaza vointa spre directia dorita. Un exercitiu de cateva minute de imbratisare a plopului indeparteaza oboseala.

Ceaiul din muguri de plop este recomandat impotriva tusei, bronsitei, traheitei, laringitei, in cazuri de cistita, reumatism sau febra musculara. Tinctura de muguri de plop este folosita pentru gripa, amigdalita, infectii renale, dureri de cap.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]06[/ct_dropcap] Salcia iti aduce calm si relaxare

Daca te afli pe malul lacului, poti incerca o sedinta de silvoterapie cu ajutorul salciei, posesoarea unei energii calmante, relaxante.

Pentru uz intern, ceaiul de coaja de salcie este recomandat ca analgezic, astringent, usor sedativ, hemostatic. Se foloseste in stari febrile, reumatism, hemoragii, raceli, insomnii. Tinctura de salcie trateaza simptomele de dismenoree, anxietate si insomnie.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]07[/ct_dropcap] Stejarul iti aduce energie si vitalitate

Stejarul este un copac longeviv. Frunzele, ghindele si scoarta sunt bogate in substante active si au proprietati astringente si tonice.

Pudra de scoarta de stejar este folosita pentru oprirea hemoragiilor nazale. Ceaiul din coaja de stejar amelioreaza transpiratia mainilor si picioarelor.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]08[/ct_dropcap] Imbratiseaza un frasin

Frasinul redreseaza psihicul si invita la meditatie. In trecut, stramosii nostri ii atribuiau frasinului proprietati magice (poate si pentru ca are nenumarate intrebuintari terapeutice).

Pentru uz extern (infuzie concentrata din frunze) este recomandat ca anti-inflamator si cicatrizant. Ceaiul din frasin, pentru uz intern, este folosit ca diuretic si ca laxativ usor.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]09[/ct_dropcap] Fagul iti este prieten

Fagul se gaseste in padurile intunecate si umede. Are scoarta neteda si de culoare argintie. Produsele realizate din scoarta de fag sunt recomandate pentru proprietatile lor astringente si antiseptice.

Extractul din muguri de fag este folosit ca adjuvant in litiaza urica, in nefrite, cisteopielite. Celor care sufera de obezitate sau de retentie hidrica si celulita le este recomandat acest extract.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]10[/ct_dropcap] Bradul iti reincarca bateriile

Bradul este extrem de folositor in silvoterapie. Are proprietati calmante si te ajuta sa-ti incarci bateriile.

Uleiul volatil de brad se foloseste pentru ameliorarea afectiunilor aparatului respirator sau urinar, reumatismului, nevralgiilor, stresului.

Tinctura de rasina de brad este folosita (extern) in cazuri de eruptii cutanate, rani greu vindecabile, zona Zoster, litiaze, artrite si reumatism.

[ct_separator title=”” icon=”tree” style=”normal” color=”#80BA25″ top=”” ][/ct_separator]

Imbratiseaza un copac, stai cu picioare goale pe iarba sau relaxeaza-te la marginea unui lac.

Vara aceasta alege sa petreci mai mult timp cu Mama Natura! :)

Vei simti un schimb energetic formidabil, capabil sa iti modifice starea interioara in cateva minute.

Aceasta te va ajuta sa te relaxezi mai usor, sa elimini stresul si energiile negative si sa te simti in siguranta.

  • Sursa articol: Imbratiseaza un copac,

 

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top