O infectie care doare si produce multe neplaceri: sinuzita

Pentru ca cel mai adesea este insotita de simptome neplacute la nivelul fetei si de dureri, sinuzita este denumita, adesea, o infectie care doare.

Fii atent/a la simptome!

Te confrunti cu dureri la nivelul fruntii sau in regiunea faciala, ai nasul infundat, cu secretii purulente si abundente? Ai senzatia de cap greu, dureri la aplecarea capului, scaderea capacitatii de concentrare?

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate
[ct_message type=”info” ]Sinuzitele sunt infectii ale membranei mucoase care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile. Citeste si in continuare si afla mai multe despre sinuzita, simptome si recomandari medicale.[/ct_message]

O infectie care doare …

Sinusurile sunt pungi pline cu aer sapate in oasele craniene si conectate cu nasul si gatul prin pasaje desemnate sa dreneze mucusul. Cand mucoasa din interiorul foselor nazale si sinusurilor se inflameaza apare infundarea nasului si a sinusurilor.

  • Sinusurile sunt prima linie de aparare pentru protejarea plamanilor de infectii.

Secretiile se acumuleaza si stagneaza in sinusuri, favorizand dezvoltarea microbilor si apariţia infectiei sinusale. Sinusurile devin obturate in timpul infectiei virale ca si raceala, producandu-se inflamatia si infectia sinusurilor ca si rezultat.

Simptome frecvente in sinuzita

Diferenta dintre raceala si sinuzita, consta in faptul ca simptomele ce insotesc raceala, incluzand nasul infundat, incep sa se amelioreze dupa 5-7 zile. Simptomele atribuite sinuzitelor dureaza mai mult si se agraveaza dupa 7 zile.

In cele mai multe cazuri sinuzita afecteaza sinusurile frontale, de deasupra ochilor, si/sau sinusurile maxilare, dinauntrul oaselor obrajilor. Daca sinusurile sunt prea mici sau pozitionate prost pentru a face fata volumului de mucus produs, ele se infunda. Presiunea creste, cauzand dureri.

  • Sinusurile infundate pentru o perioada lunga favorizeaza infectiile.

Simptomele sinuzitei includ febra, care in mod normal este mica, tuse, dureri de cap, dureri de urechi, dureri de dinti, dureri faciale, presiune in craniu, dificultati la respiratia pe nas, pierderea simtului mirosului si sensibiltate pe frunte si pometi.

Daca apar dureri pulsatile la nivelul fruntii, chiar deasupra nasului, la nivelul pometilor sau in zona din jurul podului nazal, s-ar putea ca sinusurile sa fie infectate.

[ct_definition title=”Alte simptome:”]picurarea in spatele nasului care poate duce la dureri de gat, ameteli si miros rau al respiratiei, dificultati de respiratie care pot duce la sforait si insomnia.[/ct_definition]

Avand in vedere ca sinuzita are cauze diverse, este recomandat sa adopti un plan de ingrijire personalizat, care – in situatii cronice – poate include si proceduri chirurgicale la nivelurile sinusurile. Sinuzitele pot fi dificil de tratat, deoarece frecvent dau simptome asemanatoare racelii sau altor afectiuni virale, mai ales in perioada de debut.

Sinuzita, afectand atatea cavitati sinusale, asezate in vecinatatea creierului si in zona de intersectare a atator cai de comunicatie cu alte organe craniofaciale, puncte de plecare ale tot atator organe de simt (gust, miros, vaz, auz, masticatie, respiratie, vorbire, estetica-mimica) nu trebuie neglijata. Se recomanda un tratament curativ, dar si unul preventiv.” ~ Dr. ELENA LATCAN, medic primar ORL, clinica PRAIN

(sursa:http://www.csid.ro/health/sanatate/sinuzita-de-la-a-la-z-2780374/)

Indiferent de forma, acuta sau cronica, sinuzita se manifesta ca o infectie care doare, cu dureri de cap, ameteli, febra, secretii nazale apoase. Deseori, poate fi confundata cu  raceli, migrene, greata, oboseala, otita, boli ale ochilor si  afectiuni ale urechii.

O infectie care doare si produce multe neplaceri: sinuzita

[ct_message type=”warning” ]Fii atent/a la simptome si trateaza afectiunea cu toata seriozitatea![/ct_message]

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *