Sănătatea femeii: preveniți amenințările de top

Femeile au probleme de sănătate unice, însă cele mai mari amenintări la adresă sănătăţii femeilor pot fi însă prevenite. Problemele unice includ sarcina, menopauza și sănătatea organelor feminine, cum ar fi sănătatea a tractului urinar.

„Să îți dorești să fii sănătos este o parte din sănătate.” ~ Seneca

Femeile și bărbatii au multe din aceleași probleme de sănătate, dar aceste probleme pot afecta femeile în mod diferit. De exemplu,

  • Femeile au mai multe șanse să moară după un atac de cord decât bărbatii.
  • Femeile au mai multe șanse de a prezența semne de depresie și anxietate decât bărbatii.
  • Efectele bolilor cu transmitere sexuală pot fi mai grave la femei.
  • Osteoartrita afectează mai multe femei decât bărbati.
  • Femeile au mai multe șanse de a avea probleme cu tractul urinar.

Cauzele principale ale decesului în rândul femeilor adulte din S.U.A. includ bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, cancerul, boli cronice ale sistemului respirator, boală Alzheimer și diverse leziuni nedorite. Deși nu puteți elimină toți factorii de risc, cum ar fi istoricul familial, puteți controla alți factori de risc pentru boli de inimă, accident vascular cerebral și cancer. De exemplu:

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate
[ct_definition title=”Nu fumați.”] Dacă fumați sau utilizați alte produse din tutun, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a vă ajută să renunțați. Evitați expunerea la fumul de pasiv. [/ct_definition] [ct_definition title=”Mâncați o dietă sănătoasă.”] Alegeți legume, fructe, cereale integrale, alimente bogate în fibre și surse slabe de proteine, cum ar fi peste. Limitați alimente bogate în grăsimi saturate, zahăr adăugat și sodiu. Puteți să vă protejați sănătatea respiratorie prin renunțarea la fumat și evitarea expunerii la fumatul pasiv. Încercați să minimalizați expunerea la substanțe chimice și la poluarea aerului din mediul înconjurător. [/ct_definition] [ct_definition title=”Mențineți-vă o greutate sănătoasă.”] Pierderea excesului de kilograme-și menținerea acestora-vă poate reduce riscul bolilor de inimă, precum și a diferitelor tipuri de cancer. [/ct_definition] [ct_definition title=”Mișcați-vă.”] Exercițiile fizice vă pot ajută să vă controlați greutatea și să scăpati de riscul bolilor de inimă și al accidentului vascular cerebral. S-ar putea, de asemenea, să contribuie la scăderea riscului pentru anumite tipuri de cancer. Alegeți activitățile de care vă aduc bucurie, de la o plimbare în natură până la dansuri. [/ct_definition]

“Totul în univers are ritm. Totul dansează”. ~ Maya Angelou

[ct_definition title=”Limitați consumul de alcool.”] Dacă alegeți să beți alcool, faceți acest lucru cu moderație. Pentru femei, inseamnă nu mai mult de o băutură pe zi, adică fie un pahar de lichior, un pahar de bere sau un pahar de vin. Riscul pentru diferite tipuri de cancer-inclusiv cancerul de sân și de ficat-pare să crească odată cu cantitatea de alcool pe care o beți și de durată de timp în care ați băut alcool în mod regulat. [/ct_definition] [ct_definition title=”Gestionați stresul.”] Dacă vă simțiți constant marginalizată sau sub agresiune, această ar putea afecta sistemul imunitar. Luați măsuri pentru a reduce stresul sau pentru a învăța să faceți fată stresului în moduri sănătoase și benefice. [/ct_definition] [ct_definition title=”STOP Alzheimer.”] Un stil de viață sănătos poate, de asemenea, să joace un rol semnificativ în prevenirea bolii Alzheimer. [/ct_definition] [ct_definition title=”Preveniți infecțiile respiratorii.”] Femeile sunt mai vulnerabile decât bărbatii la leziuni pulmonare datorate fumului inhalat și al poluanților. Acest lucru pune femeile într-un risc crescut de îmbolnăvire și chiar moarte din cauza bolii pulmonare obstructive cronice, care include bronșită și emfizem.

De asemenea, preveniți infecțiile respiratorii prin spălarea frecventă a mâinilor și prin vaccinarea împotrivă gripei anuale. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți nevoie de un vaccin contra pneumoniei. [/ct_definition] [ct_definition title=”Accidentele auto.”] O altă cauză frecventă a decesului în rândul femeilor sunt accidentele auto. Pentru a rămane în sigurantă pe șosea, purtați centură de sigurantă. Nu depășiți limită de viteză. Nu conduceți sub influența alcoolului sau a altor substanțe și nu conduceți când sunteți obosite sau sub stare de stres. [/ct_definition] [ct_definition title=”Infecţii urinare.”] În anotimpul rece, după infecţiile respiratorii, cea mai mare frecvenţă o au infecţiile urinare. Care este motivul? Imunitatea scăzută conduce la predispoziţia pentru aceste afecţiuni.

V-aţi confruntat vreodată cu infecţia urinară sau cu cistita?

Atunci ştiţi cât de neplăcute sunt simptomele care însoţesc aceste afecţiuni: disconfort la urinare, micţiuni dese, indispoziţie, dureri abdominale şi acestea pot continua…  [/ct_definition] [ct_definition title=”Sănătatea vaginului.”] Sănătatea vaginală este o parte importantă a sănătății și a stării de bine a fiecărei femei. Problemele vaginale pot afecta fertilitatea, dorința pentru sex și capacitatea de a ajunge la orgasm. Problemele de sănătate ale vaginului pot provoca, de asemenea, stări de stres sau probleme de relaționare și pot avea impact asupra încrederii în sine.

Cunoscând semnele și simptomele problemelor vaginale și ce putem face pentru a ne proteja sănătatea vaginului este primul pas pentru a preveni apariția și instalarea acestora. [/ct_definition]

Toată această enumerare de potențiale riscuri pentru sănătatea femeii vă poate copleși, însă nu lăsați să se întâmple acest lucru. În schimb, faceți tot ceea ce puteți pentru a duce un stil de viață sănătos. Știm că vreți să spuneți STOP și să vă continuați rutină zilnică, dar până acum nu ați avut remediile naturale dorite la indemană! Măsurile preventive simple pot contribui la reducerea riscurilor pentru boli și afecțiuni grave și va pot ajută să aveți o viață mai lungă, sănătoasă și fericită.

 

Surse de informare și recomandări:

Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere

Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *