Tumori si bolile tumorale: prevenire si reducere risc de aparitie [2]

Publicat de Cristina Carmen Dascălu pe

Daca in articolul precedent am discutat, foarte pe scurt, ce sunt tumorile, cate tipuri sunt, de ce apar, precum si ce factori pot influenta aparitia acestora, acest articol si urmatoarele doua sunt dedicate:

  • preventiei si modalitatilor de reducere a riscului de aparitiei de tumori si boli tumorale,
  • precum si terapiilor alternative si complementare in caz de boala tumorala.

Prevenirea si reducerea riscului de aparitie a tumorilor

Cunoasterea semnelor preliminare si a factorilor care cresc riscul de dezvoltare a diferitelor forme de tumori benigne si maligne (cancer) va poate salva viata.

- Tumori si bolile tumorale: prevenire si reducere risc de aparitie [2]

Ce cauzeaza cancerul?

Factorii de risc care pot contribui la dezvoltarea si proliferarea tumorilor pot fi impartiti in trei categorii: interni, externi si apartinand stilului de viata.

  • Factorii externi pot fi: un loc nesanatos de munca, expunerea la poluantii din aer si din apa, chimicale, pesticide si erbicide.
  • Factorii interni includ atat factorii genetici (ereditatea), cat si infectiile.
  • Factorii apartinand stilului de viata sunt cei pe care ii putem controla cel mai bine. Printre acestia enumeram: dieta saraca in nutrienti, obezitatea, fumatul si bautura.

Dieta saraca in nutrienti si fumatul cresc riscul de cancer deoarece acestia dezechilibreaza sistemul imunitar.

– Un alt factor care slabeste sistemul imunitar este stresul.

– Un sistem imunitar slabit va afecta capacitatea organismului de a distruge celulele precanceroase inainte ca acestea sa se transforme in celule canceroase.

Alegerea unui stil de viata sanatos la orice varsta reprezinta un pas urias pentru prevenirea cancerului. Poti reduce riscul aparitiei de tumori actionand asupra celor doua cauze principale: sistemul imunitar slabit si fumat.

- Tumori si bolile tumorale: prevenire si reducere risc de aparitie [2]

Prevenirea cancerului prin eliminarea sau reducerea principalilor factori de risc.

In acest sens, actioneaza zilnic, pas cu pas, si creeaza-ti obiceiuri care consta in:

– o alimentatie sanatoasa, mai multe legume si fructe, mai putina hrana procesata

– consumul de suplimente nutritive care sa stimuleze si sa ajute sistemul imunitar

– exercitii fizice in mod regulat

– limitarea consumului de alcool

– renuntarea la fumat si mestecat tutun

– mentinerea unei greutati corporale sanatoase

– minimizarea expunerii la radiatii si substante chimice toxice

– reducerea timpului de expunere la soare, mai ales daca te arzi cu usurinta

– si nu in ultimul rand, atutudine si gandire pozitiva

Cu ajutorul anumitor suplimente alimentare naturiste, poti stimula capacitatea proprie de aparare a organismului, si in acest mod poti reduce riscul aparitiei de tumori si chiar sa invingi boala, daca ea s-a instalat deja. Recomandarile de mai jos au rolul de a creste activitatea sistemului imunitar si de a face ca tumorile sa dispara sau sa descreasca, indiferent ca acestea sunt maligne sau benigne.

Ne vom referi in principal la:

  • nutrienti cei mai importanti pentru stimularea sistemului imunitar, cum sunt: cartilajul de rechin, melatonina, coenzima q 10, lecitina, L-arginina, ulei de primula, ulei de somon, zinc, extracte din plante cum sunt gheara matei (Cat’s Claw), astragalus, echinacea, pau d’arco.
  • culevit – un preparat complex de substante nutritive antitumorale, cu rol de aparare impotriva tumorilor
  • superfructele mangostana, acai berry si noni (morinda citrifolia).

Cel mai de evitat factor de risc in cancer este fumatul.

femeia tigara tumori cancer natura sanatate - Tumori si bolile tumorale: prevenire si reducere risc de aparitie [2]

Fumul de tigara contine mai mult de 4000 de substante chimice, inclusiv 43 despre care se stie ca sunt cancerigene. Mai contine gaze otravitoare, cum ar fi oxidul de azot si monoxidul de carbon. Efectele cancerigene ale fumatului sunt accentuate de consumul de alcool.

Femeile fumatoare sunt mai predispuse la cancer pulmonar decat barbatii fumatori. Fumatul pasiv regulat poate creste cu 30% riscul nefumatorilor de a face cancer.

Asa cum fiecare dintre noi este diferit si corpul nostru are o alcatuire unica, astfel ca ceea ce face bine unei persoane, alteia s-ar putea sa-i creeze efecte adverese.

Tratamentele si remediile alternative de vindecare, pentru unii pot avea succes, iar pentru altii nu.

De aceea, alimentatia, stilul de viata si prevenirea sunt factorii cheie principali pentru o sanatate optima. Mentinerea unei stari de sanatate si evitarea factorilor de risc externi ne ajuta sa ne ferim de orice fel de boli, inclusiv bolile tumorale si cancerul. Daca totusi suferiti de vreo boala, este imperativ sa va mentineti in forma.

Nu plecati la lupta neinarmat pentru ca veti avea mai putine sanse de castig !

Aliatii dvs. in caz de boala sunt o dieta si o nutritie foarte sanatoasa!

Daca ai fost diagnosticat cu cancer sau o boala tumorala, nu ar trebui sa urmezi o strategie nutritionala de durata din initiativa proprie. Cancerul este o boala complexa ce necesita un tratament medical profesionist. Recomandarile de pe acest site au numai rol educativ si informativ si nu trebuie considerate sfaturi medicale.

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere


Cristina Carmen Dascălu

Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligențe și sănătoase pentru viață lor și a celor pe care îi iubesc. Eu și un grup de specialiști ne-am ales misiunea de a vă ajută să vă simțiți mai sănătosi și să trăiți mai mult și mai bine, fără o dietă restrictivă sau schimbări dramatice în stilul de viață. Bun venit în comunitatea Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright© 2014 - 2018 Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere | Acest site este deținut, administrat și menținut de Success Networking SRL-D, distribuitor independent al produselor CaliVita© Internațional. Distribuitorul independent menționat mai înainte este singurul responsabil de conținutul acestui site, iar Rețeaua CaliVita© International și entitățile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Informațiile din articolele și comunicările noastre NU sunt destinate înlocuirii unei relații personale cu un medic specialist calificat și nu sunt destinate consultării medicale. | Termeni de utilizare a site-lui | Info Contact