Sporturi de vara pentru copii timizi si introvertiti

Articolul face parte din Colectia Echipamente Decathlon pentru Copii [4 articole]

A sosit vacanta de vara, o perioada excelenta pentru copiii nostri să învețe noi abilități. Unele dintre cele mai importante sunt abilitățile motorii si sociale care se pot dezvolta prin practicarea de sporturi de vara si activitati fizice in echipa, cum ar fi: tenis, baschet, fotbal, volei pe plaja, dans etc. Fără îndoială, toate aceste sporturi de echipă oferă o serie de avantaje copiilor pentru dezvoltarea de abilitati motorii sociale, insa nu sunt pentru toată lumea.

Mulți copii, în special cei care sunt timizi si introvertiti, nu sunt interesati prea mult de sporturile de echipă sau de participarea intr-o tabără de vară în care sunt încurajați să se deschidă către alți copii, sa isi imbunatateasca imaginea de sine și să își facă noi prieteni.

Sporturi de vara, remedii pentru timiditate

Încurajand copiii să participe la o formă de activitate extracurriculară, cum sunt taberele de vara, este o idee excelentă: activitățile fizice si sporturile de vara le oferă oportunități valoroase de învățare si socializare, menținându-i în același timp în formă fizica. Dar dacă copilul dumneavoastră este timid si introvertit, experiențele sociale sau de grup pot fi deosebit de stresante și epuizante psihic.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Tocmai de aceea părinții copiilor timizi si introvertiti sunt deseori prinși într-o bătălie nesfârșită cu acestia pentru a-i desprinde de la ecranul smartphone-lui si a-i incuraja sa practice sporturi de vare care sa-i ajute atat la imbunatatirea conditiei fizice, cat si la dezvoltarea abilitatilor de comunicare si socializare. Nu faceți greșeala de a crede că micutul dvs. introvertit poate rămâne acasă și se poate bucura de propria companie. Petrecerea timpului în aer liber și implicarea în diferite sporturi s-a dovedit a fi benefică pentru dezvoltarea psiho-motorie a copiilor, așa că nu-i lipsiti de aceste oportunități. Mai ales ca tocmai s-a dat start la vacanta si la sporturile de vara!

Există o mulțime de sporturi de vara și activități fizice din care puteti alege care le oferă copiilor o mulțime de beneficii. Ce va ramane dvs. de facut? Va trebui sa va dedicati putin timp pentru a gasi o activitate fizica pe care sa o indrageasca si de care sa se bucure din plin. Iată câteva dintre cele mai bune activități și sporturi de vara pe care le pot practica copilul timizi si introvertiti.

1. Ciclism

Copilului dvs. i-ar putea plăcea să-și scoată bicicleta sau rolele pentru a se misca pe afara. Cu siguranță, acesta este unul dintre cele mai relaxante sporturi de vara pe care copiii le pot face individual. Insa, puteți, de asemenea, să organizați plimbări în grup, cu familia sau cu alti copiii de varsta lor. Plimbarea cu bicicleta (sau rolele) se poate cu usurinta in parcuri si in locuri din proximitatea locuintei. In plus, bicicleta poate deveni rapid un mijloc de transport eco, prietenos cu natura, cu multiple beneficii pentru sanatate. Ciclismul este un sport care încurajează efortul fizic, perseverența și rezistența, contribuind în mare măsură la reducerea stresului și anxietății persoanelor care aleg să-l practice, dupa cum se precizeaza pe site-ul decathlon.ro

Principalul element necesar pentru practicarea ciclismului este bicicleta, dar este nevoie și de alte echipamente de protecție si accesorii pentru că traseele pot fi periculoase. 

Spoturi de vara cu trotineta de la Decathlon
  1. mănuși de protecție;
  2. cască;
  3. îmbrăcăminte adecvată;
  4. încăltăminte adecvată.

2. Înotul

Înotul este un sport excelent de practicat la orice vârstă:

  • ajută la promovarea sănătății cardiovasculare,
  • crește rezistența și
  • este bun pentru îmbunătățirea forței fizice.

De asemenea, pune mult mai puțină presiune asupra articulațiilor și mușchilor decât alte sporturi, contribuind la îmbunătățirea flexibilității și a posturii. Înotul poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra sănătății emoționale și mentale a copilului dvs., așa că încurajarea acestuia să urmeze un curs de înot poate fi o alegere excelentă.

Sporturi de vara - inot
Sporturi de vara: inot

Deoarece nu există prea multă interacțiune cu alți participanți, iar înotătorul se poate bucura de propriile gânduri în timp ce se află în apă, aceasta este o activitate ideală pentru copiii timizi. Pe de altă parte, vor fi expuși companiei copiilor de vârsta lor, astfel încât unele interacțiuni sunt inevitabile. O modalitate excelentă de a le spori stima de sine!

3. Drumețiile

Drumețiile pot fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a petrece mai mult timp cu familia. Vă puteți aventura cu toții în natură și, împreună, vă puteți bucura de aerul proaspăt și de provocarea unei excursii inedite.

Deși există câteva lucruri pe care trebuie să le cunoașteți atunci când faceți o excursie cu copiii,activitatea în sine este foarte simpla: pur și simplu mergeți! Drumețiile vă vor aduce beneficii sănătății mentale și fizice, mai ales că petrecerea timpului în natură este o modalitate fantastică de a vă detensiona și de a vă reîncărca bateriile. Puteți începe să includeți în plimbări și alte familii cu copii, ceea ce va încuraja introvertitul familiei să-și facă prieteni în mod natural.

Sporturi de vara: drumetii de o zi
Sporturi de vara: drumetii de o zi

4. Atletism

Atletismul este o alegere excelentă pentru copiii în curs de dezvoltare, ajutându-i să își lucreze puterea, rezistența, viteza și să se bucure de toate beneficiile pe care orice sport de masa le poate aduce. Pentru inceput, poate fi practicat individual, astfel încât copilul dvs. să nu fie împins să coopereze în cadrul unei echipe și să-și depășească timiditatea în mod forțat. Ei vor avea timp să socializeze într-un grup mai mic și mai concentrat, astfel încât să poată depăși barierele in mod natural.

Exista un sport perfect pentru fiecare copil

Încurajarea copiilor pentru a petrece mai mult timp în aer liber devine din ce în ce mai importantă în această eră a „ecranelor” și a digitalizarii. În timp ce generația noastră a fost adesea lăsată sa zburde in voie, cu o minge sau cu o coardă de sărituri, copiii noștri nu sunt la fel de norocoși. Implicati copiii dvs. într-un sport sau o activitate fizica, care nu-i obligă să interacționeze cu ceilalți atunci când ceva nu le place, dar care le permite. totuși, să isi faca o mulțime de prieteni.

Ajutati-i sa se simta bine si confortabil in timp ce practica un sport, alegand echipamente si accesorii sportive adecvate varstei lor. Un partener de incredere este site-ul decathlon.ro, unde gasiti tot ceea ce aveti nevoie pentru practicarea unui sport de vara: un portofoliu complet cu peste 3600 de articole (incaltaminte, imbracaminte, echipamente si accesorii sportive), grupate pe categorii de varsta si gen, tip sport, tip produs, furnizori.

In plus, pentru mai multe beneficii intra in programul de fidelitate: aduni puncte si primesti vouchere.

Decathlon, partenerul tau sportiv

Ne dorim ca vara aceasta să rămână memorabilă pentru copilul tau, indiferent daca este timid sau nu, motiv pentru care te incurajam sa ne spui ce sporturi de vara practica copiii tai cu cea mai mare bucurie?

Lasă un comentariu