Sanatatea articulatiilor si cartilajelor necesita o atentie deosebita

Sanatatea articulatiilor si cartilajelor necesita o atentie deosebita daca desfasori activitati fizice intense sau faci sport de performanta, precum si odata cu inaintarea in varsta.

Bolile articulare sunt considerate una din cele mai frecvente afectiuni ale civilizatiei moderne, care isi racoleaza victimele, in special, din segmentul populational cu un standard de viata ridicat, scazand astfel, in mod semnificativ, calitatea vietii si, nu rareori, lasand bolnavul cu sechele degenerative.

Aproximativ 22% din populatia Europei sufera de afectiuni ale articulatiilor.

  • Artrita este o inflamatie a uneia sau a mai multor articulatii.

De obicei, este insotita de dureri si ridigitate, in special dimineata inainte de miscare, de umflaturi si / sau scaderea capacitatii de miscare.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

In articulatiile afectate se pot dezvolta oase sau pinteni, care intensifica durerea si scad mobilitatea.

“Artrita aparea inainte la persoanele cu varsta apropiata de 50 de ani sau peste, acum o vedem mai devreme, la cei de 30 si 40 de ani”, a explicat pentru The New York Times dr. Patience White, medic reumatolog si ofiterul de sanatate publica al Fundatiei pentru Artrita.

In cazul femeilor, durerile articulatiilor apar mai frecvent in zona palmei, a genunchilor, a gleznelor si a talpii, pe cand la barbati, sunt mai afectate incheietura mainii, articulatia soldului si coloana vertebrala, scrie CNN.

Lectia de anatomie: sistemul locomotor

Sanatatea articulatiilor si cartilajelor: stil de viata activ
sursa foto: http://en.wikipedia.org/wiki/Joint

Sistemul locomotor este compus din oase, muschi si articulatii, care, impreuna cu tesuturile adiacente (liga­mente, cartilaje, sinovii, burse seroase etc.) ga­ran­teaza stabilitatea si miscarea corpului.

Articulatia este formatiunea anatomica constituita dintr-un sistem de structuri care leaga intre ele doua sau mai multe oase.

Se cunosc articulatii fixe, denumite sinartroze si articulatii mobile, denumite diartroze sau sinoviale.

Din punct de vedere structural, articulatiile sinoviale sunt alcatuite din:

  • a) capsula articulara, fixata pe marginea suprafetelor articulare;
  • b) stratul extern, format din benzi fibroase care dau rezistenta capsulei;
  • c) membrana sinoviala, care captuseste interiorul articulatiei si secreta lichidul sinovial – reprezentat de un filtrat sanguin plus acidul hialuronic;
  • d) suprafetele articulare (cartilaj), fetele osoase ce vin in contact.

Capsula articulara reprezinta o structura fibroasa formata din fibre colagene care, fiind lipsite de elasticitate, asigura stabilitatea articulatiei.

Tesutul conjunctiv periarticular se gaseste in jurul articulatiilor, este bogat in vase si formatiuni nervoase si reprezinta sediul a numeroase procese patologice (edeme, congestii, inflamatii).

Integritatea morfofunctionala a cartilajului articular este asigurata prin intermediul lichidului sinovial, iar in regiunile periferice de vasele din sinoviala.

Cartilajul fiind un tesut avascular, capacitatea de regenerare a acestuia este practic nula.

Desi literal cuvantul artrita inseamna „inflamatie a articulatiei”, in realitate artrita se refera la un grup de mai mult de 100 de boli reumatice care produc durere, ridigitate si umflare a articulatiilor. (Phyllis A.Balch, Nutritie si Biotratamente)

Suferinta articulatiilor si a tesuturilor periarticulare este cunoscuta sub denumirea de boli reumatice.

Procesul patologic care conduce la boala cunoaste in principal doua cai: inflamatia activa si degenerescenta articulara.

Manifestarea clinica dominanta in bolile reumatice este durerea.

Inflamatia reumatismala debuteaza in membrana sinoviala prin alterari ale substantei fundamentale conjunctive si ale vaselor mici capilare.

Procesul inflamator este declansat, de obicei, de un factor necunoscut (virus, micoplasme, procese autoimune etc).

  • In bolile reumatice degenerative organul afectat primar este cartilajul.

Sanatatea articulatiilor si cartilajelor necesita o atentie deosebita chiar de la varste mai tinere. :)

Odata cu inaintarea in varsta, incepand de la 30 de ani, ca o manifestare a proceselor de imbatranire, apar modificari calitative la nivelul cartilajelor.

Ca rezultat, scade rezistenta cartilajelor, acestea se decoloreaza, se fisureaza, din cartilaj se elimina mici fragmente in cavitatea sinoviala, apare inflamatia secundara a membranei sinoviale.

Combinatia dintre degenerescenta cartilaginoasa si inflamarea sinoviala i-a determinat pe autorii americani sa numeasca acest grup de afectiuni – osteoartrite.

Sanatatea articulatiilor si cartilajelor cu Joint ProteX FORTE

Pentru a avea articulatii sanatoase si pentru a pastra sanatatea tesuturilor conjuctive, un ajutor eficient sunt suplimentele nutritive care contin glucozamina si condroitin sulfat.

Sanatatea articulatiilor si cartilajelor pentru persoanele cu stil de viata activ

Joint Protex FORTE CaliVita contine toate acele substante care nu se gasesesc intr-o cantitate optima in alimentatia noastra si sunt esentiale pentru sanatatea articulatiilor si cartilajelor.

Ingredientele naturale din Joint ProteX FORTE protejeaza cartilajele si tesusurile conjuctive, reduc durerile la nivelul articulatiilor si inflamatia muschilor, astfel incat sa optimizeze functiile articulatiilor si circulatia sanguina si sa imbunatateasca mobilitatea si flexibilitatea acestora.

Astfel, Joint Protex FORTE, unul din produsele extrem de apreciate in randul clientilor nostri, este benefic atat persoanelor active, cat si celor in varsta.

[testimonial_rotator id=”22302″]

Ingredientele bio-active din compozitie contribuie la mentinerea sanatatii si a bunei functionari a articulatiilor, fiind de ajutor in mentinerea unui stil de viata activ si sanatos.

„Veriga slaba a organismului este cartilajul articular pentru ca la un moment dat acesta se deterioreaza si duce la aparitia artrozei.

Pentru mentinerea sanatatii articulatiilor este necesara in primul rand, adoptarea unui stil de viata activ, controlul greutatii si aplicarea masurilor preventive cum ar fi suplimentele alimentare ” –  ne spune Florin Cujba, specialist in nutritie si in recuperare medicala si Lifestyle Fitness Coach

[ct_testimonial name=”” title=”” image=”” style=”left” animation=”slideup”]Mentine-ti sanatatea articulatiilor si cartilajelor cu ajutorul ingredientelor bio-active din Joint ProteX FORTE![/ct_testimonial]

 

Surse de informare si recomandari:

 

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Lasă un comentariu