Rezolutii de Anul Nou blog 1024x512

Rezolutiile de Anul Nou sunt un obicei bun

Articolul face parte din Colectia Sărbătoarea de Anul Nou [3 articole]

Ai scris o rezolutie pentru Noul An in care tocmai am intrat? Ai trecut acolo toate obiectivele, promisiunile, visele si experientele pe care doresti sa le traiesti in anul 2019?

Ei bine, mai multe studii au aratat ca rezolutiile si promisiunile pe care le facem de Anul Nou nu functioneaza la mai putin de 8% din oamenii care si-au facut aceste liste.

Am invatat ca, atunci cand fac schimbari mici si durabile, lucruri pe care pot continua sa le fac, e mai probabil sa prinda.” ~ Matt Cutts, Google Inc

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Rezolutiile de Anul Nou sunt un obicei bun

Acest obicei preluat de la americani, a ajuns si la noi sa fie popular. Cu speranta si increderea oferita de acest inceput, suntem parca mai determinati sa ne implinim planurile si obiectivele ramase restante din anul care tocmai s-a incheiat.

Este ceva ce ti-ai dorit dintotdeauna sa faci, doar ca… nu ai facut?

Rezolutiile de Anul Nou sunt un obicei bun pentru stabilirea de noi tinte pentru anul care vine, dar la fel ca in cazul obiectivelor, acestea este bine sa fie SMART si HEART. :) Degeaba ai un obiectiv SMART, daca acesta nu e (din) HEART, dupa cum ne spune Andy Szekely.

Incearca ceva nou timp de 30 de zile

  • Blocat in rutina

Acum cativa ani, simteam ca sunt blocat in rutina, asa ca am decis sa calc pe urmele unui mare filozof american, Morgan Spurlock, si sa incerc ceva nou timp de 30 de zile. 

Ideea e destul de simpla.

Gandeste-te la ceva ce ai vrut dintotdeauna sa adaugi vietii tale si incearca-l sa-l obtii in urmatoarele 30 de zile.

S-a dovedit ca 30 de zile este perioada perfecta de timp sa adaugi un nou obicei sau sa scapi de unul, cum ar fi sa urmaresti stirile. :)

  • Ce-am invatat facand aceste provocari?

Am invatat cateva lucruri facand aceste provocari de 30 de zile.

Primul a fost ca, in loc sa treaca lunile pe langa noi, uitate, timpul a devenit mult mai memorabil. 

Asta a facut parte din provocarea de a face o poza in fiecare zi, timp de o luna. si imi amintesc exact unde eram si ce am facut in acea zi.

Am observat, de asemenea, ca, pe masura ce incercam provocari de 30 de zile mai multe si mai grele,increderea in mine insumi crestea.

Am trecut de la tocilarul calculatorist ce gravita in jurul biroului la acest tip care vine cu bicicleta la munca… din placere.

Chiar anul trecut am ajuns sa escaladez muntele Kilimanjaro, cel mai inalt din Africa. Nu fusesem niciodata atat de aventuros inainte sa incep provocarile de 30 de zile. 

Mi-am dat seama si ca, daca vrei intr-adevar ceva destul de mult, poti face orice timp de 30 de zile.

  • Am scris propriul roman in 30 de zile

V-ati dorit vreodata sa scrieti un roman? In fiecare luna de noiembrie, zeci de mii de oameni incearca sa scrie propriul roman de 50.000 de cuvinte de la zero in 30 de zile.

Pana la urma, tot ce trebuie sa faci e sa scrii 1.667 de cuvinte pe zi timp de o luna. Asta am facut si eu. Apropo, secretul e sa nu te culci pana nu ti-ai scris cuvintele pe acea zi. Poate vei ramane in urma cu somnul, dar iti vei termina romanul.

Va fi cartea mea urmatorul mare roman al Americii? Nu, l-am scris intr-o luna. E groaznic.

Dar, pentru restul zilelor mele, daca ma intalnesc cu John Hodgman la vreo petrecere TED, nu trebuie sa spun: „Sunt expert in calculatoare.” Nu, daca vreau, pot sa spun: „Sunt scriitor.”

As mai vrea sa spun ceva. 

Am invatat ca, atunci cand fac schimbari mici si durabile, lucruri pe care pot continua sa le fac, e mai probabil sa prinda.

Nu-i nicio problema cu provocarile mari, nebunesti. De fapt, sunt chiar foarte distractive. Dar e mai putin probabil sa prinda.

Cand am renuntat la zahar timp de 30 de zile, ziua a 31-a a aratat asa…

Asa ca iata intrebarea mea pentru voi: Ce mai asteptati?

Va garantez ca urmatoarele 30 de zile vor trece, fie ca va convine sau nu.

Asa ca de ce sa nu va ganditi la ceva ce ati vrut mereu sa incercati si sa va dati o sansa in urmatoarele 30 de zile?

To Do List 2019 - Rezolutii de Anul Nou
Rezolutii pentru Noul An
[wp-review id=”12630″]
Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

0 comentarii

  1. Anonim spune:

    Visitor Rating: 5 Stars

  2. Visitor Rating: 5 Stars

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *