Tratamente naturiste pentru remedierea bolilor gingiei

Cele mai frecvente probleme ale gingiilor si ale gurii sunt gingivita si parodontopatia, infectii bacteriene care duc la inflamatie si, in cele din urma, distrug gingiile si alte tesuturi care inconjoara dintii.

Gingivita – in care gingiile sangereaza cu usurinta, iar pe marginile lor se acumuleaza placa dentara si tartrul – este cea mai intalnita afectiune gingivala. Oamenii pierd mai multi dinti din cauza afectiunilor gingivale si a gingivitei decat prin deteriorarea propriu-zisa a dintelui.

Gingivita este caracterizata prin gingii iritate, care pot fi rosii sau pot sangera usor atunci cand iti periezi dintii si este asociata cu tartrul dentar si placa dentara din jurul marginilor gingiilor.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Gingivita este o afectiune care trebuie tratata imediat pentru a preveni o eventuala piedere a dintilor. Daca gingivita nu este tratata, se pot dezvolta pungi de puroi la baza dintelui, urmate de acumularea de puroi si slabirea dintilor, care, in timp, pot cadea.

Parodontopatia este caracterizata prin prezenta cronica a placii, tartrului si a infectiei bacteriene la nivelul gingiei si a structurii osoase care sustine dintii si care, in timp, poate duce la pierderea dintilor.

[ct_definition title=”Stiai ca …” ]Parodontoza este cunoscuta si sub denumirea de “boala dintilor frumosi” deoarece dintii sunt aparent sanatosi, fara carii, dar sunt mobili si necesita extractia.[/ct_definition]

O buna igiena orala este esentiala in prevenirea acestor afectiuni dureroase, iar remediile traditionale, completate cu tratamente naturiste, pot constitui un tratament extrem de eficient odata ce a survenit infectia.

Cauzele bolilor gingiei includ:

  • Slaba igiena dentara
  • Fumatul
  • Boli grave (cancer, HIV, diabet)
  • Stresul emotional
  • Nutritie slaba
  • Excesul consumului de zahar, care favorizeaza candidoza

Vestea buna este ca toate aceste conditii pot fi abordate si imbunatatite printr-o dieta adecvata si prin schimbarea stilului de viata.

Alimente care ajuta la tratarea bolilor gingiei

Daca doresti sa remediezi problemele care afecteaza sanatatea gingiei, primul pas este sa incepi cu o dieta sanatoasa bogata in fibre, vitamine, minerale si grasimi sanatoase, care include:

  • Peste salbatic: somonul, macrou si sardinele contin, din belsug, acizii grasi omega-3 care ajuta la reducerea inflamatiei.
  • Suc de legume proaspat: ajuta la reducerea inflamatiei si ofera substante nutritive esentiale.
  • Guma de mestecat cu xilitol: xilitolul previne acumularea de bacterii.
  • Legume crude si mere: pot ajuta la curatarea dintilor in mod natural.
  • Consumul de vitamine solubile in grasimi si consumul de alimente bogate in vitamine solubile in grasimi, inclusiv lapte crud, nuca de cocos, ficat de vita.

Alimente care provoaca bolile gingiei

Acestea sunt alimentele de top care favorizeaza aparitia cariilor dentare si care afecteaza sanatatea gingiilor:

  • Zaharul: hraneste bacteriile, asa ca evita zaharul din dieta ta.
  • Sucul de fructe: sucul poate acoperi dintii cu zahar si bacterii.
  • Alimente procesate, fast-food: aceste alimente pot contine o multime de aditivi si zahar care promoveaza inmultirea bacteriilor.
  • Cereale: contin acid fitic care poate dezvolta gingivita.
  • Uleiuri hidrogenate, inclusiv ulei vegetal, ulei de canola, ulei de porumb si ulei de soia pot provoca inflamatia gingiilor si a corpului.

Top 5 tratamente naturiste pente remedierea bolilor gingiei

Incearca aceste tratamente si remedii naturiste care iti pot oferi rezultate rapide :

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]1.[/ct_dropcap] Flossing, de 1-2 ori zilnic
Ajuta la indepartarea alimentelor care se depoziteaza intre dinti, impiedicand cresterea bacteriilor. Curatarea zilnica a dintilor cu [eafl id=”56630″ name=”Ata dentara Dental Floss” text=”ata dentara”] reduce eficient si fara durere placa bacteriana din spatiile intradentare si de sub linia gingivala.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]2.[/ct_dropcap] Uleiuri esentiale din cuisoare si din arborele de ceai (5 ml, 2x zilnic)

Utilizarea acestor uleiuri esentiale pe gingiile sau pe dintii dvs. poate preveni gingivita datorita proprietatilor antibacteriene ale uleiului de cuisoare si melaleuca (arborele de ceai). Aplicati 2 picaturi din aceste uleiuri 2x pe zi, eventual diluat cu ulei de portocale cum ar fi uleiul de cocos.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]3.[/ct_dropcap] [eafl id=”56625″ name=”Super CoQ10″ text=”Coenzima Q10 (100 mg pe zi)”]

S-a constatat ca la persoanele suferinde de parodontoza, gingivita, infectii virale sau microbiene, cantitatea de CoQ10 este foarte scazuta, suplimentarea cu produse naturiste ce contin coenzima Q10 fiind necesara pentru mentinerea sanatatii gingiilor si a dintilor. 100 mg CoQ10 pe zi poate fi un ajutor de nadejde pentru cei care se confrunta cu probleme gingivale.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]4.[/ct_dropcap] Vitamina C (1000 mg, 2x zilnic)

Vitamina C ajuta la intarirea gingiilor si la formarea de tesuturi sanatoase.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]5.[/ct_dropcap] Ceai verde (de la 1 la 3 cesti pe zi)

Asigurati-va ca ceaiul nu este indulcit; polifenolii din ceaiul verde pot ajuta la combaterea gingivitei.

[ct_leading]Bonus:[/ct_leading]

Clatirea cu ulei (oil pulling) poate ajuta la combaterea gingivitei.

Ia 1 lingura de ulei de nuca de cocos si 2 picaturi de ulei esential antibacterian, cum ar fi uleiul de cuisoare sau uleiul de oregano si plimba-l prin gura timp de la 5 pana la 20 de minute. Apoi, scuipa tot uleiul la gunoi si clateste gura cu apa sau cu o solutie facuta din apa si bicarbonat de sodiu. Nu inghiti uleiul pentru ca este plin de bacterii, toxine si alti agenti patogeni.

Daca doresti sa tratati boala gingiilor si sa te protejezi de aparitia cariilor dentare, incearca aceasta [eafl id=”56623″ name=”OrganiCare pasta dinti aloe” text=”pasta de dinti care contine aloe vera, eucalipt si nalba”] si ajuta la calmarea gingiilor inflamate, sprijinind procesul de vindecare.

Bolile gingivale pot fi prevenite prin periaj, folosirea atei dentare, controale stomatologice periodice, de doua ori pe an, si printr-o dieta echilibrata. Odata depistata problema, tratamentul timpuriu pentru remedierea bolilor gingiei este foarte important intrucat ajuta la prevenirea distrugerii tesuturilor, controlul infectiei si pierderea dintilor.

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Lasă un comentariu