Sporturi si exercitii eficiente pentru cresterea in inaltime

Femeile cresc in inaltime pana la 18 ani, iar barbatii pana la 24 – 25 de ani. Cu toate acestea, exista cateva exercitii eficiente pentru cresterea in inaltime, chiar si dupa aceasta varsta.

[ct_message type=”info” ]Ai fi surprins/a cat de multi centimetri pierzi atunci cand spatele tau nu este drept.[/ct_message]

De exemplu, abdomenele si flotarile contribuie la dezvoltarea muschilor abdominali si la indreptarea spatelui. :)

Daca ai varsta peste 25 de ani, aceste exercitii nu iti vor ajuta oasele sa creasca, in schimb te vor ajuta sa iti imbunatatesti postura si in acest mod, sa pari mai inalt/a.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Exercitii eficiente pentru cresterea in inaltime

Mai jos sunt prezentate sporturi si exercitii care iti garanteaza cresterea in inaltime intr-un mod cat mai natural posibil.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]01[/ct_dropcap]

Sprinturi sau alergari cu viteza

Cand corpul executa miscari rapide, la viteza mare, se elibereaza hormonul de crestere care contribuie la cresterea in inaltime.

Mai mult, probabil ca acest lucru te va ajuta sa ai picioare mai lungi, fapt avantajos din punctul de vedere al cresterii in inaltime.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]02[/ct_dropcap]

Baschet

Baschetul ajuta orice persoana sa fie mai inalta indiferent ca este tanara sau este deja in varsta.

Daca vrei sa cresti ceva mai mult in inaltime, intre 6 si 10 centimetri, trebuie sa intri in sala de sport si sa te pui pe treaba.

Sariturile in inaltime declanseaza o reactie naturala de intindere a oaselor, care devin mai puternice si se pot lungi cu cativa centimentri. Mai mult, daca nu ai mai facut exercitii sport pana acum, cresterea in inaltime va fi cu adevarat mare.

  • Daca nu-ti place baschetul, poti alege volei sau handbal.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]03[/ct_dropcap]

Sariturile

La fel ca si baschetul, sariturile sunt un exercitiu conventional care te va ajuta sa cresti mai inalt/a.

Sariturile in inaltime declanseaza o reactie naturala de intindere a oaselor, care devin mai puternice si se pot lungi cu cativa centimetri.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]04[/ct_dropcap]

Stretching

Intinderea spatelui, intinerile in fata, in laterale – tot felul de exercitii de stretching te ajuta sa cresteti in inaltime intr-un mod natural.

Este important ca acestea sa fie corect realizate pentru a obtine beneficii cat mai mari.

Daca stai atarnat de o bara, de exemplu, acest lucru va contribui la lungirea picoarelor si a spatelui datorita ajutorului dat de forta de gravitatie.

La acest capitol, exista mai multe exercitii de intindere care pot sa reduca presiunea acumulata in spatiul dintre vertebre, lucru care duce automat la o crestere in inaltime.

Printre acestea, se numara: cobra, pisica, leaganul, rasucirile, atarnatul de o bara, inotul pe uscat.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]05[/ct_dropcap]

Inotul

Fara doar si poate, inotul ajuta la o dezvoltarea armonioasa a corpului.

In plus, acesta este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai exercitii eficiente pentru cresterea in inaltime, mai ales pentru coloana vertebrala si pentru intreaga musculatura.

Dintre toate stilurile de inot, stilul bras (sau popular „broasca”) este considerat drept cel mai solicitant din punct de vedere al intinderilor si, implicit, cel mai eficace pentru cresterea in inaltime.

[ct_dropcap color=”” style=”normal” ]06[/ct_dropcap]

Mersul pe bicicleta

In privinta oaselor picioarelor, alungirea lor este foarte posibila prin pedalare.

Mersul pe bicicleta iti intareste sistemul circulator, lucru care permite o circulatie mai buna a nutrientilor si stimuleaza producerea de HGH – hormonul uman de crestere.

Atunci cand pedalezi, iti intinzi piciorul si automat, intregul corp.

Tine cont totusi de faptul ca piciorul trebuie sa fie pozitionat drept pe pedala, iar spatele trebuie sa fie drept, si nu in pozitia de cursa, aplecat in fata.


Acestea sunt cele mai eficiente exercitii si activitati fizice pentru cresterea in inaltime.

Daca nu ai mai facut activitati fizice pana acum, aceste sporturi si exercitii eficiente pentru cresterea in inaltime te vor ajuta sa cresti mai inalt/a, si asta intr-un mod natural, simplu si armonios.

In plus, daca faci schimbari in dieta, te hidratezi corespunzator, vei radia de energie si de vitalitate si te vei simti pur si simplu exceptional de bine in pielea ta.

Surse de informare si recomandari:

  • https://www.csid.ro/diet-sport/sport/sporturi-care-te-ajuta-sa-cresti-in-inaltime-4950418/
  • https://www.sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/metode-naturale-pentru-a-creste-in-inaltime_10146
Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *