hai afara sporturi pe roti

Sporturi pe roti și echipamente sportive pentru copii

Articolul cu nr. 3/5 face parte din Seria Echipamente Decathlon pentru Copii.

Paștele nu ar fi Paște fără oua de ciocolată, pască și cozonac. In acelasi timp, ne dorim pentru copiii noștri sa faca mai multa mișcare, sa iasa afara și sa faca sport. Iarna a fost destul de lunga, orele online i-au tinut pe copiii mai mult cu ochii in ecrane, iar daca alegem sa ii indopam cu dulciuri, cum sunt ouale și iepurașii de ciocolata, cu siguranta nu ii vom ajuta sa fie mai sanatoși, veseli si plini de energie. De aceea, propun, in acest an, un Paște fara cadouri invelite în ciocolata. Ce altceva decat miscarea ar putea sa aduca mai multa energie si veselie?

Anul acesta Paștele Catolic se sărbătorește în data de 17 aprilie, iar cel Ortodox in data de 24 aprilie.

De ce Paștele catolic și Paștele ortodox se sărbătoresc la date diferite?

De ce Paștele catolic și Paștele ortodox se sărbătoresc la date diferite?

Paştele este o sărbătoare a cărei dată este variabilă şi în jurul căreia sunt fixate alte sărbători, precum Rusaliile. Regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în 325 e.n. Astfel, Paştele Ortodox este sărbătorit, în fiecare an, în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocţiul de primăvară.1Când pica Pastele ortodox și catolic în 2022 – https://ziarulunirea.ro/cand-pica-pastele-ortodox-si-cel-catolic-in-urmatorii-ani-304917/

Diferenţa dintre Paştele ortodox şi Paştele catolic este dată de faptul că Biserica Catolică se raportează la echinocţiul de primăvară după calendarul gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă calculează acelaşi eveniment astronomic după calendarul iulian. Există astfel şi ani în care sărbătorile pică în aceeaşi zi, dar şi ani în care decalajul este mai mare de o săptămână.2Paştele Catolic 2022 – https://www.twinkl.ro/event/pastele-catolic-2022

Biciclete, role si trotinete, hai afară, hai la sport!

Ok. Hai, afara, dar cum si cu ce ne jucam? Locurile de joaca sunt degradate, mersul pe jos nu e atragator, iar pentru drumetii este nevoie de mai mult soare si de echipamente adecvate. Pentru ca activitatile in aer liber sa devina mult mai distractive si placute iti propun sa alegi sporturi pe roţi. Te pun in miscare, te fac sa te simti energic si vioi si iti aduc prietenii aproape.

infografic: Hai afara, hai la sport!
Sporturi pe roți și idei de cadouri de Paşte in 2022

Idei de cadouri de Paşte pentru copii

Pentru aceste sarbatori de Paste am tras cu ochiul pe site-ul Decathlon Romania pentru a vedea care sunt ofertele si ideile de cadouri pentru copii. Imi place magazinul online pentru ca imi da posibilitatea sa fac filtrari dupa mai multe criterii (brand, culoare, pret, varsta) si sa aleg cu usurinta ceea ce am nevoie. In plus, am retur 2 ani pentru orice produs si livrare standard gratuita pentru comenzi > 250 lei!

CaracteristiciBICICLETE pentru Copii si JunioriROLE pentru Copii si JunioriTROTINETE pentru Copii si Juniori
Pagina oferteIdei Cadouri Biciclete Copii si JunioriIdei Cadouri Role Copii si JunioriIdei Cadouri Trotinete Copii si Juniori
Brand (vandut de)BTWIN (Decathlon)Oxelo, Orocks, Powerslide (Decathlon); Blackwheels (Morelo RO)Globber (Bridge Solutions SRL), Oxelo(Decathlon), Freewhel (E-boda)
Culori
Gama Preturi449 – 750 lei109 – 400 lei99 – 460 lei
Top vanzariBicicletă 14” 500 Unicorn Copii 3-5 ani
Role Play 3 Albastru – Roşu CopiiTrotinetă B1 500 Alb – Verde Copii v2
Caracteristici generaleConcepută pentru inițiere în mersul pe bicicletă, bicicleta este adaptată pentru copiii de 3-5 ani (cu înălţimea cuprinsă între 90-105 cm).
Bicicletă are roți ajutătoare care îi permit copilului să învețe să meargă pe bicicletă, în ritmul său. Nu prezintă risc de accidentare, datorită protecției pentru lanț.
Concepute pentru deplasări cu rolele, acest produs este pentru nivel începător. Rolele Play 3 sunt stabile și reglabile pe 3 mărimi: piciorul copilului crește, la fel și rolele. Rulmenți sunt adaptați, pentru a reduce viteza.Concepută pentru plimbări, trotineta B1 este perfectă pentru copiii cu înălțimea cuprinsă între 80 cm-115 cm (nivel începător). Este intuitivă grație sistemului de direcție unic, facilitand, astfel, învățarea, traiectoria și însoțește dezvoltarea psihomotorie a copiilor începând cu vârsta de 2 ani.
Sporturi pe roti si echipamente sportive pentru copii

Trotinete de 5 *****

Compania OXELO, cu ajutorul unui medic psihomotrician, a conceput trotineta B1 500 pentru a face mersul pe trotinetă sa fie accesibil copiilor de vârste mici. Astfel, trotineta B1 permite copilului să stăpânească mersul pe trotinetă și îl ajută să evolueze, pentru utilizarea ulterioară a unei trotinete cu doua roți.

De ce să alegi trotineta B1 500?

Idei de cadouri pentru copii: #trotineta B1 500

Pentru cele 2 roți din față și sistemul de direcție, unic și brevetat. Acest sistem a fost creat cu ajutorul unui psihomotrician. Acesta permite platformei înclinarea la un unghi fix și eficient pentru copil (nu permite dezechilibrarea laterală a copilului, când avansează sau se întoarce). Ghidon curbat, creat pentru o poziționare bună a copilului. Trotinetă intuitivă și ușor de utilizat, este ideală pentru a fi utilizată de copii.

Tricicleta este stabila, când se virează se înclină puțin pentru a facilita virajul.

Materiale foarte bune, rotile nu scot zgomot pe asfalt și sunt moi.

Gabriel3Review Decathlon.ro Trotineta B1 500 – https://foxly.me/b1-500

Trotineta B1 500 și dezvoltarea psihomotorie a copilului

Regăsirea echilibrului, coordonarea mâinilor, a picioarelor și a ochilor, orientarea corpului în spațiu sunt factori ce participă la dezvoltarea psihomotorie a copilului. Urmând recomandările din această fișă practică4 Care este piciorul de sprijin pe trotinetă – https://sfaturi.decathlon.ro/cum-iti-ajuti-copilul-sa-isi-dea-seama-care-este-piciorul-de-sprijin-pe-trotineta, vei ști cum să îți înveți copilul să descopere care este piciorul de sprijin pe trotinetă.

Promisiunea Decathlon

Decathlon își ține promisiunea de a face sportul accesibil tuturor.

Promisiunea Decathlon #trotinete
Promisiunea Decathlon #trotinete

Sa ne reamintim beneficiile sporturilor pe roti

Odată cu progresele rapide ale tehnologiei, mantra-cheie este „Go digital”. Deși digitalizarea are propriul ei set de beneficii, este posibil să descoperi faptul că aceste gadgeturi, jocuri video, desene animate sunt preferate in locul de jocurile in aer liber. Părinții au acum o noua provocare in alegerea cadourilor pentru copii cu ocazia Sarbatorilor de Paste. Prin acest articol v-am oferit cateva sugestii si idei pentru cadouri sportive. Sporturile pe roti sunt distractive si, totodata, sunt si cele mai bune activitati pentru a ne menține activi si sănătoși, si noi, si copii nostri. Hai afara, hai la sport!

Surse de informare si recomandari

Surse foto: decathlon.ro, Canva. Editare cu Canva.com

Navigare intre Articolele din Serie<< Sporturi de vara pentru copii timizi si introvertiti4 Idei de Cadouri Sportive pe care Copiii si le Doresc in Vacanta de Vara >>
 • 1
  Când pica Pastele ortodox și catolic în 2022 – https://ziarulunirea.ro/cand-pica-pastele-ortodox-si-cel-catolic-in-urmatorii-ani-304917/
 • 2
  Paştele Catolic 2022 – https://www.twinkl.ro/event/pastele-catolic-2022
 • 3
  Review Decathlon.ro Trotineta B1 500 – https://foxly.me/b1-500
 • 4
  Care este piciorul de sprijin pe trotinetă – https://sfaturi.decathlon.ro/cum-iti-ajuti-copilul-sa-isi-dea-seama-care-este-piciorul-de-sprijin-pe-trotineta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top