Masaj lipitori medicinale hirudina

Masaj reflexogen cu saliva de la lipitori medicinale

Iti propun un #masajreflexogen cu hirudina, substanta extrasa din saliva de lipitori. Ce zici, ai incerca asa ceva pe propria ta piele?

Noi iti propunem varianta mai putin sangeroasa si lipsita de riscuri. Te poate ajute sa scapi de durerile si crampele din gambe, de senzatia de picioare „de plumb” si poate sprijini resorbtia hematoamelor.

Istoricul si vechimea reflexoterapiei nu pot fi stabilite cu exactitate, ele pierzandu-se in trecutul fabulos al marilor civilizatii ale omeniri, cum ar fi civilizatia chineza si cea egipteana. In China Antica, reflexoterapia facea parte integranta din originalul sistem terapeutic al acupuncturii si presopuncturii, care are o vechime de peste 5.000 de ani.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Prezentarea reflexoterapiei ca metoda de vindecare de sine statatoare apartine medicului chinez Wang-Wei, din secolul al IV-lea i.e.n, care descrie tehnici speciale de masaj al talpilor, prin apasarea ferma cu policele a unor puncte timp de mai multe minute.

In Egiptul Antic, tehnicile reflexogene cu efecte benefice erau folosite cu mai bine de 4.000 de ani in urma, asa cum ne arata detaliat o fresca descoperita in cripta unui vraci din localitatea Saqqara. Pe fresca sunt reprezentate doua persoane care maseaza talpile si palmele a doi pacienti.  

Cum te ajuta un masaj reflexogen?

Reflexoterapia este un tip de masaj care activeaza, prin presare, diferite zone reflexogene ale organismului ce se regăsesc în diferite zone ale corpului, în special în tălpi. Acest tip de terapie se bazează pe teoria conform căreia diferite părți ale corpului sunt conectate la anumite organe și sisteme ale corpului.

Prin masaj reflexogen, se faciliteaza circulatia sanguina si transportul toxinelor spre organele excretorii sau de detoxifiere. Perturbarea circulatiei in zonele reflexogene face ca suferinta organului corespunzator sa avanseze. [TheChamp-Sharing]

Masarea zonelor reflexogene pe parcursul a mai multor sedinte are ca rezultat fisurarea cristalelor de toxine, a depunerilor, pe care ulterior circulatia sanguina le va trimite spre organele excretoare, imbunatatind starea de sanatate. Buna circulatie sanguina este vitala pentru fiecare organ sau zona din organism, deoarece transporta material nutritiv, hormoni, anticorpi, oxigen, reziduuri metabolice.

Poate fi aplicat la toate categoriile de varsta, profilactic si pentru afectiuni acute sau cronice.

Marele avantaj al reflexoterapiei consta in lipsa completa a efectelor toxice, in conditiile in care civilizatia noastra traverseaza o epoca foarte poluanta, inclusiv pe plan medicamentos.

Prin reflexoterapie nu se trateaza simptomatologia bolilor, ci cauzele lor. Reluarea normala a circulatiei sangelui in organul sau zona afectata este un mare castig, deoarece sangele transporta substantele de asimilatie, dezasimilatie si pe cele cu rol imunitar.

O buna circulatie sanguina conduce la accelerarea reconstituirii normale a tesuturilor si organelor lezate de boala. De asemenea, reduce incidenta aparitiei varicelor si a bolii varicoase.

Ce este boala varicoasa?

Boala varicoasa a venelor afecteaza 20-25% din populatia feminina si 15% din cea masculina.

 • Denumirea varice deriva din latina, de la varix, care inseamna „diform” sau „contorsionat”.

Boala varicoasa se datoreaza inchiderii defectuoase a valvulelor venelor, ceea ce permite refluxul sangelui in vene. Aceasta duce la dilatarea venelor, la stagnarea sangelui in vene si la procese de calcifiere.

Printre factorii care cresc riscul aparitiei varicelor se numara:

– solicitarea crescuta a picioarelor,

– statul pe scaun sau in picioare o perioada indelungata la locul de munca,

– absenta miscarii,

– surplusul de greutate,

– sarcina,

– modificarile hormonale,

– predispozitia ereditara.

Cum actioneaza saliva de lipitori?

Cu foarte mult timp in urma, prin tinuturile Asiei, lipitorile erau considerate un „accesoriu” indispensabil.

Sangele pierdut prin intermediul acestor viermi era considerat a fi o metoda curativa, in sensul ca in momentul in care lipitoarea incepe sa se hraneasca, chimicalele din saliva ei dilata vasele de sange si reduce durerea din zonele afectate. In acest sens, hirudologia – terapie complementara de natura medicala care utilizeaza lipitorile – a reintrat in atentia cercetatorilor. 1 http://sanatate.acasa.ro/naturist-8/lipitorile-medicinale-pun-sangele-in-miscare-419.html#ixzz3clRdrcOC – saliva de lipitori

Hirudina este un extract standardizat din saliva lipitorilor medicinale (Hirudo Medicinalis).

Hirudina ajuta la mentinerea sanatatii vaselor capilare. Este un inhibitor specific al trombinei, cu rol anticoagulant. Spre deosebire de alte anticoagulante, hirudina isi exercita efectul fara a necesita prezenta altor factori anticoagulanti interni.

De asemenea, saliva de lipitori iti ofera urmatoarele efecte benefice:

 • elimina durerile spontane
 • scade frecventa crampelor din gambe
 • dispare senzatia de picioare „de plumb”
 • elimina inrosirea pielii
 • micsoreaza durerea la atingere
 • accelereaza resorbtia hematoamelor.

Terapia cu lipitori medicinale in zilele noastre

Inca din antichitate, s-a incercat rezolvarea acestor probleme cu ajutorul lipitorilor medicinale. Utilizarea lor a cunoscut un apogeu in timpul Revolutiei Franceze, cand in spitale existau 5-6 milioane de lipitori care indeplineau diverse servicii sanitare.

Cercetarile efectuate de diversi medici (de exemplu, Broussais, 1772-1838) au revelat ca in saliva lipitorilor exista diferite substante care pot elimina crampele si care au un usor efect anesteziant.

Retineti ca beneficiile unui astfel de tratament cu lipitori, numita stiintific hirudoterapie,  nu depind numai de catitatea de sange pe care lipitorile medicinale o ingereaza.

Este foarte important sa se foloseasca doar lipitori crescute in laborator, intr-un mediu steril, pentru protejarea persoanelor in cauza de eventuale infectii. Odata cu identificarea in saliva lipitorilor a substantei numita hirudina, utilizarea animalelor vii s-a redus semnificativ.

Masaj reflexogen cu saliva de lipitori, la tine acasa

Desi lipitorile pot fi crescute in crescatorii speciale, noi iti propunem o terapie mai blanda, dar la fel de eficienta: masajul cu crema naturala Vein Care de la CaliVita.

Crema Vein Care are ca ingrediente principale hirudina, substanta proteica produsa de glandele salivare ale lipitorilor, si extract din planta Siegesbeckia. Tratamentul are si efect cosmetic, facand ca pielea uscata si sensibala sa devina fina, flexibila si catifelata. 

 • aparitia unor dureri spontane si frecventa crampelor
 • reduce formarea edemelor si inrosirea pielii
 • senzatia de oboseala si de ingreunare a picioarelor,
 • durerea la atingere
 • numarul petelor albastre.
 • accelereaza absorbtia cheagurilor de sange.

Pentru multe persoane, varicele sunt o problema estetica. Cu toate acestea, pe langa disconfort si durere, varicele pot fi semnul unei circulatii sangune deficitare si pot ascunde si alte boli mai grave.

Surse de referinta si recomandari #masajreflexogen:

 • 1
   http://sanatate.acasa.ro/naturist-8/lipitorile-medicinale-pun-sangele-in-miscare-419.html#ixzz3clRdrcOC – saliva de lipitori
Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *