Socul magic si Bagheta de Soc a lui Harry Potter

Socului negru i-au fost atribuite proprietati magice, tamaduitoare, benefice pentru organism, inca din cele mai vechi timpuri. Efectele terapeutice ale socului sunt cunoscute si folosite de-a lungul multor secole de catre popoarele din America de Nord, Europa, Asia si Africa de Nord.

In medicina traditionala, acesta era folosit impotriva tusei si pentru stimularea digestiei, iar in cazul inflamatiei amigdalelor si a gatului era recomandat sub forma de gargara. Slavii antici credeau ca socul nu poate fi lovit de fulger, nu trebuie adus in casa si nici ars.

Bunicii nostri foloseau socul pentru tra­tarea racelilor si pentru ameliorarea du­rerilor in gat. In plus, datorita usoarelor sale efecte diuretice si purgative, poate fi un membru de incredere al „farmaciei casei”.

Socul magic si Bagheta de Soc a lui Harry Potter

Socul magic apare si in basmele moderne: Harry Potter, cunoscutul erou al copiilor de pretutindeni, isi invinge dusmanii folosindu-se de Bagheta de Soc. (in engleza, Elder Wand)

Socul magic si Bagheta de Soc a lui Harry Potter
sursa foto: http://harrypotter.wikia.com/wiki/Elder_Wand

Bagheta de Soc, deasemenea cunoscuta de-a lungul istoriei ca „Vergeaua Mortii” si „Bagheta Destinului”, este o bagheta extrem de puternica, facuta din lemn de soc cu miez din par din coada de Thestral. Se spune ca este cea mai puternica bagheta, iar daca este folosita de catre adevaratul ei Maestru (Dumbledore, apoi Draco, si in sfarsit Harry Potter), nu poate fi infranta intr-un duel.  ((wikipedia, Talismanele Mortii – http://ro.wikipedia.org/wiki/Talismanele_Mor%C8%9Bii ))

Socul negru este deosebit de eficient in caz de raceala si gripa pentru faptul ca distruge abilitatea virusurilor de a infecta  celula.

S-a descoperit ca fructele au constituenti care neutralizeaza activitatea hemaglutininelor ce se gasesc pe suprafata a numeroase virusuri.

Atunci cand hemaglutininele sunt dezactivate, virusul nu mai poate perfora peretii celulelor, deci nu poate patrunde in celule si astfel nici sa se multiplice.

Siropul preferat de copiii care tusesc

Samburex Comenzi CaliVitaSocul negru din siropul organic SambuRex este un excelent stimulator al sistemului imunitar, fiind bogat in antioxidanti (flavonoide, de exemplu) si avand si un continut semnificativ de vitamina C. 

Socul negru (Sambucus nigra) este prezent in siropul SambuRex intr-o concentratie mare (5.000 mg/doza), astfel ca o singura lingura pe zi este suficienta pentru a ajuta la fortificarea sistemului imunitar si pentru a intari rezistenta organismului in fata stresului si a racelilor.

[ct_message type=”info” ]La primele semne da raceala sau tuse, ia 1/2 lingurita de SambuRex![/ct_message]

Chiar daca socul negru este o planta foarte eficienta in sine, extractele de Echinacea si Astralagus din compozitia siropului SambuRex actioneaza sinergic pentru functio­narea adecvata a sistemului imunitar.

  • Echinaceea este o planta medicinala foarte des folosita, al carei efect principal este sprijinirea siste­mului natural de aparare al organismului.
  • Astralagusul este unul dintre ingredientele active ale medicinei chinezesti, utilizat cu succes de sute de ani.

SambuRex poate fi consumat in amestec cu alte bauturi si este deosebit de util mai ales in perioadele in care suntem expusi racelii si gripei, stresului sau cand dorim un plus de energie si vitalitateSub forma lichida, siropul SambuRex contine extracte non-alco­olice, care nu sunt daunatoare copiilor si nu afecteaza nici activitatea adultilor.

[ct_definition title=”Astragalus, Echinacea si Sirop de Soc negru”]

Datorita gustului sau dulce natural si placut, copiii il accepta cu usurinta; nu contine zahar, indulcitori artificiali sau conservanti. [/ct_definition]

In perioada de promotie, noua ne place sa profitam de oferta 3+1 CADOU. SambuRex este un ajutor de nadejde pentru intreaga familie, de la cei mai mici si pana la varstnici.

 

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top