O vara fara rinita alergica

Pentru multi dintre noi, prin disconfortul pe care il creeaza rinita alergica, face ca vara sa fie un anotimp mai putin iubit si dorit.

Ochii iritati, un sir interminabil de stranuturi si nas care curge ca robinetul, sunt simptomele care descriu provocarea pe care o au una din patru persoane.

Astfel, cu siguranta, in cercul tau de prieteni si cunostinte stii pe cineva care nu iubeste vara, tocmai din aceste motive.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Chiar daca pana acum nu te-ai confruntat cu astfel de probleme, nu inseamna ca te vor ocoli intotdeauna.

In general, rinita alergica se declanseaza ca urmare a expunerii la alergeni, cum sunt:

  • polen
  • mucegai
  • praf (acarienii existenti in acesta)
  • puf, pene, par, scuame 

Un stil de viata dezordonat si o alimentatie plina de mancaruri tip fast-food, cu E-uri si coloranti artificiali, precum si un sistem imunitar slabit pot favoriza aparitia alergiilor.

Vara fara rinita alergica?

Rinita alergica sezoniera, denumita si „febra fanului”, este declansata de polen si apare in anumite sezoane. Acest tip de alergie dureaza de la cateva saptamani pana la cateva luni.
Rinita alergica perena, declansata de acarieni, scuamele animalelor si mucegai, se manifesta pe tot parcursul anului.
Cu toate ca nu este o afectiune foarte grava, alergia iti poate transforma viata de zi cu zi intr-un cosmar.
Antihistaminicele administrate pentru ameliorarea simptomelor le induc persoanelor sensibile o stare permanenta de somnolenta si oboseala.
„Sufer de o rinita alergica inca de anul trecut. Am luat tot felul de tratamente medicamentoase. Pe ultimul abia l-am terminat si simptomele au reinceput sa apara. M-am saturat de atatea pastile!” 
Efectele adverse, care apar odata cu administrarea de medicamente antialergice sunt:
  • somnolenta, tulburari de somn, ameteala, iritabilitate, gura uscata, dureri de cap, dureri abdominale, greata, varsaturi, dificultati de urinare, dureri de cap.
Din cauza efectelor secundare provocate de medicamente, tot mai multe persoane cauta solutii naturale eficiente si neagresive.
In plus, netratarea corespunzatoare poate creste riscul aparitiei unor afectiuni mai grave, cum sunt astmul, polipi nazali si eczemele.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]1.[/ct_dropcap] Vitamina C

Multe persoane stiu deja ca o doza ridicata de vitamina C este eficienta in caz de rinita alergica.
Acest fapt este sprijinit de rezultatele unui studiu anterior, care a demonstrat ca un nivel scazut de vitamina C a fost insotit de valori ridicate ale histaminelor.
  • Cercetatorii au verificat acest lucru administrand participantilor la studiu o doza ridicata de vitamina C (1.000 mg) timp de trei zile.
  •  Drept rezultat, nivelul de histamine a scăzut semnificativ.
[testimonial_rotator id=”22259″]
O cantitate adecvata de vitamina C este importanta si in timpul sarcinii, deoarece poate reduce riscul de apariție a alergiei si astmului la nou nascut, conform unui alt studiu.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]2.[/ct_dropcap] Spirulina

Deoarece cercetarile anterioare au sugerat ca administrarea de spirulina poate ameliora simptomele alergiei, cercetatorii turci au verificat acest lucru in cadrul unui studiu.

Participantii au fost impartiti in două grupuri:

  • primul grup a consumat 2.000 mg spirulina pe zi, din iunie pana in februarie,
  • in timp ce al doilea grup a primit tablete placebo, fara substanta activa;
  • participantii au fost rugati sa nu isi ia medicatia antialergica obisnuita.

Dupa sase luni, secretiile nazale, blocajul nazal, stranutul si usturimea s-au diminuat considerabil la primul grup, care a consumat spirulina.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]3.[/ct_dropcap] Detoxificare si deparazitare

Desi rinita alergica sezoniera este declansata in principal de factori externi, un organism plin de toxine si cu o imunitate scazuta poate fi un mediu perfect pentru aceasta afectiune.

De aceea, detoxificarea organismului, in principal a ficatului si a sistemului intestinal, este una din conditiile esentiale daca suferi de rinita alergica.

Detoxifierea ficatului ajuta sistemul imunitar sa fie mai putin sensibil si sa fie capabil sa faca cu brio particulor straine, respectiv a alergenilor.

[ct_testimonial name=”Dr. Flueraru Valeriu” title=”medic ORL – Otorinolaringologie” image=”” style=”left” ]Orice reactie alergica are legatura cu tractul digestiv, intestine, intoxicarea organismuluj si necesita si regim alimentar si tratament antiparazitar si cure de dezintoxicare.[/ct_testimonial]

Uleiul din ficat de cod este bogat in vitamina A & D, care sunt substante naturale anti-inflamatorii, reduc inflamarea membranelor mucoase nazale.

Ierburi naturale, cu proprietati anti-histaminice, cum sunt: Perilla, Albizzia, Scutellaria si Cat’s Claw, pot fi luate impreuna cu Echinacea, Golden Seal, nalba, usturoi sau schinduf.

Uleiul de Oregano, extractele concentrate de usturoi, precum si alte plante medicinale cu efecte antifungice, antiparazitare si antibacteriene, pot reduce durerea si inflamatia impotriva infectiilor.

Testeaza si tu suplimentele naturale si bucura-te de o vara fara simptome neplacute si somnolenta!

Ia-ti adio de la rinita alergica! :)

Surse de informare si recomandari:

[ct_accordion title=”Newsletter CaliVita: Vara fara rinita alergica” state=”closed” style=”boxed” ]
  • The effects of spirulina on allergic rhinitis – Cingi et al., Eur Arch Otorhinolaryngol (2008) 265:1219–1223
  • Histamine and Ascorbic Acid in Human Blood – C. Alan,  B. Clemetson, J Nutr. 1980 Apr;1
  • Associations between Maternal Antioxidant Intakes in Pregnancy and Infant Allergic Outcomes – C.E. West, J. Dunstan; Nutrients. 2012 November; 4(11): 1747–1758.
  • Antioxidant Intake in Pregnancy in Relation to Wheeze and Eczema in the First Two Years of Life – S. Martindale, G. McNeill; Am J Respir Crit Care Med. 2005 Jan 15;171(2):121-8.
[/ct_accordion]
  • O viata fara alergii si astm, dr. Dr. Ellen W. Cutler

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *