Stii de ce se i se mai spune Raza solara lichida?

Verdele este culoarea dominanta a vegetatiei pe parcursul celei mai mari parti a cresterii si a anotimpurilor.

Culoarea verde, caracteristica plantelor, se datoreaza pigmentului numit clorofila, care se gaseste din abundenta in frunzele acestora.

Deoarece absoarbe energia soarelui, clorofila lichida a mai fost denumita si „raza solara lichida”.

[ct_message type=”ok”]Natura foloseste clorofila ca un curatitor al corpului, pentru reconstruire si neutralizare toxine.” ~ dr. Bircher-Benner[/ct_mess

Numita si raza solara lichida

Clorofila (in limba greaca  χλωρός, chloros  – inseamna verde) si φύλλον, phyllonfrunza) este un pigment de culoare verde, esential in procesul de fotosinteza, prin intermediul acesteia avand loc transformarea energiei luminoase in energie.

I se mai spune Raza solara lichida * Clorofila lichida CaliVitaIn anul 1915, dr. Richard Willstatter a primit premiul Nobel pentru descoperirea structurii chimice a clorofilei, iar cincisprezece ani mai tarziu, in 1930, dr. Hans Fisher a primit premiul Nobel pentru descoperirea structurii chimice a hemoglobinei, fiind surprins sa descopere ca aceasta avea o structura aproape identica cu cea a clorofilei.

[ct_message type=”info” ]Asa cum hemoglobina este pigmentul care confera culoarea rosie hematiilor din sange, clorofila este pigmentul care da plantelor culoarea verde.[/ct_message]

Principala diferenta dintre hemoglobina si clorofila rezida in prezenta ionului metalic central: in cazul hemoglobinei, ionul central este fierul, iar in cazul clorofilei, ionul central este magneziul.

Initial, s-a presupus ca pigmentul clorofila este format dintr-un singur compus, dar, in anul 1964, Stokes a demonstrat, cu ajutorul spectroscopiei, ca este un amestec de doi compusi:

  • clorofila a liposolubila si clorofila b.

Astazi se cunoaste faptul ca exista cateva tipuri de clorofila, cea mai importanta fiind clorofila a.

  • – Toate plantele, algele si cianobacteriile in care are loc fotosinteza contin clorofila a.
  • – Un al doilea tip de clorofila este clorofila b, care apare numai in algele verzi si in plante. Cele doua tipuri de clorofila difera foarte putin.

Clorofila, asa cum s-a mai mentionat, este implicata in fotosinteza, proces biologic prin care plantele, algele, protozoarele si unele bacterii convertesc energia luminii solare in energie chimica.

Fotosinteza este, de asemenea, responsabila pentru producerea oxigenului care alcatuieste o mare parte din atmosfera Pamantului.

Clorofila a si b - wikipedia - raza solara lichida
Absorbtia maxima a clorofilelor functie de spectrul luminii albe – wikipedia
  • [ct_dropcap color=”” style=”normal” ]1[/ct_dropcap]Alcalinizare si detoxifiere cu clorofila lichida

Clorofilinele joaca un rol important in detoxifierea interna a organismului, avand astfel o importanta deosebita in mentinerea functiilor vitale si a sanatatii.

Detoxificarea interna reprezinta totalitatea proceselor care neutralizeaza, transforma si elimina substantele daunatoare din organism prin unul sau mai multe din sistemele urmatoare: respirator, gastrointestinal, reno-urinar, tegumentar. 

  • [ct_dropcap color=”” style=”normal” ]2[/ct_dropcap]Clorofila lichida * agent de vindecare a ranilor

Clorofilina de sodiu si cupru este un agent de vindecare a ranilor a carei eficienta a fost verificata de-a lungul timpului.

Se pare ca clorofilinele initiaza si stimuleaza proliferarea normala a celulelor, ceea ce are ca rezultat accelerarea procesului de vindecare a ranii.

In plus, proprietatile bacteriostatice sunt responsabile si de controlul mirosului.

La sfarsitul anilor 1940 si in 1950, o serie de studii, efectuate in mare parte necontrolat, pe pacienti cu rani cu vindecare lenta, precum ulcere vasculare si ulcere ischemice de presiune (de decubit), au raportat ca aplicarea clorofilei de uz extern favorizeaza vindecarea mai eficienta decat alte tratamente obisnuite.

La sfarsitul anilor 1950, clorofilinele au fost adaugate in unguentele cu continut de papaina si uree utilizate in tratarea ranilor, cu scopul de a reduce inflamatia locala, de a favoriza vindecarea si de a controla mirosul.

Cercetari efectuate la inceputul secolului al XIX-lea au indicat faptul ca solutiile de clorofiline incetinesc dezvoltarea anumitor bacterii anaerobe in tuburile de testare si accelereaza vindecarea ranilor produse experimental la animale, ceea ce a condus la introducerea utilizarii solutiilor si alifiilor de uz extern cu clorofila in tratamentul ranilor deschise, persistente la oameni.

  • [ct_dropcap color=”” style=”normal” ]3[/ct_dropcap]Clorofila lichida in terapia cu citostatice si radioterapie

Clorofila si clorofilinele (saruri de sodiu si/sau de cupru ale clorofilei) au capacitatea de a forma complecsi moleculari stabili cu anumite substante chimice cunoscute sau suspectate de a fi cancerigene, inclusiv cu hidrocarburile policiclice aromatice gasite in fumul de tigara, unele amine heterociclice din carnea gatita si aflatoxina B1 (AFB1).

Legatura stabila dintre clorofila sau clorofiline si substantele cu potential cancerigen poate interfera cu capacitatea de absorbtie a acestora din tractul gastrointestinal, reducand astfel cantitatea care ajunge la tesuturile susceptibile.

Clorofilinele sunt unele dintre substantele cu cel mai pronuntat caracter antioxidant care au fost studiate vreodata.

S-a demonstrat ca ele pot neutraliza in vitro cativa oxidanti fizici relevanti; date limitate din studiile efectuate pe animale sugereaza faptul ca suplimentarea dietei cu clorofila lichida poate scadea stresul oxidativ indus de chimicalele carcinogene si de radiatii.

  • – Alte utilizari ale clorofilei lichide includ: anemie, leucopenie indusa de chimioterapie sau radioterapie, tratarea si prevenirea cancerului, afectiuni cardio-vasculare (cardiopatie ischemica, angina pectorala, status post infarct miocardic), afectiuni circulatorii: curata si intinereste vasele de sange (HTA, varice, ateroscleroza, insuficienta circulatorie cerebrala), afectiuni digestive: ulcer gastro-duodenal, colopatii acute si cronice, parazitoze intestinale, indigestii, status postoperator (grabeste vindecarea), colostomie, fistule digestive, afectiuni respiratorii: angine, rino-sinuzite, traheo-bronsite.

Proprietatile curative ale clorofilei nu se limiteaza doar la cele prezentate in acest articol, asa ca te incurajez sa descoperi mai multe despre pretiosul lichid verde si, de ce nu, sa tii si tu o cura de detoxifiere si regenerare sanguina cu clorofila lichida.

  • Isi merita numele de raza solara lichida, asa este? :)

 

Parerea ta este importanta pentru cititorii blog-ului Natura pentru Sanatate.

Daca ai urmat o cura cu clorofila lichida, impartaseste cu noi din experienta ta, folosind casuta de comentarii de mai jos. Multumesc! :)

 

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

2 Comments

  • Pe ce perioada se poate consuma clorophila lichida. de cate ori pe an se poate repeta cura cu clorophila lichida. Multumesc.

    Reply
    • Clorofila lichida se poate consuma preventiv (pe perioade mai lungi), cate 1 lingurita in fiecare dimineata intr-un pahar cu apa, pe stomacul gol. In cadrul unei cure pentru tratament, aceasta poate dura 2-3 luni, cate 1 lingurita dimineata si seara (si pranz, functie de afectiune). De retinut, in urma administrarii orale de clorofila, urina si fecalele se pot colora in verde, iar limba in galben. Daca doriti mai multe informatii, va rog sa folositi formularul de contact de aici: https://naturapentrusanatate.com/info-contact/. Multumesc.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top