Tumori si bolile tumorale: prevenire si reducere risc de aparitie

Articolul face parte din Colectia Boli Tumorale [7 articole]

Daca in articolul precedent am discutat, foarte pe scurt, ce sunt tumorile, cate tipuri sunt, de ce apar, precum si ce factori pot influenta aparitia acestora, acest articol si urmatoarele doua sunt dedicate:

  • preventiei si modalitatilor de reducere a riscului de aparitiei de tumori si boli tumorale,
  • precum si terapiilor alternative si complementare in caz de boala tumorala.

Prevenirea si reducerea riscului de aparitie a tumorilor

Cunoasterea semnelor preliminare si a factorilor care cresc riscul de dezvoltare a diferitelor forme de tumori benigne si maligne (cancer) iti poate salva viata.

Prevenire risc tumori si boli tumorale + Cauza cancer
Ce cauzeaza cancerul?

Factorii de risc care pot contribui la dezvoltarea si proliferarea tumorilor pot fi impartiti in trei categorii: interni, externi si apartinand stilului de viata.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate
  • Factorii externi pot fi: un loc nesanatos de munca, expunerea la poluantii din aer si din apa, chimicale, pesticide si erbicide.
  • Factorii interni includ atat factorii genetici (ereditatea), cat si infectiile.
  • Factorii apartinand stilului de viata sunt cei pe care ii putem controla cel mai bine. Printre acestia enumeram: dieta saraca in nutrienti, obezitatea, fumatul si bautura.

Dieta saraca in nutrienti si fumatul cresc riscul de cancer deoarece acestia dezechilibreaza sistemul imunitar.

– Un alt factor care slabeste sistemul imunitar este stresul.

– Un sistem imunitar slabit va afecta capacitatea organismului de a distruge celulele precanceroase inainte ca acestea sa se transforme in celule canceroase.

Alegerea unui stil de viata sanatos la orice varsta reprezinta un pas urias pentru prevenirea cancerului. Poti reduce riscul aparitiei de tumori actionand asupra celor doua cauze principale: sistemul imunitar slabit si fumat.

Prevenire risc tumori si boli tumorale
Prevenirea cancerului prin eliminarea sau reducerea principalilor factori de risc.

In acest sens, actioneaza zilnic, pas cu pas, si creeaza-ti obiceiuri care consta in:

– o alimentatie sanatoasa, mai multe legume si fructe, mai putina hrana procesata

– consumul de suplimente nutritive care sa stimuleze si sa ajute sistemul imunitar

– exercitii fizice in mod regulat

– limitarea consumului de alcool

– renuntarea la fumat si mestecat tutun

– mentinerea unei greutati corporale sanatoase

– minimizarea expunerii la radiatii si substante chimice toxice

– reducerea timpului de expunere la soare, mai ales daca te arzi cu usurinta

– si nu in ultimul rand, atutudine si gandire pozitiva

Cu ajutorul anumitor suplimente alimentare naturiste, poti stimula capacitatea proprie de aparare a organismului, si in acest mod poti reduce riscul aparitiei de tumori si chiar sa invingi boala, daca ea s-a instalat deja. Recomandarile de mai jos au rolul de a creste activitatea sistemului imunitar si de a face ca tumorile sa dispara sau sa descreasca, indiferent ca acestea sunt maligne sau benigne.

Ne vom referi in principal la:

  • nutrienti cei mai importanti pentru stimularea sistemului imunitar, cum sunt: cartilajul de rechin, melatonina, coenzima q 10, lecitina, L-arginina, ulei de primula, ulei de somon, zinc, extracte din plante cum sunt gheara matei (Cat’s Claw), astragalus, echinacea, pau d’arco.
  • culevit – un preparat complex de substante nutritive antitumorale, cu rol de aparare impotriva tumorilor
  • superfructele mangostana, acai berry si noni (morinda citrifolia).

Cel mai de evitat factor de risc in cancer este fumatul.

Prevenire risc tumori: stop fumat

Fumul de tigara contine mai mult de 4000 de substante chimice, inclusiv 43 despre care se stie ca sunt cancerigene. Mai contine gaze otravitoare, cum ar fi oxidul de azot si monoxidul de carbon. Efectele cancerigene ale fumatului sunt accentuate de consumul de alcool. Femeile fumatoare sunt mai predispuse la cancer pulmonar decat barbatii fumatori. Fumatul pasiv regulat poate creste cu 30% riscul nefumatorilor de a face cancer.

Asa cum fiecare dintre noi este diferit si corpul nostru are o alcatuire unica, astfel ca ceea ce face bine unei persoane, alteia s-ar putea sa-i creeze efecte adverese.

Tratamentele si remediile alternative de vindecare, pentru unii pot avea succes, iar pentru altii nu.

De aceea, alimentatia, stilul de viata si prevenirea sunt factorii cheie principali pentru o sanatate optima. Mentinerea unei stari de sanatate si evitarea factorilor de risc externi ne ajuta sa ne ferim de orice fel de boli, inclusiv bolile tumorale si cancerul. Daca totusi suferiti de vreo boala, este imperativ sa va mentineti in forma.

Nu plecati la lupta neinarmat pentru ca veti avea mai putine sanse de castig !

Aliatii dvs. in caz de boala sunt o dieta si o nutritie foarte sanatoasa!

Cell XC CaliVita ( #Culevit) Cell XC poate ajuta la prevenirea şi tratarea multiplicării anormale a celulelor, fiind un adjuvant în diverse terapii, sprijinind astfel întărirea organismului şi îmbunătăţind calitatea vieţii.
Cell XC poate ajuta la prevenirea şi tratarea multiplicării anormale a celulelor, fiind un adjuvant în diverse terapii, sprijinind astfel întărirea organismului şi îmbunătăţind calitatea vieţii.

Daca ai fost diagnosticat cu cancer sau o boala tumorala, nu ar trebui sa urmezi o strategie nutritionala de durata din initiativa proprie. Cancerul este o boala complexa ce necesita un tratament medical profesionist. Recomandarile de pe acest site au numai rol educativ si informativ si nu trebuie considerate sfaturi medicale.

Lasă un comentariu