18 idei pentru rezoluții de An Nou pentru anul 2018

Articolul face parte din Colectia Sărbătoarea de Anul Nou [3 articole]

Rezoluțiile sau promisiunile pe care ni le facem de Anul Nou vin în mai multe forme și dimensiuni: să facem mai mult fitness, jogging sau alt sport, să mâncăm mai sănătos, să ne îndrăgostim, să petrecem mai mult timp cu familia. Există rezoluții care vizează îmbunătățirea vieții noastre profesionale, cum ar fi economisirea de bani, demararea unei afaceri, precum și rezoluții orientate spre îmbunătățirea calitătii vieții noastre, prin călătorii, învățarea a ceva nou, practicarea unui hobby. Mai sunt și acele promisiuni care par înșelător de simplu de realizat, cum ar fi scăderea în greutate, reducerea timpului petrecut pe facebook, păstrarea curată a casei, renunțarea la fumat.

Ai făcut vreodată o rezoluție de Anul Nou? Ți-ai păstrat-o?

Ajunși la mijlocul lunii aprilie, cum stai cu promisiunea pe care ți-ai făcut-o la începutul lunii ianuarie? Sau, și tu:

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate
  • Te simți vinovat/ă?
  • Te simți descurajat/ă?
  • Resemnat/ă în păstrarea obiceiurilor vechi?

Merită să te simți bine și să lași deoparte vinovăția pentru că nu-ți poți ține promisiunile pe care ți le-ai făcut la început de an. Ai fost creat/ă pentru a fi o persoană victorioasă și pentru a avea parte de o viață sanătoasă, bucurie și prosperitate; este doar o chestiune de concentrare. Lasă-te călăuzit/ă de ceea ce îți va spune inima și alege doar acele rezoluții de An Nou care simți că îți creează o viață semnificativă, plină de sens. Nu merită să faci promisiuni pe care nu le vei putea ține.

Toți dorim să fim mai buni. Rezoluțiile de An Nou sunt o modalitate de a face reală această dorință. Nu vei realiza niciodată ce persoană minunată ești dacă nu începi niciodată.

Iată de ce, acum, la începutul lui 2018 – inspirată de articolul scris de Chaya Kurtz și publicat pe site-ul meaningfulife.com – doresc să îți ofer o lista cu 18 idei pentru rezoluții de Anul Nou. Încearcă doar una sau două dintre aceste idei și, cu siguranță, la finele anului vei putea simți că ai adus mai multă semnificație și mai mulți ani vieții tale.

1. Descoperă-ți misiunea personală

Mulți oameni doresc să știe cum își pot descoperi misiunea personală în viață. Sunt mai multe modalități pentru aceasta; Chaya Kurtsz ne propune o formulă simplă care să ne ghideze în procesul de descoperire, definită prin acronimul POOL: Personalitate, Oportunitate, Oameni și Locuri. (în engleză, POPP, de la acronimul Personality, Opportunity, People, Places).

2. Fii plăcut/ă familiei tale

Uneori, cel mai dificil aspect în relațiile noastre este să fim buni cu membrii noștri de familie; totuși, aceștia sunt cei mai importanți oameni din viață noastră pentru care e bine să fim mai buni și iubitori. O idee de rezoluție de Anul Nou în 2018, pentru o viață semnificativă și cu mai mult sens, ar putea fi dezvoltarea de relații pline de încredere, sufletești și semnificative cu membrii familiei, în special cu copiii.

3. Investește într-o singură prietenie

Prietenia este parte integrantă a fericirii umane-un antidot al singurătății. Datorită cerințelor vieții moderne, prieteniile – adesea – sunt lăsate pe locurile din spate, și acordăm mai mult timp responsabilităților de zi cu zi. În acest an, în spiritul de a trăi o viată semnificativă, investește timp într-o singură prietenie.

4. Ia-ți angajamentul pentru ceva

Vrei să-ți dovedești că poți să-ți păstrezi promisiunile pe care le faci de Anul Nou? În acest nou an, ia-ți acest angajament doar pentru un singur lucru și urmează-l. Este un proiect de auto-îmbunătățire eliberator pe care oricine îl poate face dacă dorește să fie cinstit cu el însuși.

Cuvinte pentru noul an 2018

5. Rafinează o parte din personalitatea ta

„Așa sunt eu”. Ai auzit vreodată pe cineva care să spună asta și apoi și-a spus: „Ei bine, atunci schimbă ceea ce ești”. De ce oamenii nu de schimbă și nu perfectionează aspectele cele mai puțin frumoase ale personalitătii lor? Deoarece schimbarea unui aspect al personalității este una dintre cele mai dificile eforturi umane (dar una dintre cele mai pline de satisfacții). Soluția?

Conectează-te cu sufletul tău.

6. Fă acte de caritate

Chiar și pentru cei care au destui bani, banii sunt o sursă de anxietate. Cu cât au mai mulți bani, cu atât nu le ajung să își acopere cheltuielile lunare. Modelul creației ne dă însă, încă de acum 4000 de ani, o soluție pentru anxietatea financiară: caritatea. Este o metodă încercată și adevărată, care poate fi pusă în pratica în acest nou an, cu beneficii spirituale și materiale imense.

7. Oprește-te, pentru un moment, înainte de a mânca

Dezactivează ideea de a urma o dietă dominantă și obiectivul de a pierde în greutate în acest nou an! O modalitate realistă și durabilă îmbunătățire a obiceiurilor alimentare este de te a opri înainte de a mânca și, timp de cinci secunde, să contempli sau să binecuvântezi mâncarea. Este atât de simplu!

8. Onorează-ți copilul interior

Sufletul tău și copilul tău interior sunt unul și aceelasi: acestea sunt partea nevinovată, pură a ta, care este acoperită de ani de cinism. Cinsterea copilului tău interior, pe măsură ce iei decizii, este o idee de rezoluție de An Nou pentru o viață renăscută.

Rezolutii de An Nou: transformare interioara

9. Roagă-te în cuvintele tale

Potrivit unui studiu din 2014 al Centrului de Cercetare Pew, 89% dintre americani spun că cred în Dumnezeu sau într-un spirit universal, deși numai 56% spun că religia este „foarte importantă” pentru ei. Cum, deci, se pot conecta persoanele atee sau mai puțin religioase cu Dumnezeu sau cu un spirit universal?

Rugăciunea personală, cerându-i lui Dumnezeu să îți indeplinească nevoile și mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru ceea ce face El, este accesibilă tuturor, indiferent de religie sau apartenență religioasă. Este un mod sigur, testat în timp, de a dezvolta o relație mai puternică cu Dumnezeu sau cu un spirit universal. Rugăciunea personală, în cuvintele tale, este gratuită, ușor de făcut și de câte ori dorești și este o idee de rezoluție de An Nou pentru a aduce mai multă semnificație în viața ta.

10. Fă-ți un inventar personal

Dezvoltarea personală continuă începe cu un inventar personal onest. Dacă ești interesat de auto-ămbunătătire, dar îți este greu să faci schimbări, atunci decide să te uiți la tine în anul următor, la ceea ce ești și ai devenit. Este ceva pe care poți face în ritmul propriu, atunci când îți dorești, odată pe an sau zilnic.

11. Fii mai mult în momentul prezent

Sunt mulți oameni care iubesc ideea de a face o rezoluție de An Nou pentru a medita sau pentru a face yoga sau o altă practică contemplativă. Din motive întemeiate, practicile contemplative îi ajută pe unii oameni să fie prezenți, să traiască în acest moment (deși nu pe toți). Dacă dorești să experimentezi ceva nou, de fiecare dată când faci ceva, concentrează-te asupra activității curente, fără să a te gândi la modul în care te simți sau la lucrurile cu care te confrunți. Fiind atât de concentrat pe ceea ce faci, ego-ul tău se îndepărtează. Pentru cei care nu pot sau nu vor medita, acest obicei este un miracol al unei practici de mindfulness.

12. Ascultă

Adevărata ascultare este o abilitate dobandită care necesită practică și dedicație. Este o parte integrantă a comunicării și căreia nu i-ai dat atenție până acum? Atunci alege ca în anul 2018 să dai mai multă atenție și energie acestui act sacru al comunicării.

Asculta: rezolutie de An Nou pentru o viata impliita
autor: Sandor Kasza

13. Găseste oportunități de a râde și de a te bucura

Învățarea modului în care să zâmbești este cheia pentru a face fată dificultăților. Dacă ești în căutarea unei idei de rezoluție de An Nou de care să te bucuri cu adevărat, îți recomand să începi să practici umorul pentru a disipa greutățile și a ușura lucrurile. Umorul sănătos ridică spiritele oamenilor: este foarte diferit de umorul abuziv sau umorul pe seamă altcuiva.

14. Citește cărți spirituale

Citirea de materiale cu conținut spiritual este o modalitate imediată de a-ți da o pauză din lumea materială și de a te ajută să te conectezi la sufletul tău. Citești cărti și lecturează materiale cu conținut spiritual din orice tradiție spirituală dorești. Fie că citești un paragraf sau o întreagă bibliotecă, vei profita de avantajele pe care le aduce lectura pentru sufletul tău.

15. Nu judeca

Nu crede și nu judeca despre ce ar trebui să facă ceilalți oameni. Nu spune că fiecare ar trebui să facă acest lucru sau că oricine ar trebui să facă acest lucru, deoarece tu ești acela care trebuie să se schimbe. Tu ești cel care trebuie să urce pe acest munte. Tu ești cel care trebuie să-și găsească propria putere interioară și darurile tale cele mai mari.

16. Schimbă un obicei

Schimbarea sau modificarea unei singure rutine are scopul de a-ți antrena mintea și creierul pentru a face față și pentru a susține schimbări mai mari.

Rezolutii de An Nou * Benjanim Franklin

17. Pregătește-te pentru viitor

Începe să îți pregătești propria viață pentru un viitor care va fi diferit de trecut. Începe cu lucruri mici și construiește de acolo, unde locuiești, unde lucrezi sau unde călătorești. Este posibil că aceste lucruri să fie sustenabile în viitor? Ești acolo unde ar trebuie să fii? Ești cu oamenii de care ai nevoie? Faci lucrurile pe care trebuie să faci chiar acum?

18. Iartă-te pe tine și pe alții

Această ultimă idee de rezoluție de An Nou an pentru o viață semnificativă este foarte puternică. Învățarea de a ierta este o abilitate care te va eliberă de vinovătie și de rușine. Deci, dacă nu poți să ții o rezoluție de An Nou pentru pierderea în greutate, invață să te ierți și vei pierde o greutate mult mai mare, pe care o duci în spate și pe umerii tăi.

Anul Nou este nou și, totuși, în același timp, este deja vechi, îmbătrânit de tot ce ni s-a întâmplat fiecăruia de-a lungul vieților noastre. Anul Nou este precum apa pură a unui izvor de munte ce se amestecă cu apele stătătoare pe care le întâlnește în jos; este nou și, totuși, nu este întru totul nou, pentru că este trăit de ființe umane împovărate de trecutul lor. De aceea, deși totul este nou, bărbații și femeile nu reușesc niciodată să trăiască în el o viață cu totul nouă.Omraam Mikhael Aivanhov

Pot să îmi fac cu adevărat mai bine?

Angajamentul de a deveni mai conștienți de scopul nostru în această lume nu este o sarcină usoară. Oricare dintre rezoluțiile de An Nou pe care le-am făcut până acum au avut caracteristici fizice, emoționale și intelectuale bune. Cu toate acestea, nu ajung la rădăcina problemei și nu reușesc să îți ofere ceea ce se poate obține prin rezoluțiile spirituale.

Rezolutii de An Nou: implinire, Ralph Waldo Emerson

Aceste idei de rezoluții de An Nou, pe care le poți aplică chiar de astăzi, în fiecare zi, pentru tot restul vieții tale, îți vor aduce, cu siguranță, o viață mai plină de semnificație, bucurie, prosperitate și succes.

Lasă un comentariu