Sari la conținut

E timpul sa spunem povesti, aici, pe blogul Natura pentru Sanatate

Articolul cu nr. 1/3 face parte din Seria SuperBlog Toamna 2022.
Poate că povestea este partea cea mai frumoasă a vieţii omeneşti… cu poveşti ne leagănă lumea, cu poveşti ne adoarme… Ne trezim şi murim cu ele.
Mihai Eminescu

E timpul sa spunem povesti. Nu doar, pentru ca s-a facut frig afara si stam la gura sobei. Ci, pentru ca, pur si simplu ne place sa ascultam povesti. Ne este dor sa spunem povesti, sa dam mai departe povestile. Oamenii iubesc poveștile, oamenii sunt dependenți de povești.

Foc de lemne in soba de teracota.
Sa spunem povesti la gura sobei

Ce sunt povestile?

Poveștile au fost întotdeauna o modalitate de a comunica. Înainte ca oamenii să învețe să scrie si sa citeasca, își spuneau unul altuia povești. Poveștile sunt mult mai ușor de reținut decât faptele simple.

Ne place să vedem filme și să citim cărți. Poveștile sunt plăcute si stimuleaza imaginatia. Ca părinții, ne place sa le spunem povești copiilor pentru ca ne este mai usor sa transmitaem ceva. Fotografiile, imaginile și filmul, desigur, ne ajută cu adevărat și la a spune o poveste bună.

De ce sa spunem povesti pe blog?

Blogul Natura pentru Sanatate are cateva sute de articole informative, majoritatea scrise intr-un simplu, direct, fara prea multe emotii. Ne gandim sa folosim povestile in viitoarele articole, nu pentru ca sunt la moda, ci pentru ca au puterea de a transmite un mesaj si de a adauga claritate.

Cat de usor se scriu povestile?

Este usor sa scrii povesti? Pentru unii autori, da, pentru altii, nu. Insa este o abilitate care se poate invata si dezvolta. Cel mai important este ca oamenii își vor aminti povestea și, probabil, își vor aminti mesajul postării tale. Și, dacă scrii povești bune, ai putea chiar inspira oamenii să ia anumite decizii.

Cum stim daca povestile noastre sunt bune?

De ce este important cum sa le spunem povesti cititorilor nostri? In functie de impactul creat si valoarea transmisa, ei vor decide daca se ne urmareasca povestea pana la capat, sa fie alaturi de noi, sa distribuie articolul sau sa zica „PAS”.

Probabil, in prima faza, pentru a masura impactul povestilor este suficient sa urmaresti cativa indicatori cheie, cum ar fi: nr. de vizualizari, nr. de comentarii, nr. de redistribuiri pe retelele sociale. Dar, daca ai avea un juriu specializat in content marketing si un concurs, cum este cel de la SuperBlog, lucrurile se schimba.

Banner concurs Storytelling la puterea SuperBlog
Storytelling la puterea SuperBlog

De ce particip la SuperBlog?

In primul rand, pentru ca invat si ma actualizez. De la documentarea pe diverse teme până la a pune în aplicare cunoștințe de SEO, de content marketing, de storytelling, adica povestirea.

Editia din aceasta toamna este despre a ma provoca in a scrie si spune povesti. Pe scurt, storytelling. Chiar daca am pierdut startul, inca mai am sansa de a ma mobiliza in a fi creativa, de a descoperi moduri inedite prin care sa transmit o idee, un mesaj.

Fiind o competitie, cu fiecare articol participant la concurs, primesc un feedback real despre cum imi scriu si imi spun povestea. Fiecare articol inscris in concurs ma provoaca sa scriu mai bine, sa spun povesti mai bune, sa ma intrec cu mine insami.

Sunteti curiosi cu ce va urma?

Navigare intre Articolele din SerieAmintiri din copilărie servite într-un desert delicios cu paste Băneasa >>

Spune-ti parerea despre acest articol:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *