STUDIU NATIONAL: tot mai multi romani apeleaza la remedii naturiste

Atunci cand vine vorba despre raceala sau gripa, tot mai multi romani apeleaza la remedii naturiste si tratamente care provin din farmacia naturii, este rezultatul unui STUDIU NATIONAL efectuat recent.

Gratie internetului si a tehnologiei, care permite accesul rapid la informatii si cunostinte din intreaga lume, tot mai multe persoane constientizeaza puterea vindecatoare a naturii. 

Astfel, in perioada sezonului rece, la primele semne de raceala si gripa, romanii prefera remediile naturale bazate pe plante cunoscute in medicina traditionala pentru proprietatile terapeutice: echinacea, soc negru, astragalus, usturoi, oregano, daca ar fi sa numim doar cateva.

De asemenea, acorda o importanta sporita preventiei si mijloacelor de fortificare a sistemului imunitar printr-o alimentatie bogata in fructe si legume proaspete.

Tot mai multi romani apeleaza la remedii naturiste

Pentru calmarea simptomelor de debut, sunt recomandate produsele care au la baza combinatii de substante active, cum sunt socul negru, echinacea, astragalus si vitamina C.

STUDIU NATIONAL: „Cum se pregatesc romanii pentru sezonul rece?”

In perioada 7-14 septembrie 2015, la cererea Societati Nationale de Medicina Familiei, s-a desfasurat un studiu national pe un esantion de 3018 respondenti, cu varsta de peste 18 ani.

Studiul a fost realizat de iVox, iar rezultatele studiului au fost publicate pe site-ul Agentiei Nationale de Presa AGERPRES:

http://www.agerpres.ro/comunicate/2015/11/16/comunicat-de-presa-societatea-nationala-de-medicina-familiei-12-14-00

Romanii au inceput sa isi schimbe conduita cu privire la tratamentul bolilor de sezon: cauta informatii din surse de incredere si nu mai apeleaza la antibiotice la primele semne de raceala si gripa. Dupa cum am punctat in nenumarate randuri, antibioticele nu sunt medicamente destinate tratarii racelii si gripei, provocate de rinovirusuri, respectiv virusuri gripale, ci infectiilor bacteriene. In schimb, combinatiile de substante active pot fi eficace in tratarea acestor viroze, contribuind la ameliorarea durerii de cap, durerilor musculare, febrei, durerii in gat, congestiei nazale sau a sinusurilor.” ~ Doctor Ileana Efrim, medic de familie, Societatea Nationala de Medicina a Familiei

Ce fel de remedii naturiste mi se potrivesc?

Atat timp cat raceala obisnuita, gripa si alergiile de sezon declanseaza simptome la nivelul sistemului respirator, poate fi uneori mai dificil sa fie deosebite intre ele.

Totusi, exista unele diferente semnificative. Articolul de mai jos te ajuta sa le diferentiezi mai usor.

https://naturapentrusanatate.com/raceala-gripa-alergie-sezoniera-diferente#.VoAiB7aLRdg

[testimonial_rotator id=”12945″]

Ce remedii naturiste folosesti cand esti racit/a?

Ce anume functioneaza cel mai bine pentru tine?

Daca ar fi sa stii ca este posibil sa te vindeci cu remedii naturiste in siguranta si la fel de eficiente ca si medicamentele, ai apela la ele? :)

 

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere!

Autor

Bună, sunt Cristina Carmen RUSU, fondator și autor al portalului web Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut