Mergi sanatos! Nu lasa osteoartroza si durerea sa preia controlul

Mergi sanatos!

Aproximativ 22% din populatia Europei sufera de afectiuni ale articulatiilor, cele mai afectate articulatii fiind cele de la nivelul genunchiului, soldului, mainii sau coloanei vertebrale.

Osteoartrita, denumita cateodata boala articulara degenerativa sau osteoartroza, reprezinta cea mai frecventa forma de artrita si este cauza principala a durerii si invaliditatii in randul adultilor in varsta, dupa cum se precizeaza pe site-ul Sfatul Medicului.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Osteoartroza are mai multi factori de risc, dar cei cu o pondere mai mare sunt reprezentati de varsta si de obezitate. Alti factori de risc sunt reprezentati de boli reumatice, infectioase, metabolice, medicamente, precum si de predispozitia genetica.

Preventie si tratament adjuvant pentru osteoartroza

Pentru mentinerea sanatatii articulatiilor, mobilitatii si vitalitatii, nu numai miscarea are un rol important, ci si indeplinirea anumitor conditii privindalimentatia si unele bio-informatii.

1. Meniuri orientative

Terapia prin alimentatie se orienteaza, in primul rand, spre atingerea greutatii corporale normale, deoarece supraponderabilitatea inseamna o solicitare in plus pentru articulatiile afectate de boala.

Se recomanda un meniu sanatos, bogat in carbohidrati complecsi si fibre.

2. Plante selenare

(plante care se maturizeaza noaptea, sub efectul razelor lunii)

Norman Childers, cultivator de diverse plante, a recomandat o dieta pentru osteoartroza din care a eliminat complet plantele din specia Solanaceae, dupa ce a constatat efectele benefice ale acestei diete in cazul propriei sale afectiuni.

Conform teoriei lui Childers, persoanele predispuse genetic (de ex. unele persoane cu grupa sanguina O sau B) se pot imbolnavi de reumatism articular ca urmare a unui consum indelungat de alcaloizi provenite din rosii, cartofi, vinete, piper si tutun.

Tot in aceasta categorie se incadreaza si ardeiul. Se presupune ca acesti alcaloizi impiedica regenerarea colagenului si cauzeaza modificarea degenerativa inflamatoare a articulatiilor. Desi efectul acestei diete nu este inca dovedit, a ajutat deja multe persoane si, deci, merita sa fie incercata. Personal, am vazut multi bolnavi de osteoartroza care au reactionat bine la acest meniu.

3. Substante nutritive cu efect antioxidant

Conform rezultatelor unor cercetari de anvergura (proiectul Framingham de examinare a osteoartrozei), consumul unor doze mari de antioxidanti, in primul rand vitamina C si polifenoli, precum si bioflavonoide, poate duce la reducerea sau inlaturarea riscului uzurii articulatiilor si incetinirea agravarii afectiunii existente. S-a descoperit ca riscul aparitiei osteoartrozei este de trei ori mai mic in cazul persoanelor la care consumul de vitamina C este mai mare decat in mod obisnuit.

In absenta vitaminei C (din pacate, in zilele noastre, doza zilnica recomandata de vitamina C, 60 mg, a devenit insuficienta!) scade sinteza colagenului, deoarece sinteza hidroxiprolinei este afectata, ceea ce duce la formarea unui colagen instabil.

Si meniul sarac in aminoacidul lizina are un efect nociv asupra starii de sanatate a tesuturilor conjunctive. Rezultatele cercetarilor stiintifice au relevat si importanta deosebita a consumului de suplimente alimentare care ofera protectie impotriva bolilor degenerative, printre care si osteoartrita.

4. Apa te ajuta sa mergi sanatos. Cum asa?

Consumul unei cantitati suficiente de apa este deosebit de important.

Rinichiul, alaturi de plamani, ficat si piele, este unul dintre cele mai importante organe de detoxifiere a organismului. Rinichiul poate excreta si elimina substantele inutile si toxice din organism doar daca se consuma o cantitate suficienta de lichide in care acestea pot fi dizolvate.

[ct_message type=”warning” ]Reziduurile nocive neeliminate se depun in organism si mai tarziu pot cauza boli, ten acneic, deformari ale articulatiilor si chiar cancer.[/ct_message]

Stiinta medicala denumeste aceste depuneri calculi biliari, renali, ateroscleroza, calcifieri ale articulatiilor etc. Unii sustin ca avem nevoie de diferite minerale dizolvate in apa. Intr-adevar, avem nevoie de acestea, numai ca aceste minerale se pot gasi si in plante, sub forma de legaturi organice, mai usor asimilabile de catre organismul uman.

[ct_message type=”info” ]Cea mai buna apa pentru detoxifierea organismului nostru este apa care contine putine minerale, carbohidrati, cloruri etc, deoarece atunci poate dizolva si elimina mai multe substante reziduale.[/ct_message]

Lichidul ideal este apa potabila, curata. Cola, bauturile acidulate atat de indragite, racoritoarele colorate si cele in doze sau cutii contin cantitati mari de substante inutile sau nocive pentru rinichi si organism, deci greu eliminabile. Din ratiuni de dezinfectie, apa de robinet este tratata cu clor, ceea ce reduce mult calitatea acesteia.

In acest scop, cea mai buna apa este apa alcalina (cu pH 9,0) sau, in absenta acesteia, apa distilata. Consumul zilnic de apa, in cazul adultilor, trebuie sa fie de minimum 2 litri, insa si aceasta cantitate depinde de o serie de factori, cum ar fi: greutatea corporala, activitatile efectuate si efortul depus, temperatura mediul ambient s.a.

Persoanele care consuma multe legume si fructe crude pot consuma mai putine lichide. Cele mai bune bauturi sunt sucurile naturale obtinute din legume si fructe netratate chimic, ceaiurile preparate cu apa distilata sau, in absenta acestora, apa de izvor si apa minerala, iar in perioada curelor de slabire, apa alcalinizata sau distilata.

5. Mergi sanatos si fa exercitii fizice adecvate varstei

Multe dintre schimbarile articulare datorate inaintarii in varsta sunt cauzate de lipsa exercitiilor fizice. Miscarile articulatiilor si efortul asociat acestor miscari ajuta lichidul sa circule in permanenta, in vreme ce inactivitatea impiedica acest lucru.

Din cauza solicitarilor extreme, cum ar fi sporturi profesioniste, activitati fizice prelungite, greutatea corporala in exces, acest proces incepe de la o varsta mai tanara. O forma adecvata de exercitii fizice pentru persoanele in varsta poate fi gimnastica in apa si/sau exercitiile de stretching.

Exercitii stretching osteoartrita - Mergi sanatos

6. Biofizica isi ofera ajutorul

Un ajutor semnificativ poate fi dat de utilizarea sistematica a aparatului BioHarmonex prin derularea zilnica a programelor corespunzatoare.

1. Prin expunerea continua a muschilor si articulatiilor la rezonanta pot fi evitate acele simptome care se datoreaza unei alimentatii neadecvate si care, in cazul persoanelor ce beneficiaza de asistenta geriatrica, sunt cele mai neplacute.

2. De asemenea, un rol important in prevenirea durerilor articulare si a durerilor musculare il joaca (pe langa alimentatia adecvata) aplicatiile de biorezonanta, care sprijina functionarea aparatului digestiv si a sistemului hormonal.

3. Aplicatiile permanente ale biorezonantei la sportivi accelereaza procesele de regenerare, intervin in rezolvarea micro- si macroleziunilor, precum si in cresterea rezistentei organismului la solicitari fizice intense si indelungate.

7. Suplimente nutritive cu eficienta terapeutica dovedita

Articulatii si cartilajele noastre au nevoie de ingrijire atenta, inclusiv cu ajutorul suplimetelor nutritive. Pentru pastrarea sanatatii articulatiilor si, in special, a tesuturilor conjunctive, un ajutor eficient ofera produsele Joint ProteX si Joint ProteX FORTE. Aceste doua produse ofera cantitati mari de glucozamina si condroitina, doua substante care actioneaza sinergic si te ajuta sa mergi sanatos, fara dureri.

Mergi sanatos cu Joint ProteX Forte CaliVita[testimonial_rotator id=”22302″] [ct_button url=”https://naturapentrusanatate.com/recomanda/joint-protex-forte-calivita/” color=”#FFFFFF” background=”#993366″ gradient=”” description=”Daca articulatiile ar putea vorbi, ar alege Joint Protex FORTE.” size=”normal” position=”center” icon=”life-saver” target=”” rel=””]Mergi sanatos! Nu lasa osteoartroza sa-ti afecteze viata.[/ct_button]

Ingredientele bio-active din Joint ProteX contribuie la dezvoltarea si protejarea principalelor elemente de structura ale cartilajului si jucand astfel un rol foarte important in mobilitatea articulatiilor, mentinerea integritatii si regenerarea acestora. Sa vedem, concret, cum te ajuta fiecare din aceste ingrediente sa mergi sanatos si sa scapi de neplacerile osteoartrozei si a altor afectiuni osteoarticulare.

[ct_button url=”” color=”#FFFFFF” background=”#993366″ size=”normal” position=”left” ]Condroitina[/ct_button] este o substanta de baza din compozitia cartilajelor, absolut necesara pentru sprijinirea proprietatilor lor mecanice si elastice.

[ct_button url=”” color=”#FFFFFF” background=”#993366″ size=”normal” position=”left” ]Acidul hialuronic[/ct_button] este o substanta lubrifianta naturala care garanteaza vascozitatea fluidelor articulare si reduce frictiunea de la suprafata cartilajelor.

[ct_button url=”” color=”#FFFFFF” background=”#993366″ size=”normal” position=”left” ]Metil-sulfonil metanul[/ct_button] cunoscut ca MSM, ajuta la mentinerea structurii sanatoase a cartilajelor.

In plus, ambele produse contin si o serie de extracte de plante cu efecte benefice, precum si zinc si mangan. Deficienta de zinc duce la slabirea imunitatii organismului, la o slabire a tesusurilor conjuctive, la reumatism. Absenta manganului din organism cauzeaza dureri ale articulatiilor genunchiului, crampe, intinderi musculare, iar in adolescenta asa numitele „dureri de crestere”.

[ct_message type=”ok” ]Dizolva 2-3 tablete Joint Protex in 20-30 ml lotiune de corp, de preferinta cu ingrediente naturale, si fa-ti propria crema impotriva durerilor articulare cauzate de osteoartoza si reumatism![/ct_message]

Pentru mentinerea sanatatii, mobilitatii si vitalitatii articulatiilor, acestea au nevoie de miscare, alimentatie adecvata si bio-informatii.

Surse bibliografice si recomandari:

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *