Niacina sub lumina reflectoarelor

Cunoscuta si sub numele de vitamina B3, Niacina este o vitamina hidrosolubila din familia vitaminelor B, care joaca un rol vital in producerea de energie la nivel celular. Fiind solubila in apa, nu putem stoca o cantitate foarte mare din aceasta, prin urmare trebuie sa o consumam in fiecare zi. Probabil ca suna destul de plictisitor, insa niacina devine mult mai interesanta daca aruncam o privire la simptomele lipsei de niacina si la marturiile consumatorilor.

Niacin X-treme este acum si in Romania

Printre simptomele lipsei de niacina se numara slabiciunea, oboseala, depresia, problemele digestive, disconfortul abdominal si iritabilitatea, precum si problemele de circulație (membrele reci). Multe persoane care au luat niacina in alte scopuri mentioneaza ca aceasta i-a revitalizat atat de mult dupa masa de parca ar fi baut cel putin o cana de cafea sau ca i-a ajutat sa rezolve problema membrelor reci.

Un alt beneficiu al niacinei, si mai semnificativ, este efectul sau terapeutic, bine cunoscut de cateva decenii in Statele Unite, unde e folosita in loc de sau in paralel cu terapia medicamentoasa pentru hipercolesterolemie.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

O serie de teste au demonstrat ca aceasta nu doar crește nivelul de colesterol „bun” (HDL), ci poate reduce colesterolul „rau”, impreuna cu alte grasimi din sange (trigliceride si Lp(a)). Acest efect luat separat este suficient pentru unele persoane si exista pacienti care isi suplimenteaza terapia medicamentoasa cu niacina, reducand astfel riscul unui atac cardiac ulterior.

Niacina sub forma de acid nicotinic (in special daca este consumata pe stomacul gol) poate cauza imbujorarea fetei la unele persoane, acompaniata de senzatia de caldura si furnicaturi. Insa aceasta senzatie nu dureaza prea mult si nu are consecinte negative; din contra, multe persoane sustin ca, de fapt, este o senzatie placuta.

Ce poate face Niacina pentru tine?

Farm. Earl Mindell, in cartea sa „Biblia Vitaminelor”, face urmatoarele precizari suplimentare referitoare la niacina:

– ajuta la metabolizarea grasimilor si la sustinerea unui sistem digestiv sanatos

– atenueaza tulburarile gastro-intestinale

– ajuta la prevenirea si scaderea severitatii migrenelor

– creste circulatia sanguina si reduce tensiunea arteriala

– este esentiala pentru sinteza de hormoni sexuali: estrogen, testosteron, progesteron

– necesara pentru un sistem nervos sanatos si pentru functiile creierului

– ajuta la eliminarea aftelor si, adesea, a respiratiei urat mirositoare (halena).

[ct_button url=”http://comenzicalivita.mycali.biz/product/niacin-x-treme” color=”#F36C22″ background=”#eaeaea” description=”Niacin-Xtreme a ajuns in Romania” size=”medium” position=”center” icon=”thumbs-up” target=”” rel=””]Simte Energia la Maxim[/ct_button]

La ce trebuie sa fii atent/a cand iei niacina?

  • In primul rand, la forma și dozarea ingredientului activ.

Efectul de reducere a nivelului de colesterol apare la o doza de 1-1,5 grame pe zi, dar aceasta trebuie atinsa treptat, in cateva saptamani. Astfel se pot evita problemele dermatologice care apar ca efect secundar.

  • Nu se recomanda consumul pe stomacul gol sau cu bauturi calde.
  • Niacina nu ar trebui sa fie luata de persoane care au boli hepatice, ulcere gastrice sau guta.

De asemenea, pe piata se gasesc si produse cu niacina cu eliberare intarziata, asa-numitele no-flush, care contin niacina sub o forma ce provoaca simptome mai reduse la nivelul epidermei, dar si efectul lor de reducere a nivelului de lipide este mai scazut decat cel al acidului nicotinic.

S-a dovedit stiintific ca acest ingredient activ natural va poate ajuta in prevenirea si tratamentul afectiunilor cardiovasculare, sprijinindu-va si in lupta impotriva oboselii!

Stiai atatea lucruri despre vitamina B3?

 

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Lasă un comentariu