Cum sa ne spalam pe dinti fara sa afectam sanatatea gingiilor?

Ne spalam bine pe dinti si folosim pasta de dinti de cea mai buna calitate, insa multi dintre noi nu stiu cum sa combatem degradarea dintilor si sa protejeze sanatatea gingiilor.

Fara indoiala, stim mai multe despre curatarea externa a corpului decat despre cea interna, insa aceasta nu are intotdeauna efectele asteptate.

Spalarea regulata a dintilor, uneori de doua-trei ori pe zi, este un obicei bine stabilit pentru foarte multe persoane.

Iata ce vei afla din acest articol:

    • Cariile pot fi prevenite cu o igiena orala corecta si o nutritie adecvata.
      • Periajul dintilor este obligatoriu. O reteta pentru pasta de dinti.
      • Curatarea limbii merita sa devina un obicei.

      Cariile pot fi prevenite cu o igiena adecvata

      Totul incepe de la bacterii. O pelicula clara, aderenta care contine bacterii, se formeaza pe dinti si gingii. Aceasta este placa dentara.

      In prezenta zaharului din alimente, bacteriile produc acizi care la randul lor ataca dintele in primele 20 minute (poate chiar mai mult) dupa masa. Dupa un timp, acizii distrug smaltul dintelui, rezultand caria dentara.

      Cariile pot fi prevenite daca preintampinam intreg procesul de formare a acestora.

      Consumul de zahar rafinat si de alte produse rafinate, insotit de deficienta in vitamina C, cauzeaza sangerarea gingiilor si boli ale pulpei dentare.

      Pentru cresterea imunitatii si mentinerea sanatatii dentare este indicata o dieta bogata in calciu (produse lactate si legume verzi), magneziu (cereale, nuci, alune, carne rosie), fosfor (galbenus de ou, peste), fluor (ceai, peste).

      Mananca zilnic citrice si produse proaspete care contin vitamina C.

      Consuma zahar si produse zaharoase cat mai rar posibi si curatati dintii imediat dupa ce ce ati mancat alimente bogate in zaharuri.

      Daca acest lucru nu este posibil, clateste gura cu apa de gura pe baza de plante.

      O apa de gura eficienta si rapida o obtineti adaugand o lingurita de sare la un pahar de apa calda.

      De asemenea, curatirea regulata a dintilor, consumul de legume si fructe crude, asigura buna sanatate a gingiilor si dintilor.

      [ct_message type=”info” ]Daca nu va puteti spala pe dinti dupa fiecare masa, foarte sanatos ar fi sa rontaiti un mar sau un morcov crud.[/ct_message]

      Cand mancati mere, telina sau morcovi cruzi efectul de masaj stimuleaza circulatia sangelui catre marginile gingiilor si previne aparitia placii bacteriene.

      Daca suferiti deja de gingivita, gingiile sangereaza cu usurinta, iar consumul de alimente crude este dureros; astfel, se intra intr-un cerc vicios.

      Periajul dintilor este obligatoriu

      Periuta de dinti nu trebuie sa iti raneasca dintii ori gingia, iar pasta de dinti trebuie sa lupte impotriva tuturor factorilor care agreseaza dantura.

      1.In primul rand, periutele de dinti ne ranesc dintii pe masura ce ii spala. Periutele rigide ne ranesc gingiile. Particule de mancare intra in ranile lasate si incep sa putrezeasca, cauzand infectii.

      2. In al doilea rand, periutele nu imbunatatesc circulatia sangelui in gingii pentru ca nu le maseaza.

      3. In al treilea rand, periutele sunt infectate cu bacterii.

      Din aceste cauze, chiar si spalarea regulata si riguroasa a dintilor nu ne fereste de carii (cauzate de procesele chimice la suprafata dintilor) sau de parodontoza (infectie bacteriana sub gingii, care afecteaza tesutul si structura osoasa ce sustine dantura).

      Acestea cauzeaza nu numai dureri, ci si alte boli precum inflamarea articulatiilor, tensiune arteriala crescuta, afectiuni ale rinichilor, inimii sau stomacului, functionarea defectuoasa a ochilor, nasului sau urechilor.

      Cum putem evita toate acestea?

      Putem urma exemplul yoghinilor, care au initiat tehnicile de curatare a corpului.

      Ei considera folosirea regulata a periutelor o igiena defectuoasa.

      In loc de acestea, ei folosesc periute de unica folosinta sub forma unor tulpini sau mladite. Parul, lamaiul, coacazul, zmeurii, pinii sau molizii sunt alegeri bune.

      Luati o mladita de 15 cm de pin sau molid si mestecati-o la un capat pana seamana cu o periuta.

      Obtinem deja un efect de dezinfectare datorita catorva compusi care se regasesc in acesti copaci.

      Apoi putem folosi capatul ros pe post de periuta ca sa curatam dintii si sa masam gingiile.

      Uleiul de oregano: aplica-l si pe periuta si pasta de dinti

      Cum sa ne spalam pe dinti fara sa afectam sanatatea gingiilor?Pune 1-2 picaturi de ulei de oregano si pe periuta de dinti!

      Uleiul de oregano contine timol, un ingredient folosit in majoritatea pastelor de dinti pentru a combate bacteriile, gingivita sau respiratia neplacuta.

      Incearca sa adaugi, atunci cand te speli, o picatura sau doua de ulei de oregano pe periuta de dinti, cu sau fara pasta.

      Care sunt cele mai bune paste de dinti?

      Pentru cele mai bune rezultate trebuie sa ne spalam dintii timp de 3-5 minute (in medie, persoanele se spala 30-40 de secunde).

      [ct_message type=”info” ]Japonezii isi pastreaza dintii sanatosi si curati fara sa foloseasca periutele de dinti. Ei pun pasta de dinti pe degetul aratator si isi curata dintii.[/ct_message]

      Aceasta este o metoda buna de a curata si intari dantura si de a masa gingiile.

      Maestrii yoghini nu folosesc pasta de dinti deloc. Ei folosesc un amestec de saruri sub forma de pudra amestecat cu ulei.

      Metoda preferata de dr. Mikhail Tombak, si pe care o regasesti descrisa mai jos, este o combinatie a metodelor mentionate mai sus.

      Dr. Mikhail Tombak este absolvent al Facultatii de Biologie din cadrul Universitatii de Stat din Rusia. Timp de multi ani a condus Centrul de Stiinte Medicale din Moscova. A scris o serie de bestselleruri avand ca subiect ingrijirea sanatatii si tratamentele.

      Prepararea pastei de dinti dupa metoda dr. Mikhail Tombak

      Se face un amestec din:

        • o lingurita de suc de lamaie
        • o lingurita de ulei vegetal
        • doua lingurite de pasta de dinti
        • ½ lingurita bicarbonat de calciu
        • ½ lingurita sare
      • ½ lingurita de ghimbir pudra
      • Amesteca bine si pastrati intr-un recipient inchis la culoare.
      • Baga degetul aratator in acest amestec si curatati-va dintii si masati-va gingiile timp de unu-doua minute pe fiecare parte.
      • Periaza dintii timp de un minut. Curata gura folosind multa apa.
      • Apoi bea o ceasca de ceai verde. Acesta previne formarea cariilor si distruge microorganismele ce afecteaza smaltul dentar.

      Curatarea limbii

      Limba noastra este acoperita in multe cazuri de un strat alb sau galben, care indica tulburari intestinale sau prezenta reziduurilor nesanatoase in organismul nostru.

      Ar trebui, bineinteles, sa rezolvam aceste probleme.

      Limba trebuie curatata la fel de des precum dintii; nu vrem ca limba noastra sa devina loc de dezvoltare a bacteriilor.

      Metoda este foarte simpla: curatati placa cu degetul aratator incepand din spatele limbii catre varf, pana cand culoarea roz reapare, apoi aplicati putin ulei.

      [ct_message type=”ok” ]Curatarea limbei  merita sa devina un obicei![/ct_message]

      Prin curatarea depunerilor de pe limba, se obtin cateva beneficii rapide:

        • disparitia mirosului neplacut al gurii (halena),
      • senzatii gustative mai clare si mai multa energie, deoarece ficatul este mai putin solicitat.

      Recomandarile cuprinse in aceasta articol sunt extrase din cartea „Cum sa traim 150 de ani„, scrisa de dr. Mikhail Tombak. Un ghid de longevitate, sanatate viguroasa si o stare de bine generala.Cum sa traim 150 de ani

      Adesea, oamenii sunt facuti sa creada ca sanatatea poate fi mentinuta luand niste pilule miraculoase.

      In realitate, revenirea la starea de sanatate optima necesita ani de efort, exact in aceeasi maniera in care bolile de care suferim sunt provocate de multi ani de neglijenta.

      Sanatatea deplina nu depinde de medicamente si de formule-minune care sa duca la scaderea greutatii corporale sau la incetinirea imbatranirii, ci de un stil de viata care sa fie in armonie cu natura.” ~ [eafl id=”30432″ name=”Cum sa traim 150 de ani emag” text=”Mikhail Tombak, Cum sa traim 150 de ani”]

      Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top