Cum ne afecteaza sanatatea conexiunile si radiatiile WiFi?

Publicat de Cristina Carmen Dascălu pe

Radiatiile wifi, acest dusman invizibil, ne afecteaza starea noastra de sanatate intr-un mod atat pe care nici macar nu-l banuiesti.

Peste 90% din populatie continua sa utilizeze dispozitive WiFi si wireless fara sa se gandeasca sau sa fie ingrijorata de problemele de sanatate pe care le pot aduce utilizarea acestor tehnologii.

Astfel, o  boala noua, neexplorata pana in prezent, ar putea deveni ciuma secolului XXI. Este vorba despre electro-hipersensibilitatea.

Electro-hipersensibilitatea – alergia la retelele WiFi

- Cum ne afecteaza sanatatea conexiunile si radiatiile WiFi?

Dr. Magda Havas

Un studiu, efectuat timp de 20 de ani de catre dr. Magda Havas, de la Trent University Peterborough si care urmareste efectele negative ale undelor electromagnetice asupra organismului uman, concluzioneaza ca radiatiile telefonului mobil obisnuit distrug celulele rosii din sange.

Lumea a ajuns la un anumit punct critic, spune  dr. Magda Havas, adaugand ca orasele sunt intr-atat de invaluite de asa-numitul ‘smog electric’, incat in anii urmatori ar trebui sa ne asteptam la o adevarata explozie a alergiei la microunde, retelele WiFi si celulare.

Simptomele includ dureri de cap, insomnie, probleme de memorie, de concentrare, tulburari de dispozitie, cum ar fi depresia, anxietatea, precum si dureri in diferite parti ale corpului.” ~ dr. Magda Havas

Dr. Magda Havas a urmarit in cadrul cercetatorilor sale locurile in care retelele WiFi-ul erau folosite in mod masiv, de exemplu, cum sunt scolile.

Alte cercetarii au aratat ca expunerea la radiatiile WiFi poate cauza sau influenta urmatoarele afectiuni:

  • tulburari de ritm cardiac
  • dezvoltarea tumorilor si a bolilor canceroase
  • daune permanente  asupra ADN-ului
  • slabirea  sistemul imunitar
  • afecteaza sperma barbatilor si poate cauza infertilitate masculina

Exista chiar si dovezi limitate de autism.

Agentia internationala pentru cercetare in domeniul cancerului, pe baza studiilor „Interfon” realizate in 13 tari ale Uniunii Europene, a ajuns la concluzia ca aceste campuri electromagnetice ale telefoanelor mobile cresc de doua ori riscul dezvoltarii unor tumori ale sistemului nervos central’ (gliom), declara Nina Rubtova, cercetator principal la Institutul de Medicina a Muncii din Moscova, de pe langa Academia de Stiinte a Rusiei.

Gliomul este cea mai frecventa tumoare cerebrala, astfel se pare ca nu este o simpla poveste de groaza nefondata atunci cand auzim indemnul: ‘Nu vorbi prea mult la telefonul mobil, caci risti sa faci cancer!’

Radiatiile WiFI si influenta lor asupra sanatatii femeilor si copiilor

Profesorul John Goldsmith, consilier al Organizatiei Mondiale a Sanatatii in Epidemiologie si Stiinte ale Comunicarii, a demonstrat ca expunerea la radiatii de microunde WiFi a devenit prima cauza de avorturi spontane:

in 47,7% dintre cazurile de expunere la aceste radiatii, au avut loc avorturi spontane in prima saptamana de sarcina.

Iar nivelul de radiatie care afecteaza femeile luate in examinare pleaca de la 5 microwatt pe centimetru patrat.

Nivelul de absorbtie in cazul copiilor poate fi de zece ori mai mare decat in cazul adultilor, pentru ca tesutul cerebral si maduva oaselor unui copil au proprietati de conductibilitate electrica diferite de cele ale adultilor din cauza continutului ridicat de apa.

Expunerea permanenta la microunde de joasa frecventa  poate induce “stres” cronic oxidativ si nitrosativ si poate dauna mitocondriilor celulare (mitocondriopatia).

Acest “stres” poate cauza daune ireversibile asupra ADN-ul mitocondrial (acesta e de 10 ori mai sensibil la stres oxidativ si nitrosativ decat ADN-ul nuclear).

ADN-ul mitocondrial nu este reparabil din cauza continutului scazut de proteine histonice, deci eventuale daune (genetice sau de alt tip) se pot transmite la toate generatiile succesive prin linia materna.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a evidentiat aceste riscuri intr-un document de 350 de pagini cunoscute ca si “International Symposium Research Agreement No. 05-609-04″ (“Efecte biologice si daune asupra sanatatii provocate de radiatii de microunde – Efecte biologice, sanatatea si mortalitatea in exces de radiatii artificiale de microunde date de frecvente radio”).

Un alt articol scris de Barrie Trower, publicat de editia italiana a revistei Nexus, evidentiaza riscurile principale pentru copiii expusi la utilizarea celularelor sau a tehnologiei WiFi.

Iradiatia de microunde la joasa frecventa influenteaza procesele biologice si dauneaza cresterii fatului. In plus, aceleasi procese biologice sunt implicate in:

– Bariera hematoencefalica: se formeaza in 18 luni si protejeaza creierul de toxine. Se stie ca se altereaza.

– Teaca de mielina: este nevoie de 22 de ani pentru a se forma toate cele 122 de straturi din care e compusa. Este responsabila de toate procesele cerebrale, organice si musculare.

– Creierul: este nevoie de 20 de ani pentru ca acesta sa se dezvolte si va asigur ca celularele nu il ajuta in acest sens.

– Sistemul imunitar: este nevoie de 18 ani ca acesta sa se dezvolte. Maduva oaselor si densitatea lor sunt influentate in mod important de microunde de joasa frecventa la fel ca si globulele albe ale sistemului imunitar

– Oasele: este nevoie de 28 de ani pentru o dezvoltare completa.

Asa cum am mentionat, continutul de apa in cazul copiilor face ca pe de-o parte oasele moi, pe de alta maduva, sa fie mult mai usor afectate de radiatiile de microunde.

Maduva oaselor produce celulele sangelui. In mod clar, cei care decid pentru noi subevalueaza o pandemie de boli infantile pana acum necunoscute tuturor celor 40.000 de generatii de civilizatie, care poate implica mai mult de jumatate dintre mamele/copiii iradiati in lume.

- Cum ne afecteaza sanatatea conexiunile si radiatiile WiFi?

In legatura cu acest subiect si cu previziunile multor oameni de stiinta, daca va continua in acest ritm difuzarea necontrolata a sistemelor WiFi, pana in anul 2020, cancerul si mutatiile genetice vor fi raspandite in toata lumea la nivel pandemic. 

Multe tari adopta deja solutii, lansand legi care limiteaza pentru copii folosirea celularelor si eliminand din clase dispozitivele wireless.

Comitetul National Rus pentru Protectia de Radiatiile Non-Ionizante, intr-un document propriu de cercetare intitulat “Efectele asupra sanatatii copiilor si adolescentilor” a evidentiat la copiii expusi la acest tip de radiatii urmatoarele:

1. cresterea cu 85% a bolilor Sistemului Nervos Central

2. cresterea cu 36% a epilepsiei

3. cresterea cu 11% a retardului mintal

4. cresterea cu 82% a bolilor sistemului imunitar si riscuri pentru fat

Care este situatia reala?

Aproape in fiecare casa pot fi detectate pana la zece retele WiFi.

Ele exista aproape in fiecare cafenea si chiar in strada. Numai in Suedia mai mult de 200.000 de oameni sustin ca sufera de alergie la dispozitivele fara fir si acesta este doar inceputul, avertizeaza expertii.

Radiatiile WiFi generate de  telefonul mobil nu sunt diferite fata de cele generate de conexiunile Internet WiFi, doar pentru ca au mai multa putere.

De fapt, radiatiile WiFi pot fi mai daunatoare din cauza puterii sale mai mici!

Campurile de mica putere pot penetra organismul si provoca daune.

Toate undele electromagnetice sunt cumulative. Daca nivelul acestora este sub pragul organismului de a produce activarea proteinelor si a sistemelor necesare pentru a apara organismul si a repara tesuturile, prejudiciul se acumuleaza foarte incet și este nedetectabil, ca un cancer.

Ganditi-va la o zi de plaja pe o vreme noroasa: puteti sa va “ardeti” pielea chiar zi intr-o zi fara soare si cu multi nori.

Actionand proactiv, stilul de viata modern ne va influenta mult mai putin sanatatea si, implicit, calitatea vietii.

Chiar daca traim intr-o era a conexiunilor WiFi si a gadgeturilor care emit campuri electromagnetice, nu trebuie sa devenim victima unui pericol invizibil.

Surse de informare si recomandari:

  • http://financiarul.ro/ si http://www.agerpres.ro/
  • Barrie Trower WiFi Report – Humanity At The Brink –  www.geoengineeringwatch.org

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere


Cristina Carmen Dascălu

Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligențe și sănătoase pentru viață lor și a celor pe care îi iubesc. Eu și un grup de specialiști ne-am ales misiunea de a vă ajută să vă simțiți mai sănătosi și să trăiți mai mult și mai bine, fără o dietă restrictivă sau schimbări dramatice în stilul de viață. Bun venit în comunitatea Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere!

2 comentarii

Cristina Carmen · mai 26, 2014 la 10:04 am

Multumesc pentru completare.Tu folosesti asa ceva?

Kaitar Adalbert · mai 26, 2014 la 9:55 am

Cum va protejati conexiunilor WiFi şi a gadgeturilor care emit campuri electromagnetice? Ce solutii aveti? CELL PHONE SAFEGUARD HOLOGRAPHIC TECHNOLOGY de la CieAura http://adalbertk.cieaura.com/safe_guard.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright© 2014 - 2018 Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere | Acest site este deținut, administrat și menținut de Success Networking SRL-D, distribuitor independent al produselor CaliVita© Internațional. Distribuitorul independent menționat mai înainte este singurul responsabil de conținutul acestui site, iar Rețeaua CaliVita© International și entitățile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Informațiile din articolele și comunicările noastre NU sunt destinate înlocuirii unei relații personale cu un medic specialist calificat și nu sunt destinate consultării medicale. | Termeni de utilizare a site-lui | Info Contact