Rezolutiile de Anul Nou te sperie? Iata ce iti recomanda Matt Cutts

Publicat de Cristina Carmen Dascălu pe

Ti-ai scris o rezolutie pentru Noul An in care tocmai am intrat?

Ai trecut acolo toate obiectivele, promisiunile, visele si experientele pe care doresti sa le traiesti in anul 2016?

Ei bine, mai multe studii au aratat ca rezolutiile de Anul Nou nu functioneaza decat la 8% din oamenii care si-au facut aceste liste.

Rezolutiile de Anul Nou te sperie? Incearca ceva nou timp de 30 de zile

Am invatat ca, atunci cand fac schimbari mici si durabile, lucruri pe care pot continua sa le fac, e mai probabil sa prinda.” ~ Matt Cutts, Google Inc

Rezolutiile de Anul Nou sunt un obicei bun

Acest obicei preluat de la americani, a ajuns si la noi sa fie popular. Cu speranta si increderea oferita de acest inceput, suntem parca mai determinati sa ne implinim planurile si obiectivele ramase restante din anul care tocmai s-a incheiat.

Rezolutiile de Anul Nou sunt un obicei bun, dar la fel ca si la stabilirea obiectivelor, acestea este bine sa fie SMART si HEART. 🙂

  • Degeaba esti SMART daca n-ai HEART, spune Andy Szekely

Este ceva ce ti-ai dorit dintotdeauna sa faci, doar ca… nu ai facut?

Matt Cutts, inginerul de la Google, ne sugereaza:

Incearca ceva nou timp de 30 de zile

Urmareste un discurs scurt si vioi care iti ofera o cale eleganta de a te gandi la stabilirea si atingerea obiectivelor.

O poti aplica si in cazul rezolutiilor de Anul Nou, propunandu-ti ca in fiecare luna sa incerci ceva nou, diferit.

  • Blocat in rutina

Acum cativa ani, simteam ca sunt blocat in rutina, asa ca am decis sa calc pe urmele unui mare filozof american, Morgan Spurlock, si sa incerc ceva nou timp de 30 de zile. 

Ideea e destul de simpla.

Gandeste-te la ceva ce ai vrut dintotdeauna sa adaugi vietii tale si incearca-l in urmatoarele 30 de zile. S-a dovedit ca 30 de zile e perioada perfecta de timp sa adaugi un nou obicei sau sa scapi de unul, cum ar fi sa urmaresti stirile, din viata ta.

  • Ce-am invatat facand aceste provocari?

Am invatat cateva lucruri facand aceste provocari de 30 de zile.

Primul a fost ca, in loc sa treaca lunile pe langa noi, uitate, timpul a devenit mult mai memorabil. 

Asta a facut parte din provocarea de a face o poza in fiecare zi, timp de o luna. si imi amintesc exact unde eram si ce am facut in acea zi.

Am observat, de asemenea, ca, pe masura ce incercam provocari de 30 de zile mai multe si mai grele,increderea in mine insumi crestea.

Am trecut de la tocilarul calculatorist ce gravita in jurul biroului la acest tip care vine cu bicicleta la munca… din placere.

Chiar anul trecut am ajuns sa escaladez muntele Kilimanjaro, cel mai inalt din Africa.

Nu fusesem niciodata atat de aventuros inainte sa incep provocarile de 30 de zile.
Mi-am dat seama si ca, daca vrei intr-adevar ceva destul de mult, poti face orice timp de 30 de zile.

  • Am scris propriul roman in 30 de zile

V-ati dorit vreodata sa scrieti un roman? In fiecare luna de noiembrie, zeci de mii de oameni incearca sa scrie propriul roman de 50.000 de cuvinte de la zero in 30 de zile.

Pana la urma, tot ce trebuie sa faci e sa scrii 1.667 de cuvinte pe zi timp de o luna. Asta am facut si eu. Apropo, secretul e sa nu te culci pana nu ti-ai scris cuvintele pe acea zi. Poate vei ramane in urma cu somnul, dar iti vei termina romanul.

Va fi cartea mea urmatorul mare roman al Americii? Nu, l-am scris intr-o luna. E groaznic.

Dar, pentru restul zilelor mele, daca ma intalnesc cu John Hodgman la vreo petrecere TED, nu trebuie sa spun: „Sunt expert in calculatoare.” Nu, daca vreau, pot sa spun: „Sunt scriitor.”

As mai vrea sa spun ceva. 

Am invatat ca, atunci cand fac schimbari mici si durabile, lucruri pe care pot continua sa le fac, e mai probabil sa prinda.

Nu-i nicio problema cu provocarile mari, nebunesti. De fapt, sunt chiar foarte distractive. Dar e mai putin probabil sa prinda.

Cand am renuntat la zahar timp de 30 de zile, ziua a 31-a a aratat asa…

Asa ca iata intrebarea mea pentru voi: Ce mai asteptati?

Va garantez ca urmatoarele 30 de zile vor trece, fie ca va convine sau nu.

Asa ca de ce sa nu va ganditi la ceva ce ati vrut mereu sa incercati si sa ii dati o sansa in urmatoarele 30 de zile?

Rezolutiile de Anul Nou le poti atinge in trepte / secvente de 30 de zile. E o metoda grozava. Merita sa o testezi! 🙂

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere


Cristina Carmen Dascălu

Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligențe și sănătoase pentru viață lor și a celor pe care îi iubesc. Eu și un grup de specialiști ne-am ales misiunea de a vă ajută să vă simțiți mai sănătosi și să trăiți mai mult și mai bine, fără o dietă restrictivă sau schimbări dramatice în stilul de viață. Bun venit în comunitatea Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright© 2014 - 2018 Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere | Acest site este deținut, administrat și menținut de Success Networking SRL-D, distribuitor independent al produselor CaliVita© Internațional. Distribuitorul independent menționat mai înainte este singurul responsabil de conținutul acestui site, iar Rețeaua CaliVita© International și entitățile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Informațiile din articolele și comunicările noastre NU sunt destinate înlocuirii unei relații personale cu un medic specialist calificat și nu sunt destinate consultării medicale. | Termeni de utilizare a site-lui | Info Contact