Plombele dentare cu amalgam pot fi un pericol pentru sanatatea ta

Publicat de Cristina Carmen Dascălu pe

Plombele dentare cu amalgam pot fi un real pericol pentru starea ta de sanatate.

Daca am face un sondaj, cu referire la problemele de sanatate pe care le pot aduce plombele dentare cu amalgam, cu siguranta scorul ar fi 1 la 1, atat in lumea medicala, cat si in randul pacientilor.

Nici nu ar fi de mirare … acest tip de lucrari dentare au o vechime de circa 150 de ani si inca se mai efectueaza si in unele cabinete stomatologice din tara noastra.

Afla in cel mod iti pot deteriora sanatatea si starea de bine acest tip de plombe dentare, dar si ce solutii sunt disponibile la momentul actual.

[ct_button url=”” color=”#FFFFFF” background=”#3366ff” size=”normal” position=”left”]Spuneti parerea![/ct_button]Inainte de a te invita sa iti exprimi parerea, vreau sa iti prezint cateva informatii legate de pericolele ascunse in plombele dentare cu amalgam.

Si, bineinteles, cateva modalitati de diminuare si chiar eliminare a acestor riscuri potentiale.

Atunci cand plombele dentare nu pot fi inlocuite este posibil sa fie necesara refacerea dintilor pierduti.

Medicul stomatolog iti poate recomanda un plan de tratament personalizat care sa includa diverse tipuri de lucrari dentare, cum ar fi:

Mai jos gasesti o scurta descriere explicativa a acestora.

Cum arata plombele dentare cu amalgam?

Plombele dentare cu amalgam cu mercur au culoare argintie, sunt foarte rezistente si au un cost scazut, acestea fiind probabil principalele motive pentru care inca sunt preferate.

Cand dentistii se refera la plombe dentare cu amalgam sau plombe cu „argint”, se refera, de obicei, la umpluturi care au culoarea argintului, dar de fapt, contin 50% mercur, 25% argint si 25% alte metale.

Amalgamul dentar este un amestec din care se fac plombe dentare, alcatuit din 5 metale : mercur, cupru, staniu, argint și zinc. Dintre acestea MERCURUL este in proportie de cca 5o%!

Exista o multime de documente stiintifice si cercetari care dovedesc ca toate aceste elemente afecteaza organele principale ale corpului nostru.

Mai exact: rinichii, ficatul, inima, sistemul nervos central si sistemul imunitar, de fapt organismul nostru in intregime.

Pericolul ascuns in plombele dentare cu amalgam

Mercurul este unul dintre cele mai toxice metale, mai toxic chiar decat plumbul.

Dr. Jerry Lee Hoover, autorul cartii  Medicina Naturii,  explica motivul: pe o scala a toxicitatii de la 0 la 1900, 0 insemnand netoxic iar 1900 cel mai toxic  (plutoniul), mercurul se situeaza la 1600!

Conform OMS – Organizatia Mondiale a Sanatatii – amalgamul din plombele dentare este cea mai importanta sursa de expunere la intoxicatia cu mercur. 

[ct_message type=”info” ]Ca raspuns la preocuparea fata de pericolele reprezentate pentru sanatate, guvernul suedez a interzis folosirea amalgamului dentar cu mercur.[/ct_message]

Mercurul mai este prezent intr-o mare varietate de produse, inclusiv produse cosmetice, plastifianti, baterii, instrumente industriale, cerneluri folosite la tiparituri si tatuaje, latex, unele medicamente, unele vopseluri, plastic, lacuri, solventi si conservanti pentru lemn.

Manifestari ale intoxicatiei cu mercur

Mercurul este o otrava care se acumuleaza. Nu exista o bariera care sa opreasca mercurul sa patrunda in celulele creierului. 

Mercurul se fixeaza in centrii durerii din creier si in sistemul nervos. Prezenta lui in organism si in celulele noastre are mai multe efecte nedorite:

  • impiedica patrunderea nutrientilor in celule
  • nu permite eliminarea deseurilor din celule
  • se poate combina cu celulele imune, derutand si intervenind in raspunsul imunitar normal

Mercurul poate fi factorul din spatele a mai multor boli autoimune, probleme permanente de rinichi, cardiace si respiratorii.

Cantitati semnificative de mercur in organism pot fi responsabile de producerea unor afectiuni precum:

  • artrita, dureri in articulatii, depresie, dermatita, ameteli, oboseala, insomnie, dureri de cap, pierdere de memorie, boli ale gingiilor, greata, voma, pierderea parului, diaree, slabiciune musculara si salivatie excesiva.

Semnele care indica prezenta unui nivel toxic de mercur in organism sunt:

  • schimbari comportamentale, depresie psihica, confuzie si iritabilitate, reactii alergice si astm, gust metalic in gura, pierderea dintilor.

Alternative moderne pentru plombele dentare cu amalgam

Multe persoane au suferit ani de zile de diferite probleme de sanatate – candidoze, convulsii musculare, oboseala cronica si infectii repetate – de care au scapat dupa ce au scos plombele dentare cu amalgam.

Plombele dentare cu mercur sunt periculoase atat pentru persoanele care beneficiaza de acestea, cat si pentru personalul care manevreaza mercurul si celelalte metale.

Iata ce precizeaza dr. Jerry Lee Hoover in cartea sa – Medicina Naturii.

Un studiu al Universitatii Temple, Philadelphia, a aratat ca dentistii … care lucreaza cu plombe pe baza de mercur pe tot parcursul zilei … prezinta dovezi coplesitoare ale intoxicarii cu mercur sub forma de concentratii foarte mari in glanda hipofiza. Studiul a aratat, de asemenea, ca ei prezinta de doua ori mai multe tumori la creier fata de populatia obisnuita.

Din fericire, exista solutii actuale, moderne, non-toxice. 

Daca ai plombe dentare cu amalgam pe baza de argint si mercur, este bine sa le inlocuiesti cat mai repede. Acum exista disponibile materiale care nu contin metale si sunt biocompatibile cu organismul uman, cum ar fi: materialele compozite, ceramica, ionomerii de sticla, zirconiu.

Daca plombele dentare nu pot fi refacute, atunci solutia cea mai buna pentru refacerea dintilor pierduti consta in mai multe lucrari de restaurari dentare.

Aceste lucrari variaza de la punti si coroane dentare pana la proteze dentare, in cazul persoanelor cu o dantura lipsa total sau partial.

O scurta descriere a principalelor lucrari dentare

[ct_button color=”#FFFFFF” background=”#3366ff” size=”normal” position=”left”]Puntea dentara[/ct_button] este o lucrare de restaurare dentara care are scopul de a inlocui unul sau mai multor dinti lipsa. Lucrarea presupune incapsularea (imbracarea) dintilor adiacenti elementului dentar care lipseste.

Poate fi totala, realizata pentru intreaga arcada, sau partiala, inlocuind astfel unul sau mai multi dinti. In cazurile exceptionale, cand medicii ortodonti nu reusesc sa gaseasca un dinte valid care sa sustina lucrarea, se recomanda efectuarea unui implant dentar.

[ct_button color=”#FFFFFF” background=”#3366ff” size=”normal” position=”left”]Implantul dentar[/ct_button]  este o tehnica de interventie ce permite inlocuirea dintilor pierduti cu radacini metalice, de forma unui surub, de obicei din titan sau zirconiu.

Un implant dentar poate fi folosit atat pentru inlocuirea unui dinte, cat si pe post de sustinere in cazul restaurarilor dentare de tipul puntilor dentare sau pentru ancorarea protezelor dentare.

[ct_button color=”#FFFFFF” background=”#3366ff” size=”normal” position=”left”]Coroana dentara[/ct_button] se foloseste atunci cand un dinte este atat de deteriorat incat plombarea acestuia nu-i mai recupereaza functiile. Acopera partea vizibila a dintelui, putand fi confectionata din portelan, aur sau alte materiale mixte.

[ct_button color=”#FFFFFF” background=”#3366ff” size=”normal” position=”left”]Proteza dentara[/ct_button] este o structura fixa sau mobila, totala sau partiala, care se utilizeaza in scopul inlocuirii danturii naturale, pierduta sau compromisa definitiv din diverse cauze.

Programeaza-te ACUM pentru o vizita la o clinica de stomatologie si, in colaborare cu medicul stomatolog specialist, stabileste un plan pentru refacerea danturii deteriorate sau pierdute.

Merita sa ai un zambet sanatos si natural!

[ct_separator title=”Spuneti parerea!” icon=”smile-o” style=”normal” color=”#0000ff” top=”” ][/ct_separator]

Articolul de azi ti-a adus mai multe informatii despre plombele dentare cu amalgam. 

Sper ca acest articol sa iti fie de ajutor.  Totodata, ne-ar placea sa ne spui si parerea ta.  🙂

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere


Cristina Carmen Dascălu

Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligențe și sănătoase pentru viață lor și a celor pe care îi iubesc. Eu și un grup de specialiști ne-am ales misiunea de a vă ajută să vă simțiți mai sănătosi și să trăiți mai mult și mai bine, fără o dietă restrictivă sau schimbări dramatice în stilul de viață. Bun venit în comunitatea Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere!

2 comentarii

Madalina · noiembrie 14, 2017 la 11:55 am

Foarte interesant articolul, niste lucruri care nu le stiam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright© 2014 - 2018 Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere | Acest site este deținut, administrat și menținut de Success Networking SRL-D, distribuitor independent al produselor CaliVita© Internațional. Distribuitorul independent menționat mai înainte este singurul responsabil de conținutul acestui site, iar Rețeaua CaliVita© International și entitățile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Informațiile din articolele și comunicările noastre NU sunt destinate înlocuirii unei relații personale cu un medic specialist calificat și nu sunt destinate consultării medicale. | Termeni de utilizare a site-lui | Info Contact